LORE Raxxla
(04.04.2019, 17:28 UTC)Pajk napisał(a):
(04.04.2019, 17:23 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Z ciekawości - DSS-em ją przeskanowałeś?

A nie. Tylko latałem dookoła i obserwowałem. Dobra, lecę z powrotem.
EDIT: przeskanowałem 100%. Pusto.

Oki. Teraz te lokacje się po skanie pokazują w nav panelu - Human Structure etc.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
No właśnie, niby łatwiej, ale trzeba pamiętać o skanowaniu. Lubiłem starą wersję SS.

Po analizie listy z permitami doszedłem do wniosku, że cała lista systemów nie jest do zdobycia tylko dlatego, że populacja w nich wynosi zero, czyli nie ma tam żadnej frakcji, która mogłaby dać permit do tego systemu, ale po chwili uznałem, że system może być pusty, jednak może mieć swoje"frakcje gdzieś obok - teraz to przeczeszę jeszcze EDDB.

Z całej wielkiej listy, która ma jeszcze niezdobyte permity i systemy są zamieszkałe zostąło mi to:

4 Sextantis - 14.455
CD-44 1695 - 5.200.000
HIP 54530 - 8.000.000
Luyten 347-14 - 6.699

Jeszcze raz poszukam, czy się nie uda zdobyć permitów do tych systemów, ale sądzę, że Tiliala była niezłym tropem, szkoda, że znów ślepym.
Chyba, że ta stacja gdzieś sobie wisi w ciemności obok zbadanego przez mnie księżyca Tiliala 4H.
Odpowiedz
Lista Permitów:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...1366185070
https://elite-dangerous.fandom.com/wiki/Permits
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...edit#gid=0

Sprawdzone system z Permitem:

Luyten 347-14 - Sprawdzony przez Pitulek
Tiliala - w trakcie (Pajk)
LTT 198 - Sprawdzony przez TRAWA
Nastrond - Sprawdzony przez TRAWA
Phekda - Sprawdzony przez TRAWA
Lave 2 - obrany za cel badanie przez TRAWA (podobno Wink można otrzymać permita)
Witch's Reach - próba dostania się do systemu FIKUS
HIP 22460 - w trakcie TRAWA - Status ALLIED, nawiązanie kontaktu z Vice Prezydentem Rafaela Burggess, "unikatowa" misja z przewozem towaru (ok. 5500t evacuation shelters)                                  zrobiona z FIKUSem.
                      Może warto zwrócić uwagę na górny pasek i symbole?

[Obrazek: rtZhKie.png]

Prośba:
Jeżeli otrzyma ktoś z was Misje Tip Off prosimy o pilnego screena oraz w razie czego wołać o pomoc jeżeli jest związana z combatem (ze względu na ilość przeciwnika)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Pajk

Luyten 347-14 - podobno sprawdzał @Pitulek
4 Sextantis - starałem się tam dostać ale skapitulowałem, może tobie się udaSmile
[Obrazek: 15654.jpg]
Odpowiedz
@Pitulek - jak zrobiłeś permit?

4 Sextantis - już miałem allied z nimi z poprzednich prób - nadal nic.
Próbuję wbić alliied u pozostałych 2 frakcji obecnych tam i w innych systemach, zobaczymy.
Odpowiedz
(05.04.2019, 18:55 UTC)Pajk napisał(a): @Pitulek - jak zrobiłeś permit?

Próbuję wbić alliied u pozostałych 2 frakcji obecnych tam i w innych systemach, zobaczymy.

Do Luyten 347-14 można dostać się przez frakcje Luyten 347-14 Prison Colony.
Kiedyś ciężko było dostać zadanie od frakcji na permita, zauważyłem że teraz pokazuje się to zadnie zawsze w najbliższym systemie od systemu z permitem w jakim jest ta frakcja.
Więc wydaj mi się że musimy oblatać najbliższe systemy i sprawdzać w zadaniach czy jakaś frakcja niema zadania na permita.
Drugim sposobem może być wywołanie ekspansji frakcji do systemu z permitem ale nie wiem czy to możliwe?
[Obrazek: 36772.png]
Odpowiedz
Jak robiłem permity dla odznaki, to tak było, że trzeba najpierw było wbić allied z frkacją z systemu z permitem. Potem szło zadanie na permit - czasem nawet wcześniej, ale jako niedostępne ze względu na zbyt małą reputację. z 4 Sextantis jest na razie słabo - latam już kilka godzin i nic.
Odpowiedz
(05.04.2019, 18:55 UTC)Pajk napisał(a): @Pitulek - jak zrobiłeś permit?

Tak jak zawsze się robi permity, zrobiłem Ally z frakcją Luyten 347-14 Prison Colony. Ale to było dość dawno, może coś się w międzyczasie pozmieniało
[Obrazek: 129764.png]

Odpowiedz
Czy Raxxla, bądź TDW są ściśle powiązane z jakąś ikonografiką? W sensie, czy mają jakieś swoje charakterystyczne logo/avatar?
TRAWA po powiększeniu Twojego screena, można znaleźć pewną ciekawostkę. Sami zobaczcie:
Z drugiej strony, siedziałem trochę czasu i szukałem powiązania Thargoidów z Raxxlą.
Jak wszyscy dobrze wiemy, Raxxla jest utożsamiana z artefaktem, do którego dostępu strzeże TDW.
Thargoidzi natomiast bardzo usilnie szukają artefaktów na pokładach naszych statków - może szukają właśnie tego jedynego konkretnego?
Odpowiedz
Raxxla bedzie dodana do gry gdy przyjdzia na to czas... szukac tego nie ma sensu.. przynajmniej tam mysle.. FD contentu jeszcze nie dodalo.
Odpowiedz
(07.04.2019, 14:31 UTC)MUSKETEER napisał(a): Raxxla bedzie dodana do gry gdy przyjdzia na to czas... szukac tego nie ma sensu.. przynajmniej tam mysle.. FD contentu jeszcze nie dodalo.

FDEV mówi co innego Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości