19.07.2019, 14:13 UTC
Gdyby znaleli sie chetni do eskortowania mojego grubego tomka bylbym wdzieczny 
Trasa: LHS 184 - Kaiakul.
PM w grze.

Trasa: LHS 184 - Kaiakul.
PM w grze.
|
The Enclave (Interstellar Initiative)
|
|
19.07.2019, 14:13 UTC
Gdyby znaleli sie chetni do eskortowania mojego grubego tomka bylbym wdzieczny
![]() Trasa: LHS 184 - Kaiakul. PM w grze.
22.07.2019, 07:32 UTC
ETAP II-a - ATAK THARGOIDÓW NA CENTRUM BADAWCZE PROFESORA PALINA
::DATA 18.07.3305 ::LOKACJA Maia, Plejady Po tym, jak ludzkość rozpoczęła przygotowania do kolonizacji mgławicy Witch Head, Thargoidzi nagle wycofali się z ludzkich systemów - ataki całkowicie ustały. Kilka dni później jednak okazało się, że przegrupowali się oni w Plejadach - mgławicy, gdzie znaleziono pierwsze barnacle. Obcy przypuścili atak na centrum badawcze Profesora Palina - jednego z Inżynierów, który pracował również nad hybrydowymi technologiami ludzko-guardiańskimi, nastawionymi na destrukcję statków Thargoidów. W chwili obecnej wszystkie systemy laboratorium są wyłączone i jest ono pod ciągłym ostrzałem obcych. Nie działa geolokator, więc piloci muszą sami znaleźć bazę na planecie Maia A3A. Koordynaty to: 39.1, 171.2. Sam Profesor Palin wraz z całym personelem bazy został ewakuowany w badawczym megashipie Carson's Spring. Niestety statek został przechwycony przez Thargoidów przy głównej gwieździe systemu i wymaga natychmiastowej pomocy. Piloci proszeni są o zabranie następujących kontrolerów limpetów: Repair Limpet, Hatch Breaker Limpet, Collector Limpet. Ten pierwszy posłyży do załatania dziur w poszyciu megashipa, a dwa ostatnie do uratowania załogi z uszkodzonych luków ewakuacyjnych. Dodatkowo wsyscy piloci proszeni są o pomoc w obronie Palin Research Centre. Jest ono głównie pod ostrzałem Scoutów, więc nie trzba wyspecjalizowanego sprzętu - zwykłe bronie doskonale się też spiszą.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! :: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
23.07.2019, 07:35 UTC
ETAP II-b - UCIECZKA PALINA ZAKOŃCZONA SUKCESEM
::DATA 22.07.3305 ::LOKACJA Arque Niezależnym pilotom udało się ochronić satek Profesora Palina przed atakami Thargoidów, co pozwoliło na ucieczkę do systemu Arque, gdzie Profesor będzie kontynuował badania w nowym laboratorium na planecie 4E.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! :: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
26.07.2019, 13:40 UTC
ETAP III - Wojna w mgławicy Witch Head
::DATA ROZPOCZĘCIA 25.07.3305 ::LOKACJA Mgławica Witch Head Zaledwie kilka godzin po rozpoczęciu kolonizacji mgławicy Witch Head, pojawili się tam Thargoidzi. Liczne ataki w tym sektorze wskazują, że statki obcych zacięcie bronią dostępu do nowych złóż barnacli.
Profesor Alba Tesreau z Aegis Research wydał następujące oświadczenie:
"Organizacje wszystkich trzech supermocarstw rozpoczęły kolonizację mgławicy Witch Head. Megashipy oraz stacje orbitalne klasy Ocellus pojawiły się w sektorze zgodnie z planem. Niestety natychmiast po przybyciu, zostały one zaatakowane przez niespodziewanie sporą liczbę Thargoidzkich statków."
Te wydarzenia oraz wzrost aktywności Thargoidów w Plejadach sugeruje, że obcy w chwili obecnej skupiają się na wyrzuceniu ludzkości z sektorów, gdzie znajdują się pola barnacli. Profesor Tesreau ponownie wspomniał o znaczeniu dostępu do Meta Alloysów dla ludzkości i dodał:
"Wszystkie supermocarstwa proszą niezależnych pilotów o natychmiastową pomoc w obronie naszych zasobów przed Thargoidami w mgławicy Witch Head Nebula. Bez wsparcia galaktycznej społeczności, the pionierskie organizacje będą zmuszone do odwrotu, co oznacza utratę nowych źródeł Meta Alloysów."
