Kontroler do 400zł
Witam.

Jestem nowy i mam nadzieję że już wkrótce w Waszych szeregach, lecz nie czekając na werdykt, chciałbym poznać opinię ludzi, którzy zjedli zęby na tej grze i mają szeroką wiedzę o tym, jaki najlepszy byłby kontroler do gry.
Grę mam na konsoli jak i PC, na konsoli gram na padzie a na kompie tradycyjnie "tarcza i miecz" (dla młodszej społeczności, jakby to było zagmatwane, mam na myśli klawiaturę z myszką) Smile.
Reasumując, padem gra się w miarę ok, ale "to nie to", szukam  Joysticka z przepustnicą, lecz nie chcę wydawać na to równowartość PS4, chciałbym się zamknąć w max 400zł. Mam jeden typ i chciałbym, jak można, abyście poradzili czy dobrze czy też wybili mi go z głowy i zasugerowali coś innego...
Mój typ to: Thrustmaster T-FLIGHT HOTAS 4 PC/PS4
Dla mnie plus że mogę to podłączyć pod dwie platformy, lecz koniec mojej wiedzy na ten temat. Joysticki to ja znam z lat 80ch, gdzie używałem je na C-64 i na tamtym okresie moja wiedza się zatrzymała (później to już tylko były klawiatury i myszki) Smile
Byłbym wdzięczny za pomoc w tej materii Smile
Odpowiedz
(19.02.2020, 21:34 UTC)Iluvatar napisał(a): Witam.

Jestem nowy i mam nadzieję że już wkrótce w Waszych szeregach, lecz nie czekając na werdykt, chciałbym poznać opinię ludzi, którzy zjedli zęby na tej grze i mają szeroką wiedzę o tym, jaki najlepszy byłby kontroler do gry.
Grę mam na konsoli jak i PC, na konsoli gram na padzie a na kompie tradycyjnie "tarcza i miecz" (dla młodszej społeczności, jakby to było zagmatwane, mam na myśli klawiaturę z myszką) Smile.
Reasumując, padem gra się w miarę ok, ale "to nie to", szukam  Joysticka z przepustnicą, lecz nie chcę wydawać na to równowartość PS4, chciałbym się zamknąć w max 400zł. Mam jeden typ i chciałbym, jak można, abyście poradzili czy dobrze czy też wybili mi go z głowy i zasugerowali coś innego...
Dla mnie plus że mogę to podłączyć pod dwie platformy, lecz koniec mojej wiedzy na ten temat. Joysticki to ja znam z lat 80ch, gdzie używałem je na C-64 i na tamtym okresie moja wiedza się zatrzymała (później to już tylko były klawiatury i myszki) Smile

co do wyboru to nie miałem nic z saiteka ale mam właśnie wspomnianego HOTASA 4, T16000 z tą dedykowaną przepustnicą, oraz HOTASA warthoga z pedałami. No i HOTAS 4 z pedałami jest to jedyny zestaw jaki działa  z PS4 więc wybór jest oczywisty. On ma skrętną rączkę więc pedały nie są konieczne. Fajnie się nim gra, szczególnie na PS4. Wygodny. Moim zdaniem można śmiało brać za 250-300zł
Odpowiedz
(19.02.2020, 21:34 UTC)Iluvatar napisał(a): Witam.

HOTAS 4 to dobry zestaw na początek. Jedyny, jeśli chcesz go używać na 2 platformach Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
To może ktoś poleci też jakiś zestaw typowo pod PC bo na chwilę obecną garm na standartowym zestawie klawka+mysz, i zastanawiam się nad joystickiem ale tak jak kolega ostatni taki przyżąd miałem do C64 model skorpion Biggrin
Generalnie to się zastanawiam czy warto inwestować czy zostać na klawce i myszy jak to wygląda jeśli chodzi o grywalnośc itp?
Odpowiedz
(20.02.2020, 09:22 UTC)Akrass napisał(a): To może ktoś poleci też jakiś zestaw typowo pod PC bo na chwilę obecną garm na standartowym zestawie klawka+mysz, i zastanawiam się nad joystickiem ale tak jak kolega ostatni taki przyżąd miałem do C64 model skorpion Biggrin
Generalnie to się zastanawiam czy warto inwestować czy zostać na klawce i myszy jak to wygląda jeśli chodzi o grywalnośc itp?

Immersja na którymkolwiek HOTAS jest bez porównania lepsza niż na K+M. W życiu bym nie wrócił w ED do K+M  Wink
Co do modeli,  to ten wymieniony powyżej HotasX, jak najbardziej godny polecenia na początek. A gdy Ci się spodoba ten typ sterowania,  to modeli z wyższych półek masz od groma,  Logitechy, Thrustmastery, aż po Virpile itp.
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
A jeszcze dopytam, bo są Hotas 4 i Hotas 4 Ace Combat, to nazewnictwo tylko czy różnią się czymś i który, waszym zdaniem lepszy?
Dla przykładu dam dwa linki do allegro, gdzie są te dwa niby różne modele (a przynajmniej w cenie się róznią)
JOYSTICK PC,PS4 Thrustmaster T-Flight Hotas 4
https://allegro.pl/oferta/joystick-pc-ps...8963702632
oraz
Joystick T.Flight Hotas 4 PC/PS4 Ace Combat
https://allegro.pl/oferta/joystick-t-fli...8860755756
Odpowiedz
(20.02.2020, 09:22 UTC)Akrass napisał(a): To może ktoś poleci też jakiś zestaw typowo pod PC bo na chwilę obecną garm na standartowym zestawie klawka+mysz, i zastanawiam się nad joystickiem ale tak jak kolega ostatni taki przyżąd miałem do C64 model skorpion Biggrin

no brawo za pamięć - ja miałem do amigi fajnie joye ale żebym pamiętał jaki to model to byłby cud.
Odpowiedz
No to zakupiłem Hotas 4 teraz tylko trzeba to ogarnąć Biggrin
Odpowiedz
No to teraz czeka Cię zabawa... tu masz bindy do klawiszy... https://edrefcard.info/list

Tu masz "Co i Gdzie?"

https://forum.thewingedhussars.com/showt...hp?tid=358

[Obrazek: DQ3TFi4XUAAKLs_?format=jpg&name=4096x4096]
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
(20.02.2020, 22:05 UTC)USSER-PL napisał(a): No to teraz czeka Cię zabawa... tu masz bindy do klawiszy... https://edrefcard.info/list

Tu masz "Co i Gdzie?"

https://forum.thewingedhussars.com/showt...hp?tid=358

[Obrazek: DQ3TFi4XUAAKLs_?format=jpg&name=4096x4096]

Dzięki ale ucieszyłem się za wcześnie, joystick był używany i okazał się nie w pełni sprawny, nie działa przepustnica i dw przyciski z tył oraz skręt joystickiem, jutro oddaje i jednak trzeba kupic nowy sprzet ale to pewnie w przyszłym tygodniu
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: