![]() |
|
Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) - Wersja do druku +- The Winged Hussars - Forum (https://forum.thewingedhussars.com) +-- Dział: Strefa Publiczna (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Bar "11 parseków" (https://forum.thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=90) +--- Wątek: Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) (/showthread.php?tid=5657) |
Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) - Mathias Shallowgrave - 24.09.2019 Jak w temacie, skala od 1-5, gdzie 1 = beznadzieja, 5 = super sprawa. Komentarze - byle cywilizowane - mile widziane
RE: Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) - Mathias Shallowgrave - 24.09.2019 Oceniłem na 2. Dlaczego? - Ceny wielu przedmiotów wzrosły (aczkolwiek trzeba przyznać, że niektórych również spadły - Arx trzeba kupić w określonych paczklach. Kiedyś mogłem wydać 1 GBP na kolorek lasera. Teraz muszę wydać 5 GBP żeby kupić najtańszy pakiet Arx. - Brak Arx za CQC - Śmiesznie mało Arx za samą eksplorację - Ogólnie widać, że system nastawiony jest na sprytne wyciąganie kasy - z zakupionych Arxów po ich wydaniu zostaje nam "reszta", która nie wystarcza na inne rzeczy - trzeba dokupić lub zarobić w grze. Na plus: - Osobne malowania na statki, zamiast jak wcześniej w paczkach - Nowa kamerka w sklepie - Możliwość zarabiania Arx w grze - aczkolwiek patrząc na ceny itemów w sklepie, to raczej groszowe sprawy. - OGROMNY MINUS - Usunięto możliwość giftowania przedmiotów innym graczom RE: Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) - Lobod - 24.09.2019 Oceniłem na 3: + Ceny pewnych przedmiotów spadły + Otrzymujemy ARX za samą grę + Rozbicie pakietów skinów na pojedyncze elementy - 400 ARX/ tydzień... Trochę mało. - ARX za rozgrywkę lecą jak krew z nosa... - Psychologiczne "Brakuje ci 250 ARX a reset jest za 5 dni... kup paczuszkę." RE: Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) - kofstein - 24.09.2019 Widzę, że mam praktycznie takie samo zdanie co Hetman. Nawet dopisał parę rzeczy których nie wiedziałem, ale tym bardziej utrzymują moją ocenę na poziomie 2. RE: Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) - hyzwar - 24.09.2019 Miło, w grze istnieje teraz swego rodzaju show-room, ale i tak nie wszystko działa tam tak, jak powinno, np. ship kits - podgląd tylko po jednym elemencie na raz? Hmm... Ceny wg mnie odrobinę za wysokie. Tygodniowy limit nie mobilizuje w żaden sposób, ale pozwala dorobić - zawsze coś. W zamierzchłych czasach kupiłem "po staremu" kilka fantów - znaleźć to wszystko teraz można tylko na piechotę - brakuje czegoś w rodzaju "moje zabawki". Mi to nie przeszkadza, że TO jest - nie odczuwam przymusu, a gra jest nieabonamentowa. Rozumiem potrzebę finansowania dalszego rozwoju. Stosunek neutralny, solidne 3+ RE: Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) - ronin_htd - 24.09.2019 1 - aż zacytuję klasyka z czasów szkoły Kowalski znowu nie odrobiłeś pracy domowej, siadaj, PAŁA! ![]() Może zacznę od plusów bo jest ich mniej. + Kamerka w sklepie, miło zobaczyć jak się prezentuje statek w nowym malowaniu z innej perspektywy + W końcu mogę podejrzeć malowania i bodykity na statkach, których jeszcze nie mam w swojej flocie Taa, z mojej perspektywy aż dwa plusy. - Na co mi sklep, z którego nawet nie mogę skorzystać? Na PC zakładka sklepu została usunięta, na PS4 nie można kupić waluty przez PS Store. - Ceny, ceny jeszcze raz ceny - wzrosły w niektórych przypadkach nawet 4-krotnie - Skiny, fajnie że można kupić