Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(02.09.2019, 11:41 UTC)SPAZ napisał(a): patrze, że dużo z tym latania 

Lepiej się przyzwyczaj  Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Jeszcze jedno pytanie, odnośnie bounty, skąd mam wiedzieć, że mój statek jest na tyle mocny aby kogoś zaatakować i wygrać walkę a skąd wiedzieć, że od razu zostanę zgładzony przez zbyt mocny statek wroga? Smile
Odpowiedz
Z NPC jeśli będziesz miał mocniejsze tarcze i bronie to nawet niezinżymierowanymi powinieneś sobie radzić 1 vs 1 .
Trudniej robi sie na punktach wydobywczych RES w pierścieniach asteroid , szczegolnie tych bardziej ryzykownych. A na CZ - comvat zony narazie nie wlatuj chyba że w skrzydle z innymi graczami ale to na discordzie sie pytaj kto chce postrzelać.
Odpowiedz
(02.09.2019, 12:26 UTC)SPAZ napisał(a): Jeszcze jedno pytanie, odnośnie bounty, skąd mam wiedzieć, że mój statek jest na tyle mocny aby kogoś zaatakować i wygrać walkę a skąd wiedzieć, że od razu zostanę zgładzony przez zbyt mocny statek wroga?  Smile

Haha  Biggrin to wychodzi "w praniu", jak Cię spiorą to znaczy że za cienki w uszach byłeś   Wink
A tak bardziej serio, nie ma jakiegoś uniwersalnego przepisu, praktyka, praktyka, i jeszcze raz praktyka. Na początku nie rzucaj się na większych od Ciebie, i raczej unikaj przeciwników z rangami od Dangerous w górę. Wybieraj pojedyńcze cele, unikaj przeciwników w skrzydłach, bo Cię obsiądą jak komary, i będą gryźć.
Proponuję potrenować przy Navigation Beacon'ach i w Low RES'ach (włącz sobie raportowanie ataku na Ciebie, to zawsze jeszcze masz dodatkową pomoc od służb porządkowych w systemie)
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
Chodzi o "Report crimes on" ?
Odpowiedz
Dpkładnie tak.
Odpowiedz
Cześć,

Czy fakt odnalezienia niedaleko granic bańki (<500Ly) systemu z niezeskanowanymi planetami, gdzie po zmapowaniu "odkryłem" kilka zon Void Opals może mieć jakąś wartość dla TWH? Jeśli tak, jak "przekazać" te dane by pomagały frakcji?

Pozdrawiam.
Odpowiedz
(02.09.2019, 20:04 UTC)Hans 001 napisał(a): Cześć,

Czy fakt odnalezienia niedaleko granic bańki (<500Ly) systemu z niezeskanowanymi planetami, gdzie po zmapowaniu "odkryłem" kilka zon Void Opals może mieć jakąś wartość dla TWH? Jeśli tak, jak "przekazać" te dane by pomagały frakcji?

Pozdrawiam.

Takich miejsc w bańce jest pełno (jeżeli znajdziesz tutaj dużo opali możesz się tą informacją podzielić z kolegami) i nie ma znaczenia dla frakcji.
[Obrazek: 15654.jpg]
Odpowiedz
Frustracja w tej grze to jej nieodzowny element Biggrin Wczoraj polatałem, pozbierałem rzeczy na grade 4 fsd range, doleciałem do faraserki, no i myślę sobie ale magia będzie w końcu python coś tam polata, i zdziwienie gdy to nie wystarczy mieć po jednej rzeczy na każdy stopień aby go zrobić. Czemu w tej grze nic nie wiadomo! Tyle bolesnych rozczarowań Biggrin
Odpowiedz
Ja zrobiłem dbx na 50ly skoku (z srv i paroma duperelami na eplo jak lepsze sondy).
I dałem sobie spokój na jakieś 100 godzin z inżynierami
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz