Liczba postów: 42
Liczba wątków: 0
Reputacja:
14
Platforma:
CMDR: Tolla
Fuel Scoop 5A jest dosyć drogi. Różnica w czasie tankowania twojego ASP pomiędzy modułem typu A za 9 mln a modułem typu D za 0,14 mln to ... 40 s. Zastanów się czy warto. O ile pamiętam do centrum Galaktyki poleciałem z FS 4D i w niczym mi czas tankowania nie przeszkadzał.
No i pięknie - dostałeś skok o 50% wyższy od początkowej wersji.
Ja bym włożył tarcze 3C Biwave - tylko 3T więcej, masz skok o 0,2 ly mniejszy, a zdecydowanie lepsze będą, nawet przy przypadkowym zderzeniu.
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: Steels
Cześć wszystkim
Mam pewien problem z limpetami. Kiedy próbuję zebrać towar to po wystrzeleniu limpeta pojawia mi się komunikat "Collection failed". Ktoś potrafi powiedzieć o co chodzi i co mogę źle robić?
Liczba postów: 267
Liczba wątków: 2
Reputacja:
17
Platforma:
CMDR: kofstein
.png)
zamknięte cargo? Za daleko? Zakładam że dobry moduł.
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
Platforma:
CMDR: Steels
30.03.2018, 16:28 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.03.2018, 16:35 UTC przez martinE.)
Cargo otwarte i towar był w zasięgu a mimo to wciąż nie mogę zebrać.
Chyba że mam nie ten moduł. Mam założony collector limpet controler a muszę zebrać occupied escape pod.
1. Czasem Zdarzał się taki bug w USS-ach. Kontener jest wśród szczątków jakiegoś statku i limpet po prostu się o te szczątki rozbija. Kiedyś był to problem, bo Murphy zawsze chciał że tak zabugowany był akurat ten materiał którego szukałeś. Jedyna rada to zaprosić kogoś do skrzydła , poczekać aż wskoczy do instancji a potem samemu wskoczyć do SC i wrócić do instancji skrzydłowego za pomocą navlocka. Teraz, w dobie "material trader-ów" nie ma to sensu. Upragniony moduł można wytargować za inne których ma się dużo.
2.Jeśli najpierw zaznaczysz cel a dopiero później wyślesz limpeta, to ulegnie on zniszczeniu zaraz po dostarczeniu kontenera.
3. Spróbuj wejść w tryb kamery zewnętrznej, aktywuj tryb sterowania a potem wystrzel limpeta i obserwuj czy i o co się rozbija.
4. jeśli zabraknie Ci prądu dla Limpet Controlera aktywne limpety ulegną zniszczeniu.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
Liczba postów: 2,603
Liczba wątków: 28
Reputacja:
186
Platforma:
CMDR: MAGNUM354
.png)
.png)
.png)
Pamiętaj treż o tym co napisał Seba312 - jeśli chcesz zebrać wszystko co lata przed toba to NIE MOZESZ miec zaznaczonego żadnego kontenera najlepiej jako LOCK ustaw sobie dowolny księżyc, gwiazdę w systemie i tyle . Wtedy limpet zbierze wszystko. A jeśli chcesz zebrać tylko pojedynczą rzecz to zaznaczasz ją na radarze i w dopiero wtedy wysyłasz limpet - po dostarczeniu towaru limpet ulega destrukcji.