Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(09.12.2018, 00:03 UTC)Usser napisał(a): Szukam i szukam, tylko znaleźć nie mogę. Gdzie podmienić klawisz printscreen z joistickiem???
Nooo niby można w steamie zmienić, jednakże tylko na klawisz z klawiatury.
Ehh, tego, no...
Pomocy?

Wydaje mi się że bez AutoHotkey i krótkiego skrypciku się nie obędzie. Z tego co wiem, to w samym ED, klawisze F10 (screenshot), jak i Alt+F10 (highres screenshot), nie są w ogóle edytowalne. A co do STEAM, to tak jak sam napisałeś powyżej. 
Nie wiem czy używasz Nvidia Experience (zależy jaką masz kartę graficzną), tam też jest jakaś opcja screenshots, ale nie mam pojęcia czy da się przypisać klawisz z Joy'a (do sprawdzenia). 
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
Witam mam taki problem dostałem Bounty i nie wiem jak się tego pozbyć i gdzie latam po ruznych stacjach układach i nigdzie nie mam nic do zapłaty :-(
Odpowiedz
(09.12.2018, 14:46 UTC)Glober napisał(a): Witam mam taki problem dostałem Bounty i nie wiem jak się tego pozbyć i gdzie latam po ruznych stacjach układach i nigdzie nie mam nic do zapłaty :-(

Znakdź Interstellar factor czy jakoś tak na mapie galaktyki - tam zawsze są wszystkie kary i tam możesz zapłacić - chyba, że masz NORIETY większe od zera(ekran po prawej) wówczas każdy jeden punkt noriety to jest latanie 2 godziny w grze, żeby zmniejszyło się do zera - proszę o poprawę jeśli się zmieniło.
To tak w skrócie i na szybko Smile
Odpowiedz
(09.12.2018, 14:53 UTC)GROCHU napisał(a):
(09.12.2018, 14:46 UTC)Glober napisał(a): Witam mam taki problem dostałem Bounty i nie wiem jak się tego pozbyć i gdzie latam po ruznych stacjach układach i nigdzie nie mam nic do zapłaty :-(

Znakdź Interstellar factor czy jakoś tak na mapie galaktyki - tam zawsze są wszystkie kary i tam możesz zapłacić - chyba, że masz NORIETY większe od zera(ekran po prawej) wówczas każdy jeden punkt noriety to jest latanie 2 godziny w grze, żeby zmniejszyło się do zera - proszę o poprawę jeśli się zmieniło.
To tak w skrócie i na szybko Smile

A jak się okaże że te noriety mam większe od 0 np 12 to gdzie muszę latać żeby zmniejszyć do 0?
Odpowiedz
Max jest 10, ale taki szczegół. Punkty Notoriety spadają 1 co 2 godziny i nie da się tego przyspieszyć
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Sprawdziłem że noriety mam 0

A czy mogę innym statkiem polecieć i opłacić te Bounty bo latam transportowe t7 i na nim mam Bounty a narazie trafiam na stację gdzie nie ma odpowiednio wielkiego lądowisko dla mnie :-(
Odpowiedz
(09.12.2018, 18:54 UTC)Glober napisał(a): Sprawdziłem że noriety mam 0

A czy mogę innym statkiem polecieć i opłacić te Bounty bo latam transportowe t7 i na nim mam Bounty a narazie trafiam na stację gdzie nie ma odpowiednio wielkiego lądowisko dla mnie :-(

Inara służy pomocą. W prawe okienko wpisujesz system w którym się znajdujesz, klikasz "search" i masz listę najbliższych stacji z Interstellar Factor. Po ikonce przy nazwie stacji poznasz czy to duża czy tylko outpost.
[Obrazek: E5QT3y3.png]

Odpowiedz
(09.12.2018, 19:41 UTC)-PAQ- napisał(a):

Inara służy pomocą. W prawe okienko wpisujesz system w którym się znajdujesz, klikasz "search" i masz listę najbliższych stacji z Interstellar Factor. Po ikonce przy nazwie stacji poznasz czy to duża czy tylko outpost.

Gdzie w jakim oknie można dokładniej opisać gdzie mam szukać?

Kurde wisi nade mną bounties 900cr on gilgamesh latam transportem t7 i nie mogę się tego pozbyć :-( szukam szulam i nie mogę znaleźć stacji żebym mógł zapłacić i mieć czyste konto
Odpowiedz
(09.12.2018, 19:41 UTC)-PAQ- napisał(a):

Kliknij w ten link co Ci dał PAQ. Nie otwieraj sam Inary. A jak już to zrobisz to "Galaxy (na górze) > System and stations (po lewej) > Nearest (też po lewej jak się rozwinie Systems and stations)", następnie zaznaczasz Interstellar Factor i w oknie po prawej wpisujesz system w którym jesteś. Potem Ci się wyświetli lista najbliższych stacji. Jak nie rozrózniasz ikonek przy nazwie stacji to sobie otwórz daną stację i tam masz informację o rozmiarze Landing Pad. 

Dokładniej się nie da chyba opisać.
Odpowiedz
tu masz 2 metody szukania - w grze za pomocą mapy oraz inara: https://www.youtube.com/watch?v=otD2hxjld4k
Star Citizen kod referencyjny: STAR-Q7WW-CYQB
Odpowiedz