Aktywność PvE dla hardkorowych graczy
https://forums.frontier.co.uk/showthread...re-players

Dałem taką oto sugestię, żeby dać jakąś aktywność, bardzo trudną, dla hardkorów. Co Wy nato?
Zachęcam do dyskusji, na forum FD, możecie dawać jakieś propozycje jak macie pomysły.
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Pomysł wydaje się dobry , ale osobiście wolałbym rozgrywkę ligową > np . trzech najlepszych z każdej frakckji > wali się i przechodzi dalej po drabince > po roku zmagań >( ( w tym miejscu miały być 3 ( w skrócie ) kropki ) ) > i > MISTRZOSTWO ED !!!
No bo dlaczego nię ? Frakcję nie stać na wystawienie drużyny ?
Oczywiście zapomniałem dodać , każdy zgon , oznacza kapica . ( wstaw > l )
Odpowiedz
Pomysł mi się podoba, ale jest jeden zasadniczy problem. Ponieważ jednak wątek na forum Frontiera został zamknięty, odpowiem tutaj:
Już teraz w postaci Thargoidów mamy namiastkę tego, co byś chciał osiągnąć  i spójrz, jak to wygląda. Weźmy takiego Bazyliszka. 
W sytuacji 1:1 raczej niemożliwy do pokonania z uwagi na kończącą się zbyt wcześnie amunicję, toteż wymaga kolektywnych działań. I tu zaczyna się problem. 
Jeśli w instancji jest trzech graczy, można zaobserwować ciekawe zjawisko widoczne zwłaszcza po zmuszeniu Thargoida do odsłonięcia serca.
Gra nie rejestruje Twoich trafień w to serce, bo z powodu lagów na serwerze cel znajduje się w innym miejscu niż go widać na ekranie. Skutek jest taki, że 
widzisz swoje pociski trafiające w cel, ale niewyrządzające żadnych szkód oponentowi. Drugi przykład to używanie SFN. Wielokrotnie doświadczyłem sytuacji, 
W której będąc pewnym, że zdążyłem go użyć na czas, zostawałem przez "Kwiatuszka " wyłączony, bo serwer zbyt późno zarejestrował fakt, że użyłem Neutralizatora.
O pewnej sytuacji, w której Obcy się "sklonował" w tej samej instancji, wskutek czego straciłem długo farmionego pilota "Elite”,  już nawet nie chce mi się rozpisywać.
Takie wypadki są frustrujące i zniechęcają do zabawy, i nie chodzi tu o pozom trudności, bo ten jest nieźle wyważony, oczywiście zakładając, iż wszystko 
działałoby,  jak w zamierzeniach twórców.
 Podsumowując: Twoje propozycje z pewnością wniosłyby powiew świeżości i chętnie bym je w grze zobaczył, ale wymagają gruntownych modernizacji silnika gry. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, iż Elite: Dangerous było z założenia grą dla pojedynczego gracza, multiplayer został zaimplementowany na doczepkę, żeby można było napisać, że jakiś tam jest...
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Brzmi jak pomysł gracza PvP, który nie ma wystarczająco inwencji, żeby sobie zorganizować gameplay z podobnie grającymi pilotami. Wątpię, żeby FD cokolwiek takiego robiło dla tej grupy, która i tak się zaraz znudzi i zacznie marudzić. Ci co grają PvE to sobie potrafią znaleźć zajęcie przy obecnej skali trudności np. wystarczy pójść się postrzelać z bazyliszkiem Smile
W ogóle sądzę, że po tylu latach to kto się jeszcze nie znudził to sobie znalazł jakieś zajęcie nie polegające na wiecznym strzelaniu się npc-ami, a nowy pilot to ma takie tony rzeczy do ogarnięcia, że ostatnie co potrzebuje to jakieś hiper fale wymaksowanych wrogów.

Dyskusja na FD jest zamknięta, suprprise surprise Smile
Odpowiedz
Gracze PvP mają wystarczająco inwencji żeby się nie nudzić. Tony soli już wykopali, aż ocieka nią forum Frontiera.

Tak czy owak, tu można sobie pisać wszystko i nic to nie zmieni. Na Forum FD jak każdy pomysł związany z poprawą gry, tak i ten temat jest zamknięty, więc można powiedzieć zaorane.

Chciałem zaproponować coś innego, ale jak widać 'nie', a jak nie to 'nie', gracze PvP więc dalej robią salt-mining, to nigdy sie nie nudzi i ma nieskończoną ilość możliwości Smile
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz