Zapraszamy do odwiedzin husarskich systemów!
@Scaurus Powodzenia :Smile Byłam tam niedawno przy okazji ekspedycji.

@cyberain W razie czego daj znać na discordzie. Na bak paliwa i uszkodzony hull statku da się poradzić, ale lepiej unikać takich sytuacji.
 [Obrazek: 9PMTnVa.png]
Odpowiedz
Dzięki. Moja podróż lub jak kto woli pielgrzymkę, będę relacjonował w moim Dzienniku pokladowym
Odpowiedz
@Cicha, thx, ja już od 2 tyg w HR 6444 i na discord 2,3 razy w tygodniu Wink
Odpowiedz
Będe w Koperniku za 80 skoków Biggrin
Odpowiedz
(19.03.2018, 22:08 UTC)LXir napisał(a): Będe w Koperniku za 80 skoków Biggrin

Rzut beretem Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(23.05.2017, 21:59 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): ...
Optymalne wpływy THE WINGED HUSSARS w kontrolowanych systemach zawierają się w przedziale od 55% do 65%.

Gdy wpływy TWH w systemie spadną poniżej 55% lub przekroczą 65% należy wstrzymać się od jakiejkolwiek działalności w danym systemie.
...

Jeżeli jest powyżej 65% to logiczne jest żeby się wstrzymać z działalnością żeby spadało. Ale gdy jest poniżej 55% to na chłopski rozum trzeba działać żeby urosło Smile
Oczywiście staram się przestrzegać powyższych wytycznych, ale nie rozumiem dlaczego nie można działać gdy wpływy za bardzo spadną.
Czy ktoś mógłby mi to łopatologicznie wyjaśnić?
Odpowiedz
(11.07.2018, 13:08 UTC)Pitulek napisał(a):
(23.05.2017, 21:59 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): ...
Optymalne wpływy THE WINGED HUSSARS w kontrolowanych systemach zawierają się w przedziale od 55% do 65%.

Gdy wpływy TWH w systemie spadną poniżej 55% lub przekroczą 65% należy wstrzymać się od jakiejkolwiek działalności w danym systemie.
...

Jeżeli jest powyżej 65% to logiczne jest żeby się wstrzymać z działalnością żeby spadało. Ale gdy jest poniżej 55% to na chłopski rozum trzeba działać żeby urosło Smile
Oczywiście staram się przestrzegać powyższych wytycznych, ale nie rozumiem dlaczego nie można działać gdy wpływy za bardzo spadną.
Czy ktoś mógłby mi to łopatologicznie wyjaśnić?

Bo mamy cały sztab ludzi, który pracuje nad tym, aby utrzymać porządek i wszelkie przypadkowe działania mogą zniweczyć ich wysiłki, które czasami idą w dziesiątki godzin Smile
--

Odpowiedz
Tyle to już wiem z wcześniejszych postów. Już napisałem że przestrzegam tych wytycznych aby nie zniweczyć wysiłków całego sztabu ludzi... itd.
Po prostu łatwiej się przestrzega przepisów które się rozumie, więc chciałbym zrozumieć o co chodzi z tymi wpływami. Jeżeli jest to zbyt skomplikowane na mój mały rozumek to trudno, będę przestrzegał bez zrozumienia Wink

Dla przykładu - niedawno na swoją bazę wybrałem Whitcomb Port w HR8671. Wpływy TWH są tam na poziomie 53,5%. Z tego powodu w tym układzie powinienem:
1. Nie robić absolutnie nic, polecieć do innego systemu i tam działać.
2. Nie robić nic związanego z TWH, ale misje dla innych są dopuszczalne
3. Żadnych misji, ale dopuszczalny jakiś handelek itp.
4. Inne opcje - jakie?

Będę wdzięczny za wyjaśnienie
Odpowiedz
BGS (Background Simulation, czyli symulacja "życia" w galaktyce - od polityki po ekonomię) to skomplikowana bestia. Poziom wpływów frakcji w systemie to tylko jeden czynnik, a zależy od bardzo wielu rzeczy. W tym konkretnym przykładzie najlepiej sprawdzi się 1 Smile

2. Nie wchodzi w grę. Robiąc misje dla innych - podbijasz ich wpływy (ergo: zmniejszasz wpływy TWH)
3. Tak, ale tylko na stacji kontrolowanej przez TWH, inaczej - podbijasz ich wpływy (ergo: zmniejszasz wpływy TWH).
4. Robić misje dla TWH, z tym że jak się przesadzi, to można nas popchnąć powyżej 75% wpływów, co poskutkuje niechcianą ekspansją z tego systemu, co z kolei może np. zniweczyć tydzień pracy innych osób nad ekspansją, która miała wyjść dzień później z innego systemu Smile

Oprócz wpływów, są jeszcze "stany", w jakich może znaleźć się frakcja - i one też zależą od działań graczy. Może to być wojna domowa, zamieszki, ekspansja do innego systemu, boom gospodarczy i wiele innych. Jedne stany "kasują" inne, niektóre da się odkręcić, inne trzeba przeczekać etc.

Wszystkie działania graczy (i tylko graczy) mają wpływ na BGS (potocznie zwany u nas "Bigosem" Smile ) i wszystkie jego aspekty, a ogarnięcie i kontrola tego wszystkiego to niemały wysiłek, szczególnie jak kontroluje się 40 systemów i jest się obecnym w 10 kolejnych Biggrin
--

Odpowiedz
Dzięki, już mi się troszkę rozjaśniło. W takim razie zbieram zabawki i lecę się bawić do innego systemu.
Tylko że pytanie które mnie nurtowało nadal pozostało niewyjaśnione - dlaczego nie wolno nic robić gdy wpływy są poniżej 55%?
Skoro optymalne wpływy zawierają się w przedziale od 55% do 65%, to (na mój chłopski rozum Smile ) gdy spadnie poniżej 55% można trochę (ale z umiarem) podziałać żeby się podniosło. Tak też rozumiem to co napisałeś w punkcie 4. Tymczasem w pierwszym poście jest napisane żeby w takim wypadku wstrzymać się od jakiejkolwiek działalności.
To co? Wpływy same urosną do tego optymalnego przedziału 55-65%?
Odpowiedz