Interstellar Initiative - Bridging The Gap
Dla nieświadomych - FDEV jest w trakcie wdrażania nowego systemu eventów w grze, które mają zastąpić wypaloną formułę Community Goals. 
Bridging the Gap to pierwsza z tych inicjatyw i właśnie zakończyło się głosowanie na system, do którego będzie skakał Mega Ship.
[Obrazek: bridging-the-gap-phase-one-png.129574]

Zende Partners ogłasza, że w głosowaniu na system dla Bridging the Gap wygrał 

Synuefe EN-H D11-96

[Obrazek: 20190429153633_1-jpg.129598]

Główne zasoby Zende Partners

W ramach trwającej kampanii mającej na celu pozyskanie technologii Strażników, Zende Partners wystawi dwa permanentne megshipy w systmach Zende i Synuefe EN-H d11-96, które będą pełnić rolę promu między tymi dwoma systemami. Dodatkowo w sektorze powstaną 2 outposty oraz instalacja, których celem będzie przechowywanie, działalność naukowa i sprzedaż informacji i innych zdobyczy, które będą w posiadaniu Komandorów Federacji Pilotów lub konwojów samej korporacji Zende.

The Conduit i Sadler's Song - 2 Megashipy z możliwością dokowania
  • The Conduit i Sadler's Song to megashipy zapewniające bezpieczny transport zadokowanym na nich pilotom między systemami Zende i Synuefe EN-H d11-96.

The Prospect  Outpost - Synuefe EN-H d11-96
  • Ten outpost powstał z myślą stworzenia miejsca spotkań dla pilotów zbierających artefakty Strażników. Jego celem jest współpraca w zakresie badań nad technologią strażników i rozwojem technologii hybrydowych.

Seeker's Rest  Outpost - Wregoe XQ-L C21-29
  • Punkt zborny dla konwojów i innych statków podróżujących do i z Synuefe EN-H d11-96 bez pomocy megashipa. Ten outpost daje możliwość uzupełnienia paliwa i naprawy statku przed udaniem się do sektora ze starożytnymi konstruktami Strażników. 

Aion Span - Synuefe EN-H d11-96
  • Instalacja naukowa dla badaczy, inżynierów i profesorów specjalizujących się w ludzko-strażniczych technologiach hybrydowych. Instalacja zapewnia zakwaterowanie i usługi różnego typu, jak również najwyższej klasy laboratoria naukowe. 

Co dalej z Zende Partners?
  • 9 maja 3305 zakończy się konstrukcja w/w zasobów Zende Partners' i będą one dostępne w swoich systemach. 
  • Dodatkowo FDEV wprowadza nowe sposoby zdobywania artefaktów i materiałów Strażników. Piraci będą mogli złupić statki i konwoje pełne guardiańskich fantów, a zbieracze będą w stanie wydobyć materiały Strażników z wraków statków bez potrzeby walki. 
  • Obydwa Megashipy-Promy odbędą pierwszą podróż 16 maja 3305 i rozpoczną stały rozkład jazdy - skoki odbędą się w każdy czwartek wraz z tickiem serwera. 
  • Zende Partners zamierza rozpocząć eksploatację okolicznych systemów i pozyskać jak najwięcej technologii Strażników. A do tego sowicie zapłacić pilotom, którzy im w tym pomogą!
  • Więcej informacji wkrótce w Galnecie w grze i na forum FDEV
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
A wystarczyłby zwykły "stock market" umożliwiający handel między graczami towarami, materiałami, blueprintami, danymi, modułami itd., itp.
Chyba w końcu kupię charytatywną kolację z Brabenem, żeby mu wyłożyć podstawy ekonomii w grach komputerowych MMO.
Odpowiedz
I czym to się różni od CG, oprócz tego, że zaczęło się od głosowania na forum?
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
(07.05.2019, 22:32 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a): I czym to się różni od CG, oprócz tego, że zaczęło się od głosowania na forum?

Jeszcze nie wiadomo.
--

Odpowiedz
Wiedziałem... Znowuż jestem daleko za... Rep+
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Zobaczymy czy uda im się zastąpić CG czymś sensowniejszym. Bo zastąpić to nie jest problem. Ale żeby to miało ręce i nogi, to już inna sprawa.
[Obrazek: 89334.png]
Odpowiedz
A mi się dotychczasowe CG podobało... jak rozumiem, nadal będzie trzeba przez określony czas coś /gdzieś dostarczać i będzie drabinka opisująca poziom pozyskania zasobu oraz nasze zaangażowanie?

Nie jestem w temacie, ale chyba mi się obiło, że na CG będzie się składać szereg rożnych 'misji' do realizacji, ktoś może coś więcej napisać?
[Obrazek: yQ3vdLa.png]
Odpowiedz
(08.05.2019, 06:45 UTC)szarik napisał(a): A mi się dotychczasowe CG podobało... jak rozumiem, nadal będzie trzeba przez określony czas coś /gdzieś dostarczać i będzie drabinka opisująca poziom pozyskania zasobu oraz nasze zaangażowanie?

Nie jestem w temacie, ale chyba mi się obiło, że na CG będzie się składać szereg rożnych 'misji' do realizacji, ktoś może coś więcej napisać?

Z tego, co mówił Frontier, to mają być połączone fabularnie eventy, a całość takiej Inicjatywy ma trwać około miesiąca. Gracze mają mieć wpływ na fabułę, a w wyniku Inicjatyw galaktyka będzie się zmieniać (nowe obiekty, nowe bronie, zmiana rządów etc.)
--

Odpowiedz
Czyli ma być świetnie a pewnie wyjdzie jak zwykle Tongue
Odpowiedz
Fajnie że coś nowego się dzieje ( :
Odpowiedz