Cyberpunk 2077
Ja "powiem" tylko tyle:
[Obrazek: EY3d0My.png]
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(20.12.2020, 13:37 UTC)MAGNUM354 napisał(a): to nie ciekawostka  tylko wspólny interes :

Redzi "zaprosili" czołowych światowych stremerów dajac im postacie z ich bużkami w cyberpunku i za darmo zgarniajać miliony foolowersów tych yutuberów  Smile
Tak samo z Hideo Koyimą - jego postać też jest w Cyberpunku tylko nie wiem jako kto - znajdzie się w czasie gry Smile - więc nie dziwne że w Death Stranding pojawiły się wszczepy i hakowanie Smile Może sprzedaż Death.. lekko wzrośnie  Smile  Niedawno czytałem że ledwo pokryło koszty produkcji, ale i tak uważam że ta gra jeszcze zdobędzie spore zainteresowanie ale musi mieć multi.

Hideo znalazłem dość szybko, prawdę mówiąc ciężko go przegapić.
Odpowiedz
98 godzin pykło. Takie nawet nawet Wink Tylko qrde rodzina musiała na święta przyjechać...
Odpowiedz
nie mogłeś zadzwonić do wszystkich i powiedzieć ze macie izolacje covidową?

Ulpian - zależy jak się gra - ja specjalnie nie zrobiłem misji od Dexa, sprawdzam co mogę zrobic nie trzymajac się sciśle wyznaczonej fabuły.. i szczerze mówiac jak na "otwarty swiat" to w zasadzie nic nie mogę zrobić. Misje które dostaję od pierwszego fixera ( takiej babki ) sa praktycznie niewykonalne na początkowym poziomie.
Wiedźmin 3 był bardziej interaktywny od samego poczatku.
Odpowiedz
(20.12.2020, 14:13 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): Ja "powiem" tylko tyle:
[Obrazek: EY3d0My.png]

wariat, jak, kiedy ...  ja też tak chce  Surprised

u mnie gra odpaliła, przyczyną problemów  była niekompatybilność CP77 z malutkim programikiem, którego używam od lat, efekt testów to 80 kl./s na ustawieniach wysokich w full HD i ok. 47 kl./s przy ultra z włączonym śledzeniem promieni - myślę, że kilka ustawień opcji graficznych i uzyska zadawalający efekt wizualny w stosunku do fps-ów ... no i tak gra przy pierwszym uruchomieniu wygląda jak Deus Ex Biggrin miodzio:

[Obrazek: SPOILER_unknown.png]

https://forums.cdprojektred.com/index.ph....11058866/
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
jak wy wyświetlacie dwa razy więcej klatek niż moze wyswietlić monitor?
w grze nawet nie ma opcji do wyłaczenia ogranicznikia klatek,jakies nakładki na grę? tylko po co ?
Odpowiedz
(21.12.2020, 09:45 UTC)MAGNUM354 napisał(a): jak wy wyświetlacie dwa razy więcej klatek niż moze wyswietlić monitor?
w grze nawet nie ma opcji do wyłaczenia ogranicznikia klatek,jakies nakładki na grę? tylko po co ?

Nie rozumiem ... ja pracuje z matrycą 144Hz, może na LOW bym uzyskał taki klatkarz odpowiadający tej częstotliwości. 
No i o co chodzi z nakładkami?
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
(21.12.2020, 10:04 UTC)szarik napisał(a): Nie rozumiem ... ja pracuje z matrycą 144Hz, może na LOW bym uzyskał taki klatkarz odpowiadający tej częstotliwości. 
No i o co chodzi z nakładkami?

Mam wrażenie, że Magumowi się wydaje, że wszystkie monitory wyświetlają w 24Hz Biggrin
Odpowiedz
mi chodzi o FPS czyli twoje 85 kl/s . Nie znam si edlatewgo pytam - romumiem że 144Hz monitor , ma możliwośc wyświetlania 144 kl/s tak ?
bo monitor mojego syna też ma 144Hz ale domyślna liczba klatek na nim to 75.
Dlatego się zdziwiłem i pytam czego używacie żeby przekroczyć możliwości monitora zwiększajac ( prawdopodobnie podwójnie ) jego wyświetlanie kl/s.
I tak, nie wszyscy tutaj na forum są profesorami.
Odpowiedz
Matryca monitora ma swoją częstotliwość odświeżania - 60Hz, 75Hz, 144Hz, są już nawet takie z 350Hz. Częstotliwość odświeżania mówi, ile razy matryca jest w stanie odświeżyć obraz na niej wyświetlany w ciągu sekundy.
Twoja karta graficzna generując obraz, w zależności od wymogów graficznych produkcji, może np. płynnie wyświetlać 144klatki/s (przy Cyberpunku raczej niewykonalne na większości kart). Jeżeli masz monitor z matrycą 144Hz, można użyć odpowiedniej technologii Nvidia G-Sync lub AMD FreeSync, które synchronizują częstotliwość generowanego i wyświetlanego obrazu, dzięki czemu zapobiegają zacinaniu i rozrywaniu animacji.
Nie zmienia to faktu, że nie przeskoczysz fizycznej limitacji jaką jest częstotliwość odświeżania.

Jeżeli na monitorze 144Hz domyślnie wyświetla Ci w 75 klatkach to zapewne masz włączony Vsync.

W innym wątku napisałeś do kogoś, że kupił x52 bez obczytania internetu... a Ty kupiłeś monitor 144Hz bez tego samego Smile
https://www.youtube.com/watch?v=UiXFwSmzdRE
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości