Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Hej, widziałem gdzieś na forum lub na discordzie sposób na zmianę skyboxa - dużo lepiej wyglądał po chyba negowaniu jakiejś wartości - nie mogę jakoś tego znaleźć - ktoś pomoże?
Z góry dzięki Smile
Odpowiedz
(28.12.2018, 15:42 UTC)lipjarpl napisał(a): Nic sie nie rejestrowałem kupiłem kiedyś punkty potem kupiłem skórki było ok wczoraj chciałem kupić skórke lecz przegladarka nie chce mi zejsc niżej na stronie żeby zaakceptować transakcje to usunąłem przegladarke  myslac ze na edge bedzie ok ale sie myliłem bo wyskoczył error jakby sklep współpracował tylko z przegladarką monument.

Jeżeli grałeś na xboxie to jesteś zarejestrowany na mailu które przypięte masz do konta xbox. Co do sklepu to pewnie zadziała wejście do niego przez grę jak na ps4.
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
(30.12.2018, 08:22 UTC)Krawcowa napisał(a): Nie chcąc błądzić mam pytanie:
Misja (jedna z pierwszych) Gdzie ma spotkać się z Ilhan Blanco w systemie i Bootis i odebrać dane.
Jak już je odbiorę to mam je zawieźć do systemu Tilian

Niby proste ale nie dla świeżaka Smile
Wyleciałem na iBootis tam podczas lotu odnalazł mnie Ilhan Blanco i powiedział bym za nim leciał (jeśli dobrze pamiętam Smile ) ale było ileś tam statków i nie zdążyłem go wśród nich znaleźć.
Następnie po jakimś czasie Ilhan Blanco kazał mi się przygotować, bo jak twierdzi mam coś dla niego...

A ja nie wiem co, potem przestał się odzywać a w przestrzeni nie było nikogo.
Nie wiem teraz czy te dane dostałem, czy nie bo nie umiem tego sprawdzić.

Pytanie, jak zrobić tę misję?

To mój drugi dzień w ED Smile

@Krawcowa - Ten informator zniknął, ponieważ wyskoczył z Supercruise i czekał na Ciebie w normalnej przestrzeni.
W takiej sytuacji trzeba poszukać Low Wake z nazwą tego informatora   (biały punkt na mapie), wziąć ten Low Wake na celownik i powoli do niego podlatywać (tak samo jak się podlatuje  do stacji lub Nav Beacona). Jak będziesz w odpowiedniej odległości pojawi się komunikat "Safe disengage ready", jak wtedy wyskoczysz to znajdziesz się obok informatora który przekaże Ci informacje.
Low Wake po jakimś czasie zniknie, więc trzeba to zrobić w miarę szybko.

Dyspozytor - jak nie masz wiedzy w jakimś temacie to powstrzymaj się od udzielania rad, bo wprowadzasz ludzi w błąd
[Obrazek: 129764.png]

Odpowiedz
Pytanie czy można stworzyć cele dla kadetów, które mogły by przysłużyć się celą WH.
Przeczytałem post o nie ingerowanie w systemy które mają 45<x<65 procent wpływów i nie chciał bym zepsuć waszych planów.
A przyznam że większa jest motywacja pomagając w sprawie.
Odpowiedz
(04.01.2019, 14:52 UTC)Jan Twardowski napisał(a): Pytanie czy można stworzyć cele dla kadetów, które mogły by przysłużyć się celą WH.
Przeczytałem post o nie ingerowanie w systemy które mają  45<x<65 procent wpływów i nie chciał bym zepsuć waszych planów.
A przyznam że większa jest motywacja pomagając w sprawie.

"...Panie Janie, Panie Janie
weź Pan wstań, weź Pan wstań
Wszystkie dzwony biją
Wszystkie dzwony biją
Bim, bam, bom
Bom, bam, bom..."

Pierwsza próba zrozumienia zdania początkowego: "...jaką, na Ozyrysa, On chce stworzyć celę dla tych biednych Kadetów? I za co niby mielibyśmy ich zamykać w tej celi?  A może wcale nie zamykać? W sumie nic o zamykaniu nie napisał. No ale to po co wtedy ta cela?Dodgy

Kilka łyczków piwka później, hmmm, spróbujmy jeszcze raz "...OK, chce mieć jakąś celę dla kadetów, ale żeby się jej przysłużać? eeee też chyba źle, wtedy było by "przysłużyć się celi", jakkolwiek dalej bezsensownie, to chociaż gramatycznie poprawnie....Confused

Nie jest dobrze, butelczyna się kończy....muszę to rozgryźć... już prawie widzę dno... i nagle EUREKA !!! Kolega naj(nie)prawdopodobniej żyje w słodkiej nieświadomości istnienia husarskiej Sali Odpraw  Biggrin

Kadecie @Jan Twardowski spieszę z pomocą : SALA ODPRAW

PS. Wisisz mi piwo   Tongue
PS2. Odpuśćmy sobie już tą celę (te cele?) ....anyway, my to nazywamy Zadaniami
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
Ciemno w tej sali odpraw... znowu się zamknąłem w schowku na szczotki.
Odpowiedz
Kolega Twardowski nie ma dostępu do SO, bo nie jest Kadetem  Wink
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
No to ja już w ogóle nie rozumiem sensu tego posta, idę po drugie piwo   Huh
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
Zdradziecka misja przejęcia stacji zakończyła się niepowodzeniem grupy dywersyjnej. W zamian za wydane informacje dostałem przytulną Cele.
Odpowiedz
@-PAQ- +REP - uprzedziłeś mnie z tą celą Smile

@Jan Twardowski - tu nie jest lekko - tu są piloci, którzy zdawali maturę z polskiego, gdzie za trzy ortografy była dwója (a ta dwója nie zaliczała), a za dwa interpunkcyjne była ocena w dół. Twój post trzyzdaniowy praktycznie dał Ci 2 na mojej maturze.
Odpowiedz