(14.11.2018, 19:43 UTC)wolus napisał(a): (14.11.2018, 19:26 UTC)akerstache napisał(a): Załaduj kabiny pasażerskie chociażby buisness i detailed surface scanner. Spróbowałbym misji pasażerakich połączonych ze skanowaniem odwiedzanych systemów. Na reputacji Friendly już powiniwewś dostawać misje za milion i więcej. Wracasz, oddajwsz miaję i od razu sprzedajesz dane. Przydałby się też w miarę wydajny fuelscoop. Misje te z reguły wymagają odwiedzenia 2-3 miejsc oddalonych max do 300 ly więc z dobrym skokiem w godzine zrobisz takie dwie. Sam teraz latam dla zarobku, bo składam Pythona.
Dzięki. ktoś jeszcze ma jakieś pomysły? 
Polecam przed sprzedażą danych w naszych systemach zapytać Rotmistrza czy nie zrobisz nam kuku
Liczba postów: 772
Liczba wątków: 31
Reputacja:
81
Platforma:
CMDR: USSER-PL
14.11.2018, 23:07 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.11.2018, 23:12 UTC przez USSER-PL.)
Hmm... Ja tam lubię łączyć przyjemne z pożytecznym.
Przyjemne bo często znajduję ciekawe systemy w których zostaję na dłużej. I skanuję na 100%
Road2Riches - https://www.spansh.co.uk/riches
Source system HR 8444 ( czy gdzie tam jesteś)
Range 26ly (skok statku)
Radius 200? (jak kto woli)
Max Systems 100?
Max distance to arrival ~2000 im więcej tym dłużej do celu
Min scan value 300000 ( a co)
Tu stateczek, taniuśki.
Explo* Hauler https://s.orbis.zone/y8o
Skok 26ly - zasięg na jednym tankowaniu 200ly, Fuel Rats'ów raczej nie będzie potrzeba, ale i tak zatankuj po 100 ly.
Zarobisz to zmienisz na DBE z 37ly
Cartografie sprzedaję na stacjach w paczkach po 6-7 milionów. Dzięki jednej paczce jesteś Alied z frakcją z danej stacji.
Trzeba kombinować.
Pożyteczne bo:
W godzinę idzie zarobić na Kraita.
Ranga z Explo'racji. (bez *)
Aliedy.
Fajne zdjęcia.
Adrenalinka *
*Explo od Explode bo bez tarcz.
Upierdliwa metoda na PS4. Ale z klawiaturą bluetooth jeszcze można się w to bawić, wtedy biorę skany minimum za 600k.
15.11.2018, 00:44 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.11.2018, 00:46 UTC przez Pajk.)
(14.11.2018, 19:59 UTC)-PAQ- napisał(a): Skoro jest Was co najmniej kilku "zarobkujących", to ja polecam zorganizować sie w skrzydło, i robić misje handlowe dla skrzydeł. Raz że wspólne granie daje więcej fun'u, dwa że i kasa lepsza niż za pasażerkę. Jak już złapiecie wyższą "repę" u frakcji, to misje za 15 MCr i więcej, wcale nie są rzadkością.
Jak Wam się handelek znudzi, i reputacja u frakcji będzie odpowiednią, to można i militarne misje zacząć brać tzw. "Massacre" , równie dobrze płatne co handlowe. Tyle że tutaj już trzeba powalczyć.
@-PAQ- a w ucho byś nie chciał?
Przede wszystkim SALA ODPRAW, bo jak mi jeszcze któryś w Makau tak namiesza, jak ostatnio, to nawet @Mathias Shallowgrave po powrocie z urlopu (bo to przecież żadna emerytura nie była - przypominam Hetmanowi - w UK wiek emerytalny to 67 wiosen, nie to, co w naszej ukochanej 100 lat niepodległej) mnie nie zatrzyma przed eksterminacją analfabetów.
15.11.2018, 15:41 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.11.2018, 23:21 UTC przez -PAQ-.)
(15.11.2018, 00:44 UTC)Pajk napisał(a): @-PAQ- a w ucho byś nie chciał?
Przede wszystkim SALA ODPRAW, bo jak mi jeszcze któryś w Makau tak namiesza, jak ostatnio, to nawet @Mathias Shallowgrave po powrocie z urlopu (bo to przecież żadna emerytura nie była - przypominam Hetmanowi - w UK wiek emerytalny to 67 wiosen, nie to, co w naszej ukochanej 100 lat niepodległej) mnie nie zatrzyma przed eksterminacją analfabetów.
Szanowny Margrabio i skrzydłowy kolego z HKL Cmdr @Pajk
...ale o so chosi ??...
Czy ja aby słowem wspomniałem o Makau czy jakimkolwiek systemie pod naszą jurysdykcją?
Toć przecież z definicji wiadomo że jak się zamiaruje choćby bąka puścić w którymś z naszych systemów, to najpierw należy uważnie przestudiować Salę Odpraw, a i Rotmistrza spytać dodatkowo nie zawadzi.
Na szczęście galaktyka jest na tyle obszerną, że polecane przeze mnie działania zarobkowe, można z powodzeniem uskuteczniać z dala od naszego podwórka.
Tedy pod rozwagę Waszmości daję, co by uważniej posta mego przeczytać, a dzban naparu z melisyi wypić, co jak wiadomo zdrowotności nerwów skołatanych służy.
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png) .png) .png)
ja wczoraj w MAkau dwa zadania z sali odpraw tylko podziałałem, nic innego tam nie sprzedawałem.
Liczba postów: 198
Liczba wątków: 4
Reputacja:
19
Platforma:
CMDR: Kadmilos
.png) .png) .png) .png)
Brakuje mi jeszcze wąsa i wymachiwania szabelką
W teorii teoria i praktyka to to samo. W praktyce tak nie jest.
15.11.2018, 21:54 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.11.2018, 22:00 UTC przez Pajk.)
My to latamy z wtyczką, więc jakbym kogoś namierzył, kto nie patrzy, co robi, to pewnie gdzieś w Kolonii by miał najbliższe schronienie. Problem powstał 09.11, kiedy pomimo wywalenia wpływów ponad zakres ktoś dalej nas wspierał aż do ponad 72%, co mogło doprowadzić do stanu niechcianej ekspansji z Makau. Na szczęści Rotmistrz był czujny, wstawił parę misji i dał mi znać, bo ja oczywiście piłem latałem na urodzinach Husarii, więc też dołożyłem parę zadań i spadło. Teraz jest spokój, ale skoro mamy znów na serio zając się mieszaniem bigosu, to trzeba:
1. poinformować "nowych" DUŻYMI LITERAMI, że wspieranie Husarii w każdej możliwej sytuacji nie zawsze jest na rękę naszej frakcji, a INF sobie na pewną dadzą radę podnieść;
2. być czujnym - dzięki @szkodi
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 0
Reputacja:
2
Platforma:
CMDR: Lukasxxz
Jak działają misje na Boom Time Delivery? Mam dostarczyć x towaru z stacji do stacji i nie mogę oddać cargo na stacji docelowej. Sprzedaż w commodity market też nie działa. te misje są zbugowane obecnie?
Najpierw musisz na stacji której wziąłeś zlecenie załadować towar na statek- w oknie misji na samej górze
|