X4 od Egosoft
Uwaga: można już oficjalnie grać po polsku:

https://forum.egosoft.com/viewtopic.php?...5#p5079475

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
super wiadomosć - aż odpalę jutro ( albo popowrocie z pracy i sprawdze )
Odpowiedz
Shi Man - zaktualizowałem X4 , przełączyłem nawet na betę 4.10 ( oficjalna wersją jest nadal 4.00 ) i nadal nie ma języka polskiego.
Jewśli wiesz jak właczyć Polski w grze to daj znać.
Odpowiedz
O dzięki za info, dzisiaj sobie zainstaluję Biggrin
Odpowiedz
A co z tym polskim w grze? Ktoś coś wie?
Odpowiedz
(16.09.2021, 12:59 UTC)MAGNUM354 napisał(a): A co z tym polskim w grze? Ktoś coś wie?

Sprawdź w katalogu gry plik lang.dat powinna być wartość 48, wtedy jest po polsku.
Odpowiedz
ale co to znaczy : powinna być po polsku
Ja włączam grę, - wchodze do Options
--a tam nie ma NIC związanego ze zmianą języka nawet na portugalski - wogule nie ma w tej grze w żadnej zakładce z działu Options nic co pozwala na zmianę jezyka.
Moje pytanie brzmi:
jak ustawić język polski w grze X4 ?

to że powinien być w grze to ja wiem, bo tak jest napisane w liście zmian wydanej przez producenta gry , tylko nie widze opcji jej włączenia

Przejrzałem WSZYSTKIE katalogi w grze, zarówne te w zakładce steam oraz te bezpośrodnio na dysku C - i nie ma nigdzie takiego pliku: lang.dat
Odpowiedz
(16.09.2021, 19:31 UTC)MAGNUM354 napisał(a): ale co to znaczy : powinna być po polsku
Ja włączam grę, - wchodze do Options
--a tam nie ma NIC związanego ze zmianą języka nawet na portugalski - wogule nie ma w tej grze w żadnej zakładce z działu Options nic co pozwala na zmianę jezyka.
Moje pytanie brzmi:
jak ustawić język polski w grze X4 ?

to że powinien być w grze to ja wiem, bo tak jest napisane w liście zmian  wydanej przez producenta gry , tylko nie widze opcji jej włączenia

Przejrzałem WSZYSTKIE katalogi w grze, zarówne te w zakładce steam oraz te bezpośrodnio na dysku C - i nie ma nigdzie takiego pliku: lang.dat

Steam, kliknij prawym na grę, właściwości, język
[Obrazek: 19589.jpg]
Odpowiedz
ooo i to jest wyjaśnienie
W s umie proste - ale to jednak nie wyszukiwanie pliku w katologu gry... Smile
Odpowiedz
Jak instalowałem na nowo to od razu w GOG wskazało mi wersję PL
Odpowiedz