Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
Ma ktoś problemy z aktualizacją gry na Steamie? Mi nie chce rozpocząć się pobieranie :/. Inne gry zaktualizowały się bez problemu tylko ED wisi na 0 i nie rusza.
Odpowiedz
(12.12.2018, 11:02 UTC)Lukasxxz napisał(a): Ma ktoś problemy z aktualizacją gry na Steamie? Mi nie chce rozpocząć się pobieranie :/. Inne gry zaktualizowały się bez problemu tylko ED wisi na 0 i nie rusza.

Restart steama i upewnij się, że kliknąłeś przycisk ze strzałką w górę po prawej stronie przy aktualizacji.

Jeżeli to nie pomoże, to anuluj aktualizację, restart steama i powinno wskoczyć.
Odpowiedz
Swoją drogą.
Ja pitole ile to ma przycisków???
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Ja mam ten czerwony przycisk z boku przepustnicy zamiast pedałów, jest co prawda cyfrowy, ale w tym przypadku nie ma znaczenia.
Odpowiedz
Witam ponownie podpowiedzcie jak się na początku gry pozbyć na stałe takiej informacji "Jump exceeds drive fuel use limit of 0.60 tons"
Odpowiedz
(13.12.2018, 16:53 UTC)Glober napisał(a): Witam ponownie podpowiedzcie jak się na początku gry pozbyć na stałe takiej informacji "Jump exceeds drive fuel use limit of 0.60 tons"

Wyznaczyłeś skok do systemu do którego odległość przekracza możliwości FSD. Może po prostu wybrałeś zbyt odległy system a może załadowałeś cargo i skok się zmniejszył.
Wejdź ponownie do mapy galaktyki i ponownie wyznacz trasę. Wejście do mapy zazwyczaj samo ponownie wyznacza trasę chyba że właśnie ręcznie wybrałeś system np. z lewego panelu.
@Glober
Odpowiedz
(13.12.2018, 16:53 UTC)Glober napisał(a): Witam ponownie podpowiedzcie jak się na początku gry pozbyć na stałe takiej informacji "Jump exceeds drive fuel use limit of 0.60 tons"

Pamiętaj też, żeby na mapie nie "wybierać" systemu (pierwszy przycisk po lewej to select) tylko zaplanować do niego trasę (drugi przycisk od lewej - plot route).
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Kiedyś miałem zapytać, różnica pomiędzy "GUN SIGHT MODE" z LEADING a TRAILING?
Coś z celowaniem, ale co i jak w praktyce?
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
No i mam kolejny problem nie mogę wylecieć z systemu w żadną stronę ponieważ mam taki komunikat "elite dangerous frameshift cancelled hardpoints/gear/scoop deployed" co robić mam na statku ładunek i nie chce go stracić :-/
Odpowiedz
(15.12.2018, 23:42 UTC)Glober napisał(a): No i mam kolejny problem nie mogę wylecieć z systemu w żadną stronę ponieważ mam taki komunikat "elite dangerous frameshift cancelled hardpoints/gear/scoop deployed" co robić mam na statku ładunek i nie chce go stracić :-/

Schowaj bronie. Ewentualnie wsuń podwozie i zamknij luk do zbierania towarów. Sprzęt musi być "retracted" do skoku
Odpowiedz