Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów!
(15.05.2020, 15:16 UTC)Gnievmir napisał(a): Taka ciekawostka z obecnej bety czyli dwójki.
W systemie Kopernik w pierścieniu B planety A7 jest całkiem przyzwoity hotspot tritium co ukazuje poniższy obrazek
[Obrazek: DBC7FADC6DB29958601909303E93BDB4FA227DE1]
Również w pierścieniu A2 jest hotspocik ale maluśki i pojedynczy.
Ciekawe czy tak będzie też po wprowadzeniu aktualizacji, gdyż można całkiem fajnie ustawić tam lotniskowiec i mieć naprawdę wszystko "pod ręką"
[Obrazek: A69D39103801F08D9CDBD3C17CCC1FB4D90FBCC0]

Dobre info, dzięki!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Zaraz będę w HR 8444. Zobaczymy co Wy tam porabiacie :>
"To be ELITE...A dizzying prospect. And a nerve-racking one, with all that it implies of not just fighting off free-booters, but of spending time as a bounty hunter, delibrately hyperspacing into dangerous planetary systems and waiting for the pirates to come to you; LOOKING for trouble, in other words, boosing your combat status to the maximum by advertising yourself to killers, and outgunning them."

[Obrazek: 301059.jpg]

Odpowiedz
Byłem w HR 8444 i cisza.
Gdzie dalej lecieć?
O to jest pytanie.
Odpowiedz
Witam, swoją przygodę z ED zacząłem niedawno, jako że obecnie macie do odwołania zamkniętą rekrutację do frakcji nad czym ubolewam i mam nadzieję gdy to się zmieni będę mógł wstąpić w wasze szeregi, to do tego czasu postanowiłem zmierzyć się z innym problemem i liczę na pomoc i poradę bardziej doświadczonych graczy, otóż obecnie jestem w systemie Dromi i mam jeszcze startowego sidewinga co się zaraz zmieni bo chce kupić cobre mk3, jednak narazie na tym sidewingu próbowałem wytyczyć na mapie galaktyki drogę do husarskiego systemu HR 8444 jednak takiej drogi nie mogę wytyczyć i tu pytanie, nie mogę tego zrobić bo: zasięg skoku mojego statku jest za mały i odległości między gwiazdami są za dalekie do skoku czy poprostu mam tak daleko że komputer pokładowy mojego statku nie jest w stanie wytyczyć takiej trasy i jak już jutro kupię tą cobre to będę mógł wyruszyć w kilku dniową podróż w wasza stronę czy jednak muszę zaopatrzyć się w jeszcze jakieś inne systemy które taką podróż mi umożliwią? Jako że zapraszacie do waszego systemu to zadaje to pytanie tutaj i jeżeli jest to złe miejsce to przepraszam i proszę o przeniesienie go w bardziej odpowiednie miejsce?
Odpowiedz
Ustaw moze trase na mapie na economy route.Jak nie pomoże to chyba masz za mały skok.
Lepiej mieć zero informacji, niż być zdezinformowanym, bo oznacza to informację ujemną, mniejszą od zera.

Stanisław Lem, Opowieści o pilocie Pirxie

Odpowiedz
po pierwsze - trasa zajmie ci kilkanaście minut...wyskakujesz przy słońcu-lekko je omijasz - skok - około 60 sekund w jednym systemie.
po drugie - kup tą cobrę
po trzecie - kup do niej najwiekszy naped Frame Shift Drive czyli klasa A ( jeśli dobrze pamiętam to w cobrze jest slot oznaczony liczbą 4, czyli moduł 4A )
po czwarte - wyposaż statek w Fuel Scoop - im wiekszy tym mniej czasu spedzisz przy słońcu na tankowanie paliwa - nie przekraczaj obwódki wokół słońca bo wpadniesz w jego pole grawitacyjne i bedzie problem termiczny Smile Sposób aby będąc w pobliżu słońca widzieć tą obwódke cały czas: słońce musisz mieć z boku - z lewej lub z prawej strony.
po piąte - nie panikuj jeśli tankowanie nie działa, gwiazdy L - Y - T to wypalone karły bez wodoru Smile

po szóste - JUŻ MASZ USTAWIONĄ TRASĘ EKONOMICZNĄ - natychmiast ją wyłacz!! - mapa galaktyki > druga zakładka ( taki znaczek Steam ) i z lewej strony na dole przestaw haczyk na Fastest Routes, twoje życie stanie się prostsze a na pewno szybsze Smile
Odpowiedz
Dzięki za rady, faktycznie do sidewinga fuel scopu nie zakładałem bo latałem nim tylko do najbliższych systemów żeby na cobre zarobić więc może dlatego nie wytyczyło mi trasy a do waszych sektorów, aż tak bardzo mi się nie spieszy skoro rekrutacja zamknięta więc na trasie chciałem ponabijać sobie odznaki federacji i imperium więc będę u was za jakiś tydzień może dwa o ile przeżyje tyle?
Odpowiedz
Jak nie przeżyjesz to też przyleć Biggrin
"To be ELITE...A dizzying prospect. And a nerve-racking one, with all that it implies of not just fighting off free-booters, but of spending time as a bounty hunter, delibrately hyperspacing into dangerous planetary systems and waiting for the pirates to come to you; LOOKING for trouble, in other words, boosing your combat status to the maximum by advertising yourself to killers, and outgunning them."

[Obrazek: 301059.jpg]

Odpowiedz
Smile 
Byłem Biggrin  zobaczyłem Smile nic ciekawego się nie działo więc poleciałem dalej Tongue  może temu że wpadłem gdzieś koło 2-3 w nocy a potem obrałem kurs na kolonie jednak po około 30-40 skokach stwierdziłem że to za daleko na moją nowa cobre i zawróciłem nabijać rangi i zarabiać kasę, do HR 8444 wrócę jak uda mi się dołączyć do was ale rekrutacja ciągle zamknięta  Dodgy
Odpowiedz
Powiem szczerze, że nie wiem gdzie się wszyscy ukrywają. Latam na "open" już od kilku dobrych miesięcy po "naszych" (napisałem "naszych" pomimo iż jestem kadetem, mam nadzieję, że zasłużę na miano Husarza Smile) systemach i nikogo nie widziałem heh. Pusto strasznie a misji już kilkadziesiąt porobiłem.
Odpowiedz