Ankieta: Jak w skali 1-5 oceniasz zmiany i nowy content z Bety Beyond?
Ankieta jest zamknięta.
1
0%
0 0%
2
5.26%
3 5.26%
3
19.30%
11 19.30%
4
61.40%
35 61.40%
5
14.04%
8 14.04%
Razem 57 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Elite: Beyond - Chapter One (3.0) - Beta - 25.01
Wywiad z Edem Lewisem, gdzie zdradza nieco info o Beyond Smile

https://forums.frontier.co.uk/showthread...-Ed-Lewis)

Sam jeszcze nie słuchałem, to mój plan na dzisiejszy lunchbreak Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Ktoś wypisał co będzie a dokładniej jakiś Cosmo.
Chieftain
- The Chieftain is reasonably affordable
- Hardpoints: 2 Large, 1 medium and 3 small (subject to change)
- It's a medium ship, bigger than the Asp Explorer
- Alliance ship
- No rank lock
- More maneuverable than you expect

Trade Data
- When you visit a system and anywhere where you've explored, you can access that data and it will be updated in real time.
- You can see it on the galaxy map and in the market.
- There's a search function based on where you previously visited.
- You can filter the data.

Wing Missions
- Share the rewards and challenge of missions.
- You can take wing missions as a solo player too.
- Missions can be completed in part. You can half of it, log off and do the second part the next day.
- In your wing if each player has 1 wing mission then everyone shares all the missions.

Crime & Punishment
- Sandro will explain the changes during the live stream.
Dokładnie na pisał to.
[Obrazek: 92388.png?1514670492]
Aktualizacja OP:

Poniższe podsumowanie zawiera informacje z:

- Oryginalnego wątku
 - Wywiadu Pixel Bandits z Edem Lewisem

Sezon Beyond - Beta 1
  • Kiedy: 25 stycznia 2018
  • Platformy: PC & Mac
Sezon Beyond będzie dostępny całkowicie za darmo dla posiadaczy Horizons. Dodatkowo posiadacze Lifetime Expansion Plans dostaną bliżej nieokreślony "premium content".

Posiadacze samej podstawki dostaną (patrz niżej):
  • Wizualne poprawki dla planet
  • System kar i nagród (Crime & Punishment)
  • Misje dla Wingów

Więcej szczegółowych informacji na temat całego sezonu Beyond znajdziecie TUTAJ.

Pełna lista zmian zostanie opublikowana w dniu, w któym ruszy beta. Odbędą się również 2 live streamy: 
  • Wtorek 16.01 - 19:00 GMT (20:00 PL)
  • Czwartek 18.01 - 19:00 GMT (20:00 PL)
Oto, co dostaniemy w Becie do testowania:

Nowy statek: Chieftain
Posiadacze Elite Dangerous: Horizons będą mogli przetestować ten nowy statek Sojuszu. Został on zaprojektowany nie tylko do tego, aby siać zniszczenie, ale też aby go uniknąć. Producentem jest Lakon Spaceways. Chieftain jest bardziej zwrotny niż inne jednostki tych gabarytów i jest nastawiony na walkę. 
  • Jest to w miarę tani statek
  • Hardpoints: 2 Large, 1 Medium and 3 Small (możliwe że to się jeszcze zmieni)
  • Wielkość statku: średni (Medium). Większy od Aspa Explorera
  • Statek Sojuszu (Alliance), nie wymaga rangi
  • Ma większą zwrotność niż można się spodziewać

Poprawa podstawowych mechanik gry.
Zaliczają się do nich poprawki dotyczące nastęujących aspektów: Inżynierowie, przebudowa systemu nagród za misje, duże zmiany w systemie prawnym (przestępstwa, kary i nagrody).

Misje dla Wingów
Teraz Skrzydłowi będą dzielić zarówno nagrody, jak i wysiłki związane z wykonywaniem misji. 
  • Nie trzeba być w wingu, aby wziąć misje dla wingów. Czyli można je brać też jako single/solo player.
  • Misje można ukończyć częściowo i dokończyć np. dzień później.
  • Jeśłi w wingu każdy skrzydłowy ma inną misję dla wingaów, to każdy w wingu ma dostęp do wszystkich tych misji

Poprawione dane handlowe
Piloci będą teraz mieli dostęp do danych handlowych z systemów, które wcześniej odwiedzili, co ułatwi podejmowanie decyzji związanych z handlem towarami.  
  • Dane będą widoczne na mapie galaktyki i w Markecie na stacji. Będą aktualizowane w czasie rzeczywistym. 
  • Będzie dostępna funkcja wyszukiwania, bazująca na poprzednio odwiedzonych przez nas lokacjach. 
  • Dane będzie można odfiltrować

Wizualne poprawki dla planet
Galaktyka stanie się piękniejsza, dzięki poprawionemu systemowi shaderów i tekstur planet. W późniejszym okresie (4. kwartał 2018) w grze pojawią się kolejne poprawki, tym razem związane z generowaniem bardzien interesującej i zróżnicowanej powierzchni planet (geografia)
  • Bardziej żywe i różnorodne kolory powierzchni planet, z różnymi odcieniami.
  • Łatwiej można będzie rozróżnić geografię (topografię?) i "historię" danej planety z dalszej odległości
  • Łatwo będzie można określić rodzaj powierchni z daleka
  • Łatwiej będzie można określić typ materiałów występujący na danej planecie

GalNet Audio
Czyli system Text-To-Speech, który pozwoli na odsłuchiwanie galaktycznych wiadomości podczas lotu, bez wchodzenia do menu Galnetu.

System kar i nagród
Opisany jest TUTAJ.
--

Dobra to jak rozumiem 25 stycznia zaczyna sie BETA Beyond? Czy wszyscy sa betatesterami czy jakos sie trzeba zapisac i ewentualnie jak to sie ma do wersji powiedzmy "stabilnej".
(16.01.2018, 13:13 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Dobra to jak rozumiem 25