BugFest 3.3 - Dyskusja Ogólna
Bug 
Temat dotyczący błędów w 3.3 aka Beyond Chapter IV. Co nam dolega (w sensie naszym klientom Wink) i ewentualnie rozwiązania.

Na początek - robię testy firmowego laptopa pod względem wydajności (polecenie służbowe). No to więc na pierwszy ogień leci Elitka - i3-6100U, HD 520 i 4 GB RAM. Myślę że starczy na minimum.

Po długim starcie Horizons (i lagującym intrze) szybka konfiguracja po profilach i odpalam opena. I zonk - crash to desktop. Ponawiam próbę - tym razem samo Elite. Jest lepiej w kwestii ładowania. Wybieram Solo. I zonk - znowu CTD. W obu przypadkach jest komunikat o crashu. Raporty wysłałem. Trzecia próba - ponownie samo Elite, odpalam tryb treningowy. I znów - CTD z komunikatem.

Mam nadzieję że to nie jest save corruption czy coś...

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
A może po prostu laptop nie spełnia wymagań minimalnych gry...

Minimum:
Processor: Quad Core CPU (4 x 2GHz)
Memory: 6 GB RAM
Graphics: Nvidia GTX 470 or AMD R7 240 (Direct X 11 functionality required)
Network: Broadband Internet Connection
Hard Drive: 8 GB available space
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Weryfikowałem na stronie Intela - niby działa: https://gameplay.intel.com/en-us/CPUAndG...x/88180/45

Ale w każdym razie udało mi się wejść do trybów treningowych, FPS-y były OK zarówno w przestrzeni jak i w stacjach, ale z powodu przycięć oraz zawieszek na dłuższe chwile to zdecydowałem się grę usunąć.

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
Ja mam często w elicie conection error, ostatnio problemy z widzeniem się w wingu, niektore planety i ringi nie podatne na sondy, w hotspotach brak materiałów związanych z danym hotspotem, rozwalona asteroida po zebraniu minerałów z jej wnętrza dalej pokazuje elementy do zebrania, misje na zabicie mimo zabicia 5 razy tej samej osoby (z opisem mission target) nie zalicza misji. No i teraz częściej mam przy dokowaniu gracza na moim landingpadzie
Odpowiedz
Nowe odkrycia biologiczne na planetach bardzo często są niemożliwe do zeskanowanie i dodania do kodeksu. Znalazłem takie świecące dynie i niestety nie mogę ich otagować. Bardzo dużo ludzi ma ten sam problem. Nie wiem kiedy będzie jakiś patch naprawiający błędy, ale ja do tego czasu nie lecę dalej, bo nie chcę stracić odkrycia. Kto jak kto, ale FD potrafi skutecznie zniechęcić do grania w swoją grę.
Odpowiedz
dzisiejszy patch https://forums.frontier.co.uk/showthread...ate-3-3-01
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz
  • Fixed occasional complete loss of control input in various situations
Yaaay! Smile

co do bug'ow. 

Ciagle miganie na krawedziach asteroid (w pasie asteroid), czy tez na krawedziach broni. Znika jesli ustawimy Volumetric Effects na Ultra.
Odpowiedz
Okazjonalnie białe paski migoczące na ekranie, w multicrew drugi pilot w pasie asteroid z mgłą doświadcza intensywnego  zielonego przebarwienia bądź czarnego ekranu, na vr gra co chwilę ma freeze, NPC przelatują przez tekstury obok wlotu na stację, często też patrol zostawia smugi po silniku w teksturze w szerz śluzy. Więcej nie pamiętam Smile
Odpowiedz
Zarobaczone są misje typu 'seek and destroy' bandziora. Albo nie można go znaleźć w systemie, albo jak wczoraj mi się zdarzyło, znalazłem i ubiłem gościa 3krotnie a misja i tak nie zaliczona.
Odpowiedz
Podlatuję do slotu orbisa co by selfika zrobić, i NAGLE ŻE ŚCIANY wylatuje beluga... Skubana wyłączył NOCLIP zaraz przedemną, i moja biedna sardynka została odmalowana (zszedłem do 56% farby) ehh.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz