03.04.2019, 22:15 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.04.2019, 23:40 UTC przez TRAWA.)
Permity: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...1366185070
Sprawdzone system z Permitem:
Luyten 347-14 - Sprawdzony przez Pitulek
Tiliala - w trakcie (Pajk)
LTT 198 - Sprawdzony przez TRAWA
Nastrond - Sprawdzony przez TRAWA
edit: 2
Jeżeli kilkanaście kółek na różnych orbitach tego ósmego księżyca nic nie dało, to chyba tam też nic nie ma.
04.04.2019, 09:47 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.04.2019, 09:58 UTC przez TRAWA.)
(04.04.2019, 08:02 UTC)Pajk napisał(a): Jeżeli kilkanaście kółek na różnych orbitach tego ósmego księżyca nic nie dało, to chyba tam też nic nie ma.
Nie ma co się zajeżdżać
Permity:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...1366185070
https://elite-dangerous.fandom.com/wiki/Permits
Sprawdzone system z Permitem:
Luyten 347-14 - Sprawdzony przez Pitulek
Tiliala - w trakcie (Pajk)
LTT 198 - Sprawdzony przez TRAWA
Nastrond - Sprawdzony przez TRAWA
Phekda - w trakcie przez TRAWA
Lave 2 - obrany za cel badanie przez TRAWA (podobno  można otrzymać permita)
Witch's Reach - próba dostania się do systemu FIKUS
(04.04.2019, 09:47 UTC)TRAWA napisał(a): Witch's Reach - próba dostania się do systemu FIKUS
No to teraz nie zasnę i będę czekał na wieści. To nie czasem jeden z tych najbardziej zagadkowych systemów, gdzie wielu zastanawia się dlaczego jest tam populacja 0, ustrój demokratyczny i permit, którego nie wiadomo gdzie szukać?
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!" - Witkacy
Witch's Reach dystans do Sol 33.25 ly ... Pobudza wyobraźnię.
Przeczytałem właśnie opowiadanie The Dark Wheel które było dodawane do pierwszej gry Elite. Bohater dowiaduje się na końcu że organizacja Dark Wheel zajmuje się właśnie Raxxlą i że może on zostać jej członkiem ( znaczy członkiem TDW ) gdy zdobędzie rangę Elite w combat. Dla siebie nie widzę innego sposobu na grę jak tylko zrobić tą Elitkę (na razie jestem Dangerous) i tłuczenie misji dla TDW.
Chociaż nie o tym chciałem napisać. Chciałem się zapytać, czy ktoś próbował znaleźć Raxxlę w poprzednich odsłonach serii. Czy w tej podstawowej Elitce z 1984 dało się wstąpić jakimiś questami do TDW, albo nawet odnaleźć Raxxlę? Czy ludzie grzebali w plikach gry czy coś? Może tam jest jakaś podpowiedź?
04.04.2019, 15:38 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.04.2019, 16:31 UTC przez Pajk.)
Próbowałem dostać się do systemów:
4 Sextantis
CD-44 1695
Mingfu
HIP 54530
HIP 22460
CD-43 11917
Luyten 347-14
bez powodzenia
głównie problemem był brak możliwości wzięcia misji lub innych działań (karto, BH), które skutkowałyby ustanowieniem stanu allied z frakcją z tych systemów, z tego, co czytałem na forum to frakcje graczy złośliwie pousuwały te frakcje z okolicznych systemów po to, żeby zablokować innym graczom dostęp, część devsi mieli jakoś odblokować "ręcznie", ale nie wiem, jaki jest aktualny stan, bo robiłem to wszystko rok temu w celu zdobycia odznaki "papers please" i jednocześnie największej liczby odblokowanych systemów z permitem.
EDIT: Sprawdziłem swój post z 18.05.2018 - screeny i tekst mówią dokładnie o tych 24 systemach, które mam w prawym panelu.
Moje poszukiwania doprowadziły do jeszcze dwóch ciekawostek:
- system z permitem LFT 509 JEST NIEZAMIESZKAŁY!
