Ankieta: Czy zagrasz w No Man's Sky
Tak kupię od ręki.
Nie szkoda mi kasy na ten kicz.
Poczekam na opinie innych.
[Wyniki ankiety]

No Man's Sky - dyskusja ogólna
Mnie to zastanawia jedna rzecz. Eksplorujemy nieskończony świat odkrywamy nowe rzeczy? A co robią na każdej planecie nieskończone instalacje obcych z którymi możemy handlować/gadać? Smile Fajne uczucie... oooo nowe zwierzątko/kwiatek/skała... jestem tutaj pierwszy Biggrin .... eeee nie Korvaxsi czy tam reszta była tu przede mną Sad
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
(24.08.2016, 08:52 UTC)Drakkainen napisał(a): Mnie to zastanawia jedna rzecz. Eksplorujemy nieskończony świat odkrywamy nowe rzeczy? A co robią na każdej planecie nieskończone instalacje obcych z którymi możemy handlować/gadać? Smile Fajne uczucie... oooo nowe zwierzątko/kwiatek/skała... jestem tutaj pierwszy Biggrin .... eeee nie Korvaxsi czy tam reszta była tu przede mną Sad

Idź być racjonalny gdzie indziej.

Biggrin
Odpowiedz
W dodatku stylistycznie wszystkie rasy robią podobne budynki Biggrin
[Obrazek: Pic0g16.jpg]
Odpowiedz
Wiecie co? W NMS jest instant ship transfer!!!!!!!!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
(24.08.2016, 09:34 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Wiecie co? W NMS jest instant ship transfer!!!!!!!!

I kamizelka na klatę w którą pomieścisz więcej niż na niektóre statki Biggrin
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Odpowiedz
(24.08.2016, 09:35 UTC)Drakkainen napisał(a):
(24.08.2016, 09:34 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Wiecie co? W NMS jest instant ship transfer!!!!!!!!

I kamizelka na klatę w którą pomieścisz więcej niż na niektóre statki Biggrin

A w ED stacje sa obslugiwane przez magiczne postacie, ktore nigdy sie nie ujawniaja a jedyne co widzimy to radio sterowane autka, ktore jezdza w kolko. Tongue

(24.08.2016, 08:52 UTC)Drakkainen napisał(a): Mnie to zastanawia jedna rzecz. Eksplorujemy nieskończony świat odkrywamy nowe rzeczy? A co robią na każdej planecie nieskończone instalacje obcych z którymi możemy handlować/gadać? Smile Fajne uczucie... oooo nowe zwierzątko/kwiatek/skała... jestem tutaj pierwszy Biggrin .... eeee nie Korvaxsi czy tam reszta była tu przede mną Sad

A w ED jak jest?
Wbijasz do systemu, pierwszy odkrywca, ladujesz na planecie a tam outpost i kopalnia Smile
Odpowiedz
Ja powiem tylko tyle, że wbrew pierwszym recenzjom, im więcej gram w NMS tym bardziej mnie wciąga.. Przynajmniej jak na razie...
[Obrazek: mwqa7tM.png]
Odpowiedz
Jak jest z sentinelami, to najlepsze źródło tytanu więc grzeję z mining lasera niemal do wszystkich czy później jakieś penalty z tego tytułu się dostaje? Jak z dostępnością minerałów po w dalszej grze postanowiłem zgromadzić i trzymać w statku trochę plutonu, thamium i kilku innych najczęściej wykorzystywanych czy zdarzają się sytuacje że na planetach może ich zabraknąć?
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
Thamium - pelno tego w przestrzeni, na planetach najczesciej Thamium mam z roslin (tych, z ktorych sie zbiera przez E)
Plutonu pelno wszedzie jest, praktycznie na kazdej planecie.
Tytan, mozesz znalezc w takiej samej postaci jak pluton na planetach. Czasami trafia sie w przestrzeni.
Plus taki, ze jak trafisz na slaba planete, przeskakujesz do nastepnej, jak dalej nic nie ma, to wtedy nastepny system

Zauwazylem, ze ksiezyce maja mnogosc wszystkiego. Smile

Nie wiem, czy jakies penalty za zestrzelenie sentinel jest, nie spotkalem sie narazie z takowym.

Ja w statku mam zawsze 2-3 Thamium + 2 Plutonu + Atlas V1 + kilka cenniejszych rzeczy. Reszte w plecaku, zbieram zloto, emeril, aluminium, copper na sprzedaz.
Odpowiedz
(25.08.2016, 08:07 UTC)Zakrecony Termos napisał(a): Jak jest z sentinelami, to najlepsze źródło tytanu więc grzeję z mining lasera niemal do wszystkich czy później jakieś penalty z tego tytułu się dostaje? Jak z dostępnością minerałów po w dalszej grze postanowiłem zgromadzić i trzymać w statku trochę plutonu, thamium i kilku innych najczęściej wykorzystywanych czy zdarzają się sytuacje że na planetach może ich zabraknąć?

Nie - nie ma raczej żadnej kary za niszczenie strażników. A niejednokrotnie jest to niemal konieczne. Niektóre przedmioty do craftingu można zdobyć tylko z ich szczątków (no i chyba ze sklepu, ale trzeba na okazję trafić).

Co do materiałów - to ja się przekonałem, że to typowa gra drogi. Gdziekolwiek będziesz, jak daleko polecisz - zawsze w jakiś sposób sobie poradzisz. Jak koniecznych materiałów nie będzie na którejś z planet, to znajdą się w asteroidach. Jak nie będzie ich w asteroidach - to na stacji do kupienia. A jak nie będzie nigdzie w systemie, to na pewno gra zadba o to, by można było zgromadzić materiały na skok do innego systemu.

Taka ciekawostka - w stacji kosmicznej jest zwykle obcy, z którym można porozmawiać za węgiel. Jeśli nie macie węgla - nie trzeba śmigać po niego na planetę. W doniczkach rosną piękne roślinki. Smile
Odpowiedz