Proces kolonizacji nie może zostać wznowiony, dopóki Thargoidzi nie zostaną wyparci z sektorów Witch Head. Niepowodzenie tej operacji może poskutkować całkowitym wycofaniem flot kolonizacyjnych poszczególnych supermocarstw. To, jak potoczą się dalsze wydarzenia zależy więc tylko od Was, piloci! Udajcie się do Witch Head, szukajcie obcych stref konfliktu (Non Human Conflict Zone) i wspomóżcie ludzkość w walce z Thargoidami!
Każdy pilot, który zadokuje w jednej z 3 poniższych stacji, otrzyma unikatowy decal na statek:
SOJUSZ
--
06.08.2019, 19:41 UTC
EPILOG - 06 sierpnia 3305
Ludziom udało się wygrać wojnę z Thargoidami. W mgławicy Witch Head rozpoczęła się naprawa uszkodzonych stacji i mega shipów. Potrwa ona sporo czasu, więc każdy może dołożyć swoją cegiełkę przez transport potrzebnych do naprawy towarów z Bańki lub Plejad do Witch Head. Jak podaje Galnet, Enklawa Wiedźmiej Głowy przyciąga tysiące ludzi - do systemów ściągają migranci szukający nowego startu w życiu, oportuniści, biznesmeni i wszelcy inni poszukiwacze przygód. Jedną z osób, które planują osiedlić się w Wiedźmiej Głowie jest Chloe Sedesi - była współpracowniczka Professor Ishmaela Palina. Postanowiła ona otworzyć własne centrum operacyjne właśnie w Enklawie. Obecnie nadzoruje budowę swojej placówki w Cinder Dock, w systemie Witch Head Sector DL-Y d17. Chloe planuje oferować ulepszenia modułów podobne do tych, które oferował sam Palin w Plejadach. Oprócz tego założenie biznesu w Wiedźmiej Głowie zapowiedzieli handlarze technologią i materiałami. Usługi mają być dostępne po naprawie portów kosmicznych w mgławicy.[/align]
--
06.08.2019, 20:34 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.08.2019, 20:34 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
Ciekawe jak to będzie wyglądać. Wydaje mi się, że Tech Broker i Material Trader mogą już być przypisani do stacji, ale nie widać ich, bo Contacts są zablokowane - w miarę jak będziemy naprawiać stacje, odkryjemy ich lokacje... tak może być. W sumie ciekawa sprawa - jak ktoś na forum FDEV napisał, takie jajko-niespodzianka
--
07.08.2019, 17:33 UTC
Jak się okazało, FDEV miał dla nas w zanadrzu jeszcze jedną niespodziankę
![]() Podsumowanie ENKLAWY:
--
07.08.2019, 17:45 UTC
o thargoid na sprężynce - lecę
![]() Jestem pewien, że wszechświat jest pełen inteligentnego życia. Jest tylko zbyt inteligentne, żeby się tutaj zjawić. Arthur C. Clarke
07.08.2019, 17:59 UTC
Tech Brokera jeszcze tam nie ma
![]() Podejrzewam, że pojawi się jutro przy server maintenance. Swoją drogą muszę powiedzieć, że FDEV bardzo pozytywnie mnie zaskoczył tą Enklawą. Naprawdę posłuchali community i zrobili coś z nie tylko ciekawą, ale też dynamiczną i zależną od graczy fabułą. Do tego fajne nagrody - nowo skolonizowany region przestrzeni, w zasadzie większy niż początkowo zakładano, nowy Inżynier, a do tego darmowe: decal i bobblehead. Po Bridging the Gap naprawdę byłem przekonany, że Enklawa będzie kolejną wtopą - bo ostatnio prawie same takie zaliczają. A jednak przeszli moje oczekiwania i ta Inicjatywa naprawdę mi się podobała. Czapki z głów! Tylko żeby teraz utrzymali ten poziom
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! :: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). (07.08.2019, 17:59 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Tech Brokera jeszcze tam nie ma Dokładnie, jak napisał @Mathias Shallowgrave - już na mapce widać panią inżynier na fioletowo. EDIT: Pani sobie życzy 25 szt. Sensor Fragments do odblokowania modyfikacji. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Interstellar Initiative - Bridging The Gap | Mathias Shallowgrave | 43 | 10,626 |
21.05.2019, 14:47 UTC Ostatni post: Yautja |
|