- mam znak zapytania przy LHS 2921 - do sprawdzenia
Nie sprawdzałem systemów z mojej listy:
Bellica
Polaris
Wolf 262
Dryman
Froadik
Hyponia (o - to ciekawa sprawa)
Sidgoir
przelecę się dzisiaj w okolice tych systemów.
p.s. Na Wiki jest większa lista, niż ta moja prywatna:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1...edit#gid=0
(04.04.2019, 14:36 UTC)Wojciech Dannyboy napisał(a): Witch's Reach dystans do Sol 33.25 ly ... Pobudza wyobraźnię.
Przeczytałem właśnie opowiadanie The Dark Wheel które było dodawane do pierwszej gry Elite. Bohater dowiaduje się na końcu że organizacja Dark Wheel zajmuje się właśnie Raxxlą i że może on zostać jej członkiem ( znaczy członkiem TDW ) gdy zdobędzie rangę Elite w combat. Dla siebie nie widzę innego sposobu na grę jak tylko zrobić tą Elitkę (na razie jestem Dangerous) i tłuczenie misji dla TDW.
Chociaż nie o tym chciałem napisać. Chciałem się zapytać, czy ktoś próbował znaleźć Raxxlę w poprzednich odsłonach serii. Czy w tej podstawowej Elitce z 1984 dało się wstąpić jakimiś questami do TDW, albo nawet odnaleźć Raxxlę? Czy ludzie grzebali w plikach gry czy coś? Może tam jest jakaś podpowiedź?
W plikach gry od Elite na pewno masz komunikat "Welcome to the 9th galaxy", do której podobno nikt nigdy nie dotarł. Co prawda znajdą się ludzie, którzy utrzymują, że w Elite+ dało się do niej wskoczyć za pomocą glitcha, ale to raczej miejska legenda. Według tych, co rzekomo tam byli, jest tam właśnie Raxxla. Ich zdaniem, jest to megaship atakowany przez Thargoidow.
W FFE, jeśli śledziło się na bieżąco prasę, to można było dostać specjalną misję w Polarisie, gdzie trafiało się na Thargoidów. Powiem więcej: robale oferowały wtedy misję związaną ze szczepionką na mycoida i w ramach podzięki dawali Ci swój statek,. Oczywiście, skutkowało tym, że byłeś potem głównym celem INRY. Ja nie wiem co tym Thargoidom nagle odbiło, kiedyś byli tacy fajni... ;  To już nie legenda, a fakt. Sam prawie tą misję prawie w całości wykonałem.
By dostać tą misję, trzeba było wiedzieć gdzie i kiedy dokładnie wylądować. Misja nie była czymś stałym i cyklicznym, więc w przypadku jej przegapienia nie było drugiej szansy. Czemu o tym piszę, skoro wiąże się to przede wszystkim z Obcymi? Mechanika może (lecz nie musi!) się powtarzać. Może podczas poszukiwań w "podejrzanych systemach" (jeśli są zamieszkałe) należy sprawdzać też mission boardy na stacjach?
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!" - Witkacy
Jedno jest pewne - te posty w biuletynach, cała praca devsów nad nowymi CG, inne działania, o których nie wiemy mają na celu wprowadzenie wreszcie wątku fabularnego do gry. To, z czym mamy do czynienia do tej pory muszę nazwać - i to bardzo optymistycznie na to patrząc - jedynie pseudo fabułą.
(04.04.2019, 08:02 UTC)Pajk napisał(a): Jeżeli kilkanaście kółek na różnych orbitach tego ósmego księżyca nic nie dało, to chyba tam też nic nie ma.
Z ciekawości - DSS-em ją przeskanowałeś?
04.04.2019, 17:28 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.04.2019, 17:45 UTC przez Pajk.)
(04.04.2019, 17:23 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (04.04.2019, 08:02 UTC)Pajk napisał(a): Jeżeli kilkanaście kółek na różnych orbitach tego ósmego księżyca nic nie dało, to chyba tam też nic nie ma.
Z ciekawości - DSS-em ją przeskanowałeś?
A nie. Tylko latałem dookoła i obserwowałem. Dobra, lecę z powrotem.
EDIT: przeskanowałem 100%. Pusto.
|