Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Wożenie ulotek nie ma znaczenia w Kolonii, bo tam nie ma Power Play. Power Play ma wpływy tylko w "bańce" (systemach wokół Sol, które są zamieszkałe przez ludzi). Jest to najprostszy sposób na zdobycie rangi w PP. Robi się to w taki sposób - wybiera PP, w którym występuje interesujący nas moduł - bronie lub specjalne tarcze Prismatic, po trzech tygodniach przynależności - przed czwartkiem 07:00 GMT (Galactic Mean Time - czasu galaktycznego - śmieszna analogia do czasu Greenwich, bo skrót taki sam i czas ten sam, no ale przecież grę napisali Anglicy) - zwozimy ulotki ze stolicy Powersa do konkretnego ustalonego systmemu PP, kosztuje nas to 750 000 cr i mamy po tiku PP dostęp do sprzętu. Kupujemy, ile nam potrzeba i zmieniamy Powersa na kolejny.
Doładowywanie - nie znam kontekstu, chodzi o FSD?
Odpowiedz
Sorki za bedy - pisze z telefonu.
jak trafisz na gwiazdę neutronową ( takie coś jasne z wibrującymi warkoczami - nie pomylisz sie Smile ) - to BARDZO powolutku wlatujesz w końcówkę jednego z warkoczów ( absolutnie nawet przez moment nie lecisz w stronę gwiazdy tylko od razu ostro skręcasz w bok !!! ) i w tą końcówkę warkocza musisz dosłownie się zanurzyć POWOLUTKU ( ja podchodzę pod kątem mniejszym niż 50 * ) .
Troszkę cię poobraca i potrząśnie w rytm dzwięków ostrzegawczych wszystkich możliwych systemów na statku Smile - musisz się utrzymać na tyle długo ( jakieś 30 sekund? ) aż pojawi ci sie komunikat Frame Shiftr Drive overcharged czy manually coś tam ( w każdym razie o prrzeładowaniu - pewnie zaraz ktoś napisze dokładnie, ja juz dawno tego nie robiłem ) .
Jak się urwiesz z warkocza to sprawdź pod prawym menu "4" w zakładce SHIP swój zasięg skoku Smile

Takie doładowaniew jest do wykorzystania od razu jak skoczysz nawet na 2 LY tro stracisz to doładowanie - trzeba to od razy wykorzystać - można recznie wybrać kolejny system do którego skaczesz.

Możesz też w mapie galaktyki ustawić w dolnej części - USE Jet Coin - czy jakoś tak - od razu wyznaczy ci trasę po wybranych neutronówkach w danej linii - tylko uwaga - jak wskoczysz do systemu z neutronówką, bedziesz MUSIAŁ doładować na niej FSD ponieważ trasa bedzie ustawiona tak ze kolejny skok będzie na np. 230 LY a bez doładowania tego nie wykonasz.
Jeśli nie masz na statku systemu naprawczego to daj sobie spokój i trenuj to kiedy bedziesz mógł się w razie czewgo naprawić.
Odpowiedz
Dzięki serdeczne @MAGNUM354
Jeszcze nie korzystałem z tej opcji, lecz nie omieszkam następnym razem sprawdzić jak to działa bo te 800 skoków z pełną ładownią jest cokolwiek irytujące.
Odpowiedz
To ja to jeszcze... zobrazuję Wink

^^^ Kliknij w spoiler... ten tutaj ^^^
  ||                                             ||
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
To i ja dorzucę to, neutronówki są fajne, ale jak się śpieszysz z A do B to z tym narzędziem są jeszcze lepsze
https://www.spansh.co.uk/plotter
Odpowiedz
Zapytam tutaj bo na discordzie temat uciekł zaraz po napisaniu Biggrin

Pytanko/zagadke mam.
Ship ma hulla ~5800, do tego 2x 5D guardian module reinf.
Na pokładzie mam 7A repair limpets o repair cap 450.
Ile % wg was powinien naprawić 1 limpet? Wg mnie 7-8%... a naprawia 1-2% ktoś kojarzy ?
[Obrazek: 196481.jpg]
Odpowiedz
daj tym nanobocikom podwyżkę - nikt nie bedzie zaiwaniał za darmo.
Odpowiedz
(20.01.2020, 17:40 UTC)w0jciechu_87 napisał(a): Zapytam tutaj bo na discordzie temat uciekł zaraz po napisaniu Biggrin

Pytanko/zagadke mam.
Ship ma hulla ~5800, do tego 2x 5D guardian module reinf.
Na pokładzie mam 7A repair limpets o repair cap 450.
Ile % wg was powinien naprawić 1 limpet? Wg mnie 7-8%... a naprawia 1-2% ktoś kojarzy ?

W uzupełnieniu do powyższego okazuje się, że to bug.

https://issues.frontierstore.net/issue-detail/11110

Prosiłbym każdego o submita, bo bug zgłoszony dość dawno (13.12.2019) i ani widu ani słychu progresu Undecided
[Obrazek: 196481.jpg]
Odpowiedz
Mam pytanie, czy wolno przez systemy zamknięte przelatywać, i jak tak, czy wolno kupować tam moduły do statku?
Odpowiedz
(05.02.2020, 15:27 UTC)Tomasz Magierowski napisał(a): Mam pytanie, czy wolno przez systemy zamknięte przelatywać, i jak tak, czy wolno kupować tam moduły do statku?

Te działania nie mają wpływu na BGS, więc tak i tak.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz