Konto online w banku PL
(13.11.2019, 19:30 UTC)ronin_htd napisał(a): Sprawdziłem w swoim MBanku - adres zamieszkania = adres zameldowania Wink

Wracając to głównego pytania w tym wątku. Zakładam że ów konto jest potrzebne do przyjmowania wpłat za kalendarze.
Skoro jednak Pajk zajmuje się ich produkcją i wysyłką, a Pajk (z tego co się orientuję) mieszka w PL.
To nie lepiej na jego konto kierować wpłaty kalendarzy?

Nie, to akurat prywatna inicjatywa Tongue
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
W takim razie jeżeli nie posiadasz polskiego adresu zamieszkania, ani też nie możesz pojawić się w PL osobiście celem otwarcia konta.
To chyba ten Revolut będzie dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem.
Odpowiedz
Nie będzie - nie jest bankiem Smile
Wydaje mi się, że rodzice Mathiasa mieszkają w Polsce, także adres się znajdzie Smile i ponownie, są banki, w których da się to obejść.
"Każda frakcja ma takiego Fenyla, na jakiego zasłużyła" - CMDR Goliat
Odpowiedz
Kwestia czy faktycznie potrzebuje konta bankowego - jako klasycznej usługi bankowej (ROR) z całym bankowym majdanem.
Czy po prostu rachunku na które można wpłacać złotówki, które później i tak przewalutuje na funty.

Jeżeli potrzebne mu to do tego drugiego, to moim zdaniem w tej sytuacji konto bankowe jest zbędne.

Mathias a może u Ciebie na wyspach można otworzyć rachunek walutowy prowadzony w PLN?
Odpowiedz
Potrzebuję konta bankowego Smile

Chyba zdecyduję się na to Pekao SA, gdzie nie trzeba adresu zameldowania i nie trzeba się szlajać z dokumentami Tongue
--

Odpowiedz
Pamietaj tylko, że:

Bank PKO S.A. i PKO Bank Polski S.A. to dwa różne banki! Biggrin
Odpowiedz
A to wiem akurat Smile
--

Odpowiedz