teraz oddzielnie ale kosztem ceny - wolałem już jednak kupić całą paczkę (6 skinów za 300FP) i wychodziło mnie to o wiele taniej niż teraz za ARX - ARX za rozgrywkę? Okej, ale nie w takim wydaniu jak jest obecnie - Limit ARX 400/tydzień? Sorry ale poczułem się jakbym dostał w twarz, na najtańszy skin zbiera się ponad 4 tygodnie - Brak ARX za CQC - Marna ilość ARX za eksplorację - Brak ARX za odkrycia CODEX (nie jestem pewny czy aby na pewno, ale chyba za to się nie dostaje) RE: Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) - Yautja - 24.09.2019 Dałem jedynkę, bo: Wprowadzenie waluty rozwaliło sporo aspektów gry i będzie się odbijać czkawką pewnie jeszcze przez parę tygodni Nachalne promowanie sklepiku jak w jakiejś trzecioligowej gierce free to play na smartfony Podwyżki Typowe dla takich walut zagrywki jak małe darmowe ilości i sprzedaż w paczkach wyliczonych tak by płacić więcej Zwiększenie cen w sklepiku Brak możliwości sprezentowania arxów. RE: Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) - Dako - 24.09.2019 Nazywając rzecz po imieniu to gdybym był złośliwy napisałbym, że Pan Braben szuka pieniędzy na finansowanie nowych swoich kolejnych gier. A ponieważ dotychczas bardzo go bolała ta możliwość wykorzystywana przez graczy (różnic kursowych - te złe ruble) w zakupach w jego sklepiku ... To po taniości znalazł remedium i przy minimum zaangażowania środków Frontier wprowadził Nam tzw. ARX... I tyle ![]() ps. A gdy ARX się przyjmie to skórki i duperelki będą się pojawiać szybciej niż ktokolwiek z Nas będzie w stanie wymówić słowo Frontier ...
RE: Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) - Kuba Wolf - 24.09.2019 Ale bede wredny i dam 3 Plus za wszystko co nie jest z Arx zwiazane, za ogladanie skorek na statkach, za to ze beda musieli teraz myslec nad skorkami zeby ludzi zachecac do kupna, za to ze mozna zmienic wreszcie outfiting i denerwujacego po kilku mniesiacach eksploracji Covasa bez wracania kilkudziesieciu tysiecy LY do jakiejs bazy. Minus to wszystko co jest z Arx powiazane, to co napisaliscie i to co zauwazyl D2EA w swoim filmiku. Posypalo sie Frontierowi bardzo wiele rzeczy ktorych nawet nie ruszali (a ktore nalezalo poprawic bo maja stare bledy), a posypalo sie bo ktos nie umial zaimplementowac naliczania Arxikow. I bardzo dobrze. Powiem wiecej, mam nadzieje ze ktos tam sie bedzie gesto tlumaczyl ze efekt WOW na poczatek zmienil sie w efekt BLEEEE. Bo maja w glebokim powazaniu co sie tam na tym portaliku do zglaszania bledow wypisuje, a tu ich wlasny mikromalizm i prowizorka pozbawila poczatkowego przyplywu gotoweczki. Jedyna zmiana w tym roku dajaca bezposredni zastrzyk gotowki dla firmy zostala koncertowo spartolona. RE: Jak oceniasz nowy system mikrotansakcji w Elite (wprowadzenie Arx) - radekcz - 24.09.2019 Ja daję 2. Nie zrobili nic innowacyjnego. Brakuje możliwości przekazywania ARXów innym graczom. Nie można zakupionych rzeczy odsprzedać ani podaeować (mogliby zrobić to podobnie jak jest od lat w CS:GO). W sklepie bida i nędza - nic nowego nie dodali. Zepsuli zestaw skinów do Diamondback Explorera. ...a i jeszcze minus za podgląd skinów - co za geniusz to projektował, że szip jest wycentrowany wg całego ekranu i w połowie przykryty panelem wyboru?! Oś obrotu powinna przebiegać przez środek wolnej przestrzeni a nie... ech to chyba programówał dział marketingu - dlatego updej był skopany. ...ok panel można przełączać ale można by to zrobić lepiej. Mogliby dodać więcej rodzajów oświetlenia np. podgląd w świetle neutronówki :-) |