Kupuję konsolę
Witajcie Husarze,

Zwracam się dzisiaj z prośbą do naszej mniejszości konsolowej. Chcę zakupić konsolę, ale nie znam się na nich, od zawsze byłem pecetowcem. Bardziej skłaniam się w kierunku stajni Sony z racji gier, które bardziej mnie ciekawią (RDR2&Spiderman Biggrin ). Dylemat to czy PS4 w wersji Pro czy Slim? Nie posiadam telewizora 4K, a samą konsolę podłączyłbym pod jeden z monitorów. Czy w takiej sytuacji jest sens dopłacać do wersji Pro? Budżet pozwala na zakupienie obu wariantów, tylko chcę wiedzieć czy wybierając Pro zapłacę za możliwości, których nie wykorzystam.
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Osobiście używam wersji zwykłej 1 TB i mogę szczerze ją polecić, ale również nie mam telewizora 4k. Pytanie, czy nie planujesz zmiany w perspektywie najbliższych dwóch trzech lat. Konsola spokojnie starczy na dłużej. Jeżeli planowałnyś w którymś momencie gogle VR, to o ile kojarzę, one również nieco lepiej działają z Pro. Unikałbym natomiast weesji Slim, bo jednak czegoś tam w niej poskąpiono. Odsyłam na ppe.pl gdzie zbajdziesz kilka poradników i porównań.
Odpowiedz
Jeśli zależy Ci na konsoli PS4 to nie inwestowałbym w Pro na tę chwilę (zależy oczywiście jaka jest różnica cenowa, bo nie orientuję się teraz).
Poza obsługą 4k ps4 pro ma więcej bebeszków, więc rozgrywka jest płynniejsza. W kazdym razie dlaczego mówię raczej nie, bo nie wiadomo czy Sony nie wyskoczy z czymś nowym niedługo. Krążą takie plotki przynajmniej, bo Sony ogłosiło, że nie będzie na przyszłorocznym E3. Więc albo szykują własne targi, albo wstrzymują się żeby (może) nowa konsola.

https://www.engadget.com/2018/11/15/sony...ccounter=1

Long story short, zobacz jaka jest różnica w cenie, jak nieznaczna to pro, jak duża różnica to polecam zwykłe ps4.
[Obrazek: 96326.png?1548872402][Obrazek: YyLyS84.png]
Odpowiedz
Między slim i pro jest około 400zł różnicy za wersje 1TB stąd ten dylemat. Zwykłą ps4 ciężko znaleźć. VR na razie mnie nie interesuje, a jak już to na pc.
[Obrazek: 84385.jpg?1742401934]
Odpowiedz
Pro ma lepszą kulturę pracy, jest znacznie cichsza od zwykłej. A i na niej odpalisz kilka efektów graficznych, które nie są dostępne na zwykłej. Co do planów Sony to raczej szybciej niż 2020 w sklepie nie uświadczysz nowej konsoli.
"Apacz" z zamiłowania
[Obrazek: YL0DFrF.png]
Odpowiedz
Stawiam na pro.
Sam mam zwykłą z dyskiem 3TB z czego 1,9 jest stale zajęte. (sporo, ale kożysta kilkoro dzieci).
Polecam doinwestować w SSD, ( może być na USB 3.0).
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Moj glos tez idzie na Pro.

Zanabylem ostatnio slima i nieco zaluje ze nie doinwestowalem w Pro.

Jak chlopaki wyzej napisali, kultura pracy Pro jest lepsza. (np moj Slim w RDR2 wyje jak zly).

Minusem Slima jest tez brak wyjscia optycznego do dzwieku, trzeba inwestowac w dodatkowe przejsciowki (niemila niespodzianka dla mnie to byla).
Odpowiedz
(20.11.2018, 09:54 UTC)Scarlet Yuri napisał(a): Chcę zakupić konsolę, ale nie znam się na nich, od zawsze byłem pecetowcemPro zapłacę za możliwości, których nie wykorzystam.

Takie pomysły można wyleczyć Wink
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Kupuj Pro, bo RDR2 w Saint Denis dostaje lekkiej zadyszki. Biggrin

Odpowiedz
No i ED prosiaku ma tryb performance lub visual cośtam.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości