Liczba postów: 10
Liczba wątków: 1
Reputacja:
6
Platforma:
CMDR: Cichockix
Kiedy po powrocie z pracy do domu żona mówi "Witaj Kapitanie" albo dostajesz sms'a "Wróciłeś już z kosmicznych sfer?" ??
Liczba postów: 364
Liczba wątków: 20
Reputacja:
54
Platforma:
CMDR: -
RSI Handle: Banson
.png)
Jak wracam z pracy i mówię do żony: "dzisiaj lecę w delegację" to ona wie, że będę pykał w Elite:-)
A jak siedzę przy kompie to zdarza się że od żony usłyszę zapytanie: "Dzisiaj podbijasz kosmos czy po nim latasz?" [bo grywam też w Stellaris]:-P
I nie powiem, zdarza mi się zerwać w weekend o 4 nad ranem, żeby pograć na spokojnie w Elite:-)
Pracuję na Poczcie. Dzisiaj jedna klientka przyniosła sterte listów. Stempluje je i w pewnym momencie mam zawieche.
Na jednym liście widzę "Opale". Patrzę i patrzę i po chwili się ogarnąłem że to nazwa miasta "Opole"
Liczba postów: 364
Liczba wątków: 20
Reputacja:
54
Platforma:
CMDR: -
RSI Handle: Banson
.png)
Jedziesz PKP IC, pociąg dojeżdża do stacji, wysiadasz, z głośników podczas wysiadania słyszysz puszczoną z głośników muzykę klasyczną. Pierwsza myśl? Kurde, autodocking...
14.12.2019, 18:49 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.12.2019, 18:49 UTC przez Dziadostwo.)
Siedzialem dzis wieczorem na przystanku, czekalem na autobus, patrzylem sobie w niebo. W oddali, za chmurami widac bylo swiatla samolotu podchodzacego do ladowania na poznanskiej Lawicy. I tu pojawila sie mysl:
"Taki szeroki rozstaw swiatel...kurcze, on jak Krait wyglada."
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!" - Witkacy