Przedstaw się
(19.10.2017, 13:10 UTC)DzierzbaHyperion napisał(a): Hej, z tej strony Adam, pozdrawiam z Trójmiasta!

Zainteresowałem się Elite po wpisach Alexy78 na PPE.pl i w końcu nadszedł dzień na zakup własnej kopii na PS4 - trochę się zmartwiłem małą populacją pilotów, ale mam nadzieje, że tutaj znajdę swój kąt we wszechświecie. Smile Na razie latam gołą Cobrą, poznaję grę i wykonuję misje z transportem. Z mojej strony małe pytanie - czy na wersji PS4, aby spotkać kolegów także mam lecieć do podanego układu? Z tego co widzę znajduje się on 20 000 Ly ode mnie i szczerze mówiąc perspektywa takiej podróży mnie przeraża. Wink

o7

Cześć Adam Smile

Z tego co wiem E: D nie ma cross-playa między konsolami, a PC, więc spotkasz jedynie tych, którzy grają na PS4. Za to wszyscy mamy wpływ na ten sam świat gry, niezależnie od platformy.
Odpowiedz
Więc może jakieś porady, do jakiego systemu się udać, aby znaleźć jakieś większe populacje ludzi?
Odpowiedz
(19.10.2017, 13:10 UTC)DzierzbaHyperion napisał(a): Hej, z tej strony Adam, pozdrawiam z Trójmiasta!

Zainteresowałem się Elite po wpisach Alexy78 na PPE.pl i w końcu nadszedł dzień na zakup własnej kopii na PS4 - trochę się zmartwiłem małą populacją pilotów, ale mam nadzieje, że tutaj znajdę swój kąt we wszechświecie. Smile Na razie latam gołą Cobrą, poznaję grę i wykonuję misje z transportem. Z mojej strony małe pytanie - czy na wersji PS4, aby spotkać kolegów także mam lecieć do podanego układu? Z tego co widzę znajduje się on 20 000 Ly ode mnie i szczerze mówiąc perspektywa takiej podróży mnie przeraża. Wink

o7

Witaj. O który układ Ci chodzi? 20000 LY to brzmi jak przestrzeń wokół Colonii, gdzie znajduje się nasz system Kopernik, ale nasz główny system domowy to HR 8444 - zerknij tutaj: http://thewingedhussars.com/showthread.php?tid=3137
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Rzeczywiście, 230 Ly od siebie znalazłem ten układ. Uff, dobrze, że nie poleciałem na wycieczkę stuokrotnie dłuższą Smile
Odpowiedz
Witam mam na imię Tomek mam 34 lata.Szukam ekipy do polatania.Mój nick to Skywalker. Latam Anacondą Python i Cutter em elo.
Odpowiedz
Cześć wszystkim, jestem Michał, lat 24, Warszawa. W Elite gram od bety, czasem z długimi przerwami, lecz od horizons regularnie. Zwykle latam Anacondą, czasem Dolphin lub Beluga, ostatnio w końcu kupiłem Corvette.
Odpowiedz
Witam serdecznie, nazywam sie Robert mam 24 lata w Elite od początku debiutu lecz z długą przerwą aż do Horizona. Zainteresowania to gry komputerowe, anime, amerykańskie seriale.
Odpowiedz
Elo Tomek z tej strony ale wolaja na mnie Hanter moj nick to Skywa1k3r latam Pythonem Cuttrem i Anaconda. Gram raczej z nastawieniem na exploracje. Korzystam z Saitek x 52. Podobnie ja wiekszosc szukam ekipy do polatania i podszlifowania walki. o7
Odpowiedz
Witamy, witamy - czucie się prawie Wink jak w domu  Biggrin
Odpowiedz
Cytat:Witam wszystkich Komandorów Skrzydlatej Husarii !  Smile

Mam 34 lata, gram na PS4 PRO. Elite pamiętam z odległych czasów... Choć nie zagrywałem się w tamtym czasie w symulatory kosmiczne, to zawsze tematyka kosmosu, s-fi, i podobne powodowała moją wielką ciekawość. Przyznam, że jako posiadacz PS4 (PC też mam) szukałem ciekawej gry kosmicznej, dobrego symulatora statku kosmicznego. Swego czasu szczerze przyznam zagrywałem się w No Man's Sky - ciekawość wzięła górę. Również przyznam, że obserwowałem forum grupy na FB. Kupiłem jakiś czas temu Elite - pierwsze wrażenie - co za mega gra,.. ale bez konkretnego powodu po chwili powróciłem do No Man's Sky, narzekając na forum grupy na FB na to i na to, że to mogliby dodać i to i to... Czepiałem się Elite dokładnie jej nie poznawszy co oczywiście było na wyrost... niezbyt mądrym ruchem... Znalazły się osoby, które mądrze argumentując stawiały sprawę jasno - zaciekle broniły racji Elite, nie wdawały się w wulgarne dyskusje, tylko rzeczowo i mądrze przedstawiały stan rzeczy jaki jest... Targały mną różne emocje w tamtym czasie... Nawet wydałem się w nieprzyjemną wymianę zdań z jedną osobą, choć przyznam że nie jestem zwolennikiem rzucania mięsem. Jednak w głębi doceniłem mądre słowa co niektórych osób z grupy przedstawiające Elite jakie jest i inteligentnie tłumaczących kwestie związane z tym uniwersum. Entuzjazm tych ludzi mówił mi tylko o jednym - Elite to gra, symulator jakiego jeszcze nie było... A ja chyba przez jakiś czas jeszcze wierzyłem, że No Man's Sky okaże się symulatorem ostatecznym... Jednak przejrzałem na oczy... (Dzięki osobom z grupy m.in.)
Ostatnio jednak powiedziałem sobie dość No Man's Sky - to nie jest symulator. Co ja robię... Pragnę gry rozbudowanej, mądrej, przedstawiającej realną rzeczywistość - naszą galaktykę, opierająca się na prawdziwych zasadach fizyki, naśladującą nasz Wszechświat w sposób rzeczywisty i godny. Tego chciałem... Przecież tyle osób wskazało co jest warte zachodu, czym warto się zająć... Nie było sensu podważać mocnych argumentów... Inaczej nie ma sensu ich podważać.

Więc w końcu...

...odpaliłem Elite wraz z licencją Horizons. I tak rozpoczęła się podróż "syna marnotrawnego". Ta gra to jedyna gra, która zasługuje na superlatywy, jeżeli mowa o Wszechświecie. To wirtualna encyklopedia kosmosu. Coś pięknego. I pomyśleć że kilka miesięcy spokojnie sobie leżała odłogiem na konsoli... a ja zagrywałem się w No Man's Sky biadoląc na Elite...

No cóż człowiek uczy się całe życie. Zawszę jest dobry czas, aby obrać właściwą drogę...

Także gwoli powitania. Kmd kb0110 (Kris) melduje się na mostku dowodzenia. Ahoj Husarze! Jeszcze jestem zielony, ale już umiem dowodzić statkiem... Teraz zaś na zdobycie doświadczenia i wspieraniaam nadzieję skrzydła Husarii. Ktoś zapyta co zamierzam robić. Odpowiedz prosta wszystko co przyczyni się do rozwoju i stabilności Skrzydlatej Husarii. Także jeszcze raz witam wszystkich Husarze i do zobaczenia na pokładzie !!!
Odpowiedz