Liczba postów: 521
Liczba wątków: 7
Reputacja:
131
Platforma:
CMDR: Indygo
ok Orzechos... ale powiedz ile tychże odmian powierzchni planet można bedzie generować...
kolor, temperatura, pył, glazy, skały, błoto, śnieg , lód....
to nas (ich czyli Frontiera) niestety ograniczy ....
w świecie milionów (miliardów) planet, to niestety musi być powtarzalne ....
nie będziemy łazić po galaretce ani plaźmie, bo sie w niej utopimy
niestety to będzie powtarzalne....
bardziej się obawiam tego, że będziemy mogli lądować i łazić na planetach które mają ciśnienie rzędu 100 atm.,
tak jak teraz obecnie jeździmy łazikami po powierzchniach mających 1000°C ....
oby realizm nie zszedł jeszcze bardziej na bok
Liczba postów: 303
Liczba wątków: 2
Reputacja:
37
Platforma:
CMDR: Gerciowski
RSI Handle: Gerciowski
Panowie mamy more or less, pół roku oczekiwania i będzie jasne. Z recenzjami to bym się do tego czasu wstrzymał. Mnie cieszy że ma wrócić dev diary bo to było naprawdę fajne, w przeciwieństwie do pustych newsletterów. Jeśli trailer zrobiony jest rzeczywiście tylko wykorzystując silnik graficzny gry to dla mnie wygląda fajnie. Planet-miast a'la Coruscant to raczej nie ma się co spodziewać, raczej to co mamy teraz - duże i małe stacje, outposty itd..., może w kolejnych dodatkach dodadzą coś większego. Bardziej mnie nurtuje czy i na na ile zwiększy się asortyment planet na których można lądować.... Pewnie w najbliższych miesiącach się dowiemy.
Nowe info od FDEV:
1. Odyssey nie będzie wspierać VR przy release.
2. VR będzie nadal dostępne dla podstawki i Horizons.
3. Budowania własnych baz nie ma obecnie w ogóle w roadmapie Elity.
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
Mathias , ja nikogo nie wytykam palcem ( sam czekam aż ktoś mi w końcu poda zapałki  ) - teraz tematu nie znajdę ale po prostu były takie rozmowy w zasadzie od momentu dodania T10 - każdy... ludzie z Husarii ( tak bedzie lepiej ) juz wtedy pytali czy bedą planety z atmosferą itd. Od tego czasu przy różnych okazjach były tematy na forum i "rozmowy" na discordzie np o tym czy będzie można chodzić wszędzie - czyli po całej planecie - na wzór z SC. I zawsze, przy okazji takich tematów / rozmów.. nie wiem jak to napisac zeby zaraz znowu kilka osób na mnie nie naskoczyło..  .. zwolennicy i amatorzy space legs wypowiadali się że woleliby czy mają nadzieję że bedzie jednak można chodzić właśnie wszędzie na planecie a nie tylko w obrębie miejsc lądowań.
Patrząc jednak na wpisy w tym temacie, widzę że ludzie teraz mają inne zdanie na ten temat ( i nie chodzi mi akurat dokładnie o osoby które napisały powyższe posty , tylko jako członków husarii po prostu ) i tylko na to chciałem zwrócić uwagę a nie rozpętywać kłótnie czy pretensje.
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 2
Reputacja:
39
Platforma:
CMDR: Galimathias
Wow, w końcu coś konkretniejszego (chyba), coś się rusza.
A tak nawiązując do dyskusji to mam nadzieję, że nie będzie Battlefielda jak to ktoś napisał wcześniej, tylko po prostu chodzenie po statku, tudzież bazie i oczywiście na planecie. Od naparzania są inne gry, a takie wstanie z fotela jak dla mnie mocno podniesie realizm. Dla mnie bajka, bo na dzisiaj ja widzę to zawsze tak jak niegdysiejsze słynne zdjęcie fotela dla gracza z kiblem i zestawem pierwszej pomocy w jednym, latasz i za przeproszeniem "walisz" i "wpierdalasz" instant żeby nie tracić czasu. Dawać to!
Co do straty czasu na chodzenie itd to ja mam zawsze w pamięci WoWa, gdzie na początku trzeba było robić różne rzeczy w grze, często czasochłonne np po prostu dobiegnięcie do instancji, a obecnie nie trzeba już robić praktycznie nic, tylko zbierać itemy, bleeeee. Takie rzeczy po prostu przedłużają samą grę dla nas samych, wolniej się wykonuje pewne rzeczy, ale tak samo mają wszyscy. Równie dobrze moglibyśmy na dzień dzisiejszy zlikwidować doloty do planet, też się czas traci, po co, można od razu i od razu skoczyć pod samą stację, ale nad sensem tego nawet nie...
Mam nadzieję, że tak to będzie wyglądało, na początek, bo to chyba nie wymaga jakiejś rewolucji w grze, ot zaprojektowanie kilku scen i włączenie ich do całości. Zrobienie dobrej strzelanki zabrałoby zbyt dużo zasobów i nie chciałbym żeby się nad tym skupiali, a olali wszystko inne. Z kolei jak by zrobili drętwą naparzajkę z wymogiem odbębnienia jakichś misji żeby coś zdobyć, bo tylko tak by się dało to bez sensu, po co. Pożyjemy zobaczym, grunt że coś w końcu, w końcuuuu!
Liczba postów: 1,283
Liczba wątków: 47
Reputacja:
115
Platforma:
CMDR: Yata_PL
04.06.2020, 20:41 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.06.2020, 20:43 UTC przez Yata_PL.)
(04.06.2020, 16:13 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Nowe info od FDEV:
1. Odyssey nie będzie wspierać VR przy release.
2. VR będzie nadal dostępne dla podstawki i Horizons.
No i super , dzieki fdev moge juz zwolnic miejsce na M2 ssd na naprawde dobre gry i symulatory !
https://m.youtube.com/watch?v=CjSzCuC7tOI
Born too late to explore the earth, too soon to explore the stars...
At least I was born in time to do it in VR.
Liczba postów: 293
Liczba wątków: 4
Reputacja:
28
Platforma:
CMDR: Galactic Trader
Pomarzyć można i ponarzekać można.
Ja chcę, żeby była jaskinia z potworami, jakieś ruiny, trochę RP, może się im uda tego nie zepsuć ?
Press release pack, a w nim concept arty: https://imgur.com/a/iuv5V1i
04.06.2020, 23:17 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.06.2020, 23:17 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
https://uploadvr.com/elite-dangerous-ody...at-launch/
VR INFO!
Cytat:In a follow up email we confirmed that VR support is still an open possibility sometime after launch, “with no defined date,” according to the company.
05.06.2020, 07:55 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.06.2020, 08:01 UTC przez Fenyl de Lechia.)
(04.06.2020, 23:17 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): In a follow up email we confirmed that VR support is still an open possibility sometime after launch, “with no defined date,” according to the company.
Szkoda, że absolutnie nic to nie znaczy i jest tylko korpo bezpiecznikiem, żeby trochę ugłaskać wkurzonych fanów.
Dodajmy to tego, że ciekawym jest milczenie na temat chodzenia po wnętrzach statków...
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
|