Fleet Carrier - zapowiedź
Zastanawia mnie po co dodają nowy pierwiastek do pozyskiwania z asteroid zamiast umożliwić syntetyzowanie paliwadla FC z już istniejących, acz niepopularnych pierwiastków.
Dla przykładu: wodorotlenek litu + uran + odrobina platyny jako katalizator.
Uzyskane w ten sposób paliwo częściowo można byłoby przeznaczyć na potrzeby własne, a resztę odsprzedać w stacjach bądź innym FC.
Idąc tym tokiem rozumowania z jednej strony powstałaby cała nowa gałąź "przemysłu" zajmująca się przetwarzaniem surowców z asteroid, a z drugiej może wreszcie byłby sens wydobywania surowców innych niż.. wiadomo jakie.
Odpowiedz
Ceny mocno w dół, warmup 15 min cooldown 5 min dużo zmian, beta w maju.

https://forums.frontier.co.uk/threads/fl...es.542193/

Odpowiedz
(15.04.2020, 12:35 UTC)Diox napisał(a): Ceny mocno w dół, warmup 15 min cooldown 5 min dużo zmian, beta w maju.

https://forums.frontier.co.uk/threads/fl...es.542193/

Zmiany są w aktualnej Becie - chyba
[Obrazek: 15654.jpg]
Odpowiedz
Trochę ludzi jednak słuchają. Utrzymanie fc pewnie będzie wychodzić ok 20-30mln/tydzien co jest wg mnie jak najbardziej akceptowalne. Zmniejszenie cooldowna i kartografia też git - już sobie wyobrażam wyscig wariatow żeby odkryć systemy poza dotychczasowym max zasiegiem na jumponium - właściwie to chyba zniesie to jakiekolwiek ograniczenia z dotarciem do odległych systemów.

Z tego co pamiętam, to na pewnym etapie planowana była specjalizacją fc w jakimś kierunku (explo, combat, mining etc) - chyba że już to porzucono na rzecz pełnej konfiguracji Thinking

Świetnie by było jakby, skoro fc to jednak w pewnym sensie prywatna stacja, była opcja dawania misji. I już nawet nie chodzi mi o misje dla graczy, co pewnie trudno byłoby zaimplementowac, tylko np zarządzanie kadra, np zatrudnić npcow, wyposażyć w konkretne statki i zlecić górnictwo, eksploracje/mapowanie systemu, w którym jest fc i okolicznych w jakimśmalym zasięgu, lub nawet cz/bh w danym systemie - powyższe dostępne opcje zależne od specjalizacji FC.
[Obrazek: 196481.jpg]
Odpowiedz
Czas na teorie spiskową:

Może Frontier na samym początku celowo wprowadził takie absurdalne ceny lotniskowców, żeby wszyscy byli baaardzo zadowoleni jak je obniży? Tongue

Przyjmując, że zadowolenie graczy z Fleet carrierów wynosiłoby X, gdyby ceny były niskiej od samego początku, pierwotne zadowolenie wynosiło 0.5*X ze względu na wysokie koszty. FDev obniżając koszty do racjonalnego poziomu sprawiło, że zadowolenie wynosi 1.5*X zamiast X bo gracze są wdzięczni za obniżkę cen! Inżyniera społeczna pełną gębą!

Oczywiście mój komentarz należy traktować z przymrużeniem oka Wink
Odpowiedz
Kurczę, mnie te z coś podobnego przyszło do głowy...
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
No i jak tam wrażenia po tzw. Becie?
Ktoś pokusi się o podsumowanie aktualizacji/"bety" Frontiera?
Czy warto było czekać te kilka dodatkowych miesięcy?
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Dla mnie - nijak - nic specjalnego, beta mi uświadomiła że nie potrzebuję fleed carriera.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
(21.04.2020, 11:22 UTC)Dako napisał(a): No i jak tam wrażenia po tzw. Becie?
Ktoś pokusi się o podsumowanie aktualizacji/"bety" Frontiera?
Czy warto było czekać te kilka dodatkowych miesięcy?

Oto moje podsumowanie:

Engineer_icon https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...sp=sharing
Odpowiedz
A gdzie przychody?
Odpowiedz