OFICJALNY Ważny update dla społeczności od Head of Communications FDEV
Oj tam, oj tam. Ujdzie im na "sucho". Po części dlatego że zachowali się uczciwie a nie budowali multi bez multi. Po drugie dlatego że ta gra jest pusta wiec jakiekolwiek zmiany np. w eksploracji będą pozytywnie przyjęte. Od jakiegoś czasu widać ostrą dyskusję czy nasi "rodzice" nas porzucili żeby chodować kolejne "dziecko" ( dinozaury ) i dzieci przyjmą każdą deklarację jako dobrą nowinę. Prawda jest jednak taka że będzie sporo zawiedzionych szczególnie tych którzy od samego początku finansowali FD a absurd te sytuacji polega też na tym że de facto sukces a więc i kolejne projekty ( dinozaury ) to Wy finansowaliście.

P.s. Jesteście w stanie wybadać czy aby przypadkiem oprócz lądowania na planetach z atmosferą nie będą w stanie zafundować nam jakiegoś życia na tych planetach, dinozaury według mnie byłyby fajnym początkiem na budowanie fauny i flory przynajmniej na części światów.

Pozdrawiam
CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX, CO TO JEST SHOUTBOX
Odpowiedz
Słabo. Szkoda że nie mieli jaj i nie powiedzieli chociaż, co to za przełom w przyszłym roku ma nastąpić.
Odpowiedz
(31.08.2018, 21:06 UTC)Muzzyx napisał(a): Nie zgadzam się. Zapewne muszą zredagować co są w stanie zrobić i jak.
Skoro nie są w stanie określić marketingowo to znaczy, że jeszcze nie wiedzą i tyle. Kwestia oszacowania i korekty w planach. W artykule było jasno napisane, że będzie wkrótce więcej informacji - więc dopóki będą z nami szczerzy, będziemy wiedzieć na czym stoimy.

<uwaga żart> grunt to żeby nas nie zostawili... NA LODZIE. Biggrin

Umówmy się, że jasne to było tam tylko tło Smile... no może jeszcze w miarę jasno napisano o tym, czego nie będzie. Nieco mniej jasno -dlaczego tego nie będzie i w ogóle niejasno- co będzie zamiast tego, czego na razie nie dodadzą Smile  Marketing zaś zazwyczaj ma tyle samo wspólnego z rzetelną informacją co nocnik z telewizorem. Niby ta sama zawartość, ale w nocniku jakby wyraźniej widać ;P. A tak na poważnie, to może zwyczajnie się nie wyrobili a może się słupki na kosztorysie nie zgadzały- tego nikt z nas na  obecną chwilę nie wie. To rzeczywiście dobrze, iż podali taka informację i nie brnęli w zaparte, jednak zawiedziony mam prawo być. Był obiecany tort a dostaniemy zwykły sernik ( z rodzynkami abo i bez nich). Niby też może być smaczny i zjadliwy, ale to jednak nie to samo.
Fortuna toczy się kołem. Pod kołem to pojąłem.
A kiedy strzyżesz owieczki, opowiadaj im bajeczki.
[Obrazek: 34417.png]
Odpowiedz
Ja bym powiedział, że to będzie ten sam tort ale podpisu "FC & icy planets included" nie ma. To nie są aż tak ważne rzeczy w odniesieniu do specyfiki gry, by kruszyć o nie kopie. Również jestem zawiedziony, że tego nie będzie, ale hej! Kto tak naprawdę ląduje na icy body, albo kto chce mieć mobilną bazę? No dobra, to drugie byłoby naprawdę fajne i szkoda, że nie napisali, sorki - nie wyrobimy się, dodamy to asap, ale na razie musicie żyć bez tego... No, może napisali w podobnym tonie, ale nie obiecali, że to będzie na pewno.

I taka dygresja - jakby ktoś mi postawił sernik zamiast tortu nadzianego alkokremem byłbym bardzo zadowolony Biggrin Zwłaszcza z rodzynkami :*
[Obrazek: 70464.png]
Odpowiedz
A niech to... Nie dość, że rachunek mi wzrasta na komplet extrasów to jeszcze ten cały Paid Content. Pewnie z zachętami pokroju Cobry MK IV... ?

Husaria są jak łódzkie Bałuty - reprezenuj ją godnie i dumnie. o7
Odpowiedz
Oczko odpadło temu misiu...
Cóż, lotniskowce mnie średnio jarają, ale to zdjęcie lodowej planety rozbujało moją wyobraźnie. Tym bardziej, że screen z tego conceptarta pojawiał na niemal każdej konferencji. Trochę żal, ale w sumie mniejsze rozczarowanie niż mielibyśmy się dowiedzieć w listopadzie. Oby te 100+ osób które rzekomo pracują nad Elite dobrze dopracowało resztę z obiecanych rzeczy. Cóż przyzwyczaiłem się z długim czekaniem na rozwój tej gry. Tak tak... game development trudny itd..Niesmak jednak pozostaje. No szkoda.

Odpowiedz
@ryczypior
[Obrazek: sernik-tradycyjny-z-rodzynkami-350566.jpg]
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
No troche wolno to idzie... ale może nas w końcu czymś pozytywnie zaskoczą.
Odpowiedz
Nie zgodzę się z podejściem "może nie dadzą wszystkiego ale i tak jest dobrze". Myślę, że wiele osób oczekuje tego co ja i się ze mną zgodzi - ja nie potrzebuję tych konkretnych ficzerów - ja chcę aby FD w końcu zaskoczyło mnie pozytywnie, a nie negatywnie do cholery. Po takim ogromnym opóźnieniu 2 sezonu, nastąpiło tak bardzo nijakie beyond. Ale były obietnice że ooo panie w czwartym kwartale to będzie się dziać, czego tak kurde nie będzie, wszystko będzie. Po czym zamiast dobrego info, neutralnego info, pierwsze co dostajemy to początek wycofywania się z obietnic.... No nie tak to się robi, nie tak.

Przy czym nie twierdzę, że teraz to Q4 będzie słaby i do dupy czy że nie lubię sernika, ALE przydałyby się jakieś, naprawdę jakiekolwiek pozytywy w aspekcie rozwoju tej gry.

A i coś czuję, że Q4 wyjdzie dopiero w 2019, ale to tylko tak sobie kraczę.
Odpowiedz
Parafrazując wieszcza:
CMDRy mają plan, ale FDEV ma lepszy Wink
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz