Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3
Platforma:
CMDR: LuLs
Witam
Dziś zawitałem na forum i od razu poproszę was o pomoc.
Założyłem nowy temat, chociaż znalazłem inne już istniejące o podobnej tematyce ale... dość leciwe.
Noszę się zamiarem zakupu Kontrola/Joysticka z przepustnicą/ systemu HOTAS i mam na ten cel... hmmmm... 800 zł maks.
Będę go używał głównie do ED ale też chciałbym aby służył mi troszkę w War Thunder.
Niestety... przeglądanie, czytanie, nie wyłania lidera....
W zasadzie są dwie możliwości - albo coś Thrustmastera albo Saitek/Logitech... ( czy poprawiono już tą jakość ich wyrobów czy jednak dalej to szmelc )
Liczę na waszą pomoc jako praktyków w tej kwestii...
Z góry bardzo dziękuję
W tym budżecie odpowiedź jest tylko jedna - logitech x52pro. Ewentualnie promocja na x56.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Liczba postów: 1,085
Liczba wątków: 37
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: Xenderr
RSI Handle: xendur
Ja kupiłem sobie kilka dni temu Thrustmaster TWCS HOTAS (bez pedałów) i jestem zachwycony. Jedyna wada to ilość przycisków na joysticku i tylko jeden HAT.
Przyciski na podstawie przydają nadają się do funkcji, których używa się rzadziej, na przykład włączania świateł.
Przepustnica oferuje za to znacznie więcej: trzy haty, kilka przycisków, analogowy minijoystick, rolka, manetki.
Wcześniej miałem HOTAS CH Products, zdecydowanie wyższa półka, ale sprzedałem bo od prawie dwóch lat nie używałem. Teraz coś mnie wzięło i miałem ochotę kupić Virpila, który niestety w chwili obecnej jest niedostępny, dlatego kupiłem Thrustmastera do którego mam większe zaufanie niż do Logitech/Saitek ;p. Ogólnie jestem bardzo zadowolony bo zestaw leży mi w dłoniach znacznie lepiej niż CH Products, do tego strasznie przeszkadzały mi pedały i tutaj też wygrywa TWCS ponieważ ma skrętną rączkę.
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 31
Reputacja:
81
Platforma:
CMDR: USSER-PL
Ja osobiście polecam zabawę na dwa joysticki... ale to tak bardziej z racji zamiłowania do kopania (w koparce).
Miałem zestaw TWCS i... chętnie miałbym znowu od niego samą przepustnicę. Lepiej leży w łapsku niż taki HOTAS 4.
FCS Hotas od TH jest bardzo fajny, natomiast nie powiedziałbym, że jest lepszy od x52 pro, szybciej porównałbym go z x52.
Podany budżet pozwala na zakup trochę lepszego sprzętu niż FCS, dlatego go nie wymieniłem
Liczba postów: 1,085
Liczba wątków: 37
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: Xenderr
RSI Handle: xendur
x52 Pro ma jakieś znaczące różnice względem zwykłego x52, poza kolorem? ;p
Bebechy te same, jakość wykonania trochę lepsza i inna sprężyna w joyu.