24.09.2019, 14:45 UTC
Drogie, pobugowane i stare.
Koniec wspierania FD na dłuższy czas.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
| Ankieta: Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) Ankieta jest zamknięta. |
|||
| 1 | 24 | 23.53% | |
| 2 | 20 | 19.61% | |
| 3 | 30 | 29.41% | |
| 4 | 19 | 18.63% | |
| 5 | 9 | 8.82% | |
| Razem | 102 głosów | 100% | |
| *) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
|
Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx)
|
|
24.09.2019, 14:45 UTC
Drogie, pobugowane i stare.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
24.09.2019, 15:25 UTC
jeszcze nie korzystałem i z tego co napisaliście nie będę
- chyba że nie da się skórek kupować za zwykłe pieniądze już - no to wtedy od czasu do czasu coś kupię ale jak jeden z kolegów zauwazył - bedą musieli za traką cenę popracować nad skórkami - i dobrze , jak będzie coś ładnego to kupię . Niestety kolorowe paski ( czyli jakieś kilka minut pracy nad skinem ) nie jest warte zawyżonych cen - muszą się bardziej postarać.Ale żeby im nie było smutno nie będzie pały czyli 1, daję 2
24.09.2019, 15:39 UTC
Ceny trochę obniżyć, zlikwidować tygodniowy limit arx, rozbić pakiety aby można było kupować pojedyńczo, dodać więcej modyfikacji i kolorów , to na chwilę obecną.
24.09.2019, 16:05 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.09.2019, 16:13 UTC przez Dziadostwo.)
Fajnie, ze jest i mozna sobie na cos zarobic, ALE...
![]() 1)Nie jestem wielkim graczem CQC (ani wielkim talentem, ani entuzjasta), ale faktycznie brakuje tu ARX za gre na arenie. Mysle, ze nawet 10 ARX za 1000 EXP mogloby tu wystarczyc - byleby bylo. Niestety mam wrazenie, ze CQC to dzis takie "niechciane dziecko" devsow, ktore maja w powazaniu, lub chca nawet je zaglodzic by padlo smiercia (nazwijmy to umownie) naturalna. Szkoda, bo to fajna odskocznia - ta rozgrywka spodobala sie nawet mojej 11-letniej siostrze do tego stopnia, ze od czasu do czasu (zwykle w poniedzialki) pyta: "czy w weekend strzelalem do Kutry" (zorientowani wiedza, o ktorego gracza CQC chodzi ; 2)Limit 400 ARX to smiesznie malo - mozna wyrobic go praktycznie od reki. Nie jestem co prawda maniakiem kolekcjonowania paintjobow, ale przy cenach ship kitow (to juz predzej bym kupil, bo niektore statki wybitnie mi sie bez nich nie podobaja), czy durnych lampek na kokpit - 400 to zadna kwota. Jasne, mozna sobie dokupic ARXow tak jak dawniej, ale czy to nie mija sie troche z celem tej wirtualnej waluty?
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!" - Witkacy
24.09.2019, 18:43 UTC
Dałem 4 za to, że mogę tę walutę wydać w prawdziwym sklepie, nie dając realnej złotówki. Jak ktoś ma braki to pewnie pakiecik sobie kupi......
24.09.2019, 18:59 UTC
super sprawa bo tak mi mówi intuicja
24.09.2019, 19:31 UTC
Odemnie przeciętna 3
Powiem tak.. Ani mnie to nie cieszy ani też nie parzy. Na chwile obecną podchodze do tego obojętnie, ponieważ podejrzewam że i tak jak bede chciał coś zakupić w sklepie frontiera to i tak bede sięgać do portfela.
24.09.2019, 19:59 UTC
Ja daje 1 z racji tego że mi nie zależy na skórkach, głosie komputera, kolorach itd. Jak uciułam darmowy ARX w wystarczającej ilości to pewnie coś tam sobie kupie. Ja rozumiem żeby za Arxy można było kupować statki czy też rzeczy które by konkretnie wpływały na grę ale w takim przypadku( no chyba że takie są, jestem nowy to nie wiem) to jest wyciąganie kasy od graczy. W każdej grze w której są płatne skórki jest ten sam szum i lament że kiedyś było tanio a teraz ceny poszły w górę i że ktoś chce wydoić graczy z kasy. Ale skoro gracze sami kupują coś co naprawdę niema najmniejszego znaczenia poza estetyką (na którą inny gracz pewnie i tak nie zwróci uwagi) to sami dają się doić
24.09.2019, 21:06 UTC
Oceniłem na 3, ale przeczytałem później post Hetmana i chętnie bym zmienił na 2 bo mnie przekonał.
25.09.2019, 06:58 UTC
Ja dałem 4. Plusy i minusy już wszyscy przede mną wypisali. Tak wysoka ocena spowodowana jest faktem, że nie jest to p2w i jest to zupełnie opcjonalne. Dodatkowo w końcu można coś "kupić" bez wydawania pieniędzy (chociaż trzeba trochę poczekać żeby uciułać te Arksy).
Z drugiej strony, gdyby nie było limitów tygodniowych, w jutiubach co i rusz pokazywały by się poradniki jak farmić Arksy - spoko - ale nie na tym gra polega żeby grindować in gamową walutę. Każdy rodzaj farmienia, czy sztucznego grindu (chociaż i tak w Elite jest maaasa grindu) zniechęca do gry. Wyobrażam sobie sytuację gdy ktoś po wyfarmieniu Arksów na paint joby na wszystkie statki nie miałby już ochoty na normalną grę. Niech sobie już będzie ten imit i niech już spokojnie się odkładają Arksy. Można się oczywiście wkurzać że na ship kita trzeba odkładać Arksy przez kilkanaście - kilkadziesiąt tygodni, ale jak sobie uzmysłowimy że dużo ludzi gra od 4 lat (ja gram już z półtora roku), to zobaczymy że te tygodnie same zlecą. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Elite Dangerous w VR | Jaromaz | 21 | 965 |
15.11.2025, 08:12 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
Jak dowiedziałeś się o forum TWH? | Mathias Shallowgrave | 313 | 59,049 |
18.10.2025, 12:29 UTC Ostatni post: ULISSES77 |
| Za co lubię Elite | Kyokushin | 11 | 3,830 |
27.09.2025, 20:30 UTC Ostatni post: Jaromaz |
|
|
|
ELITE NA GOG - mega ważna akcja!!! | Mathias Shallowgrave | 11 | 1,438 |
22.08.2025, 05:10 UTC Ostatni post: MAGNUM354 |
| Wiesz, że za dużo grasz w Elite, jeśli... | Mathias Shallowgrave | 130 | 35,423 |
21.08.2025, 17:55 UTC Ostatni post: bahasso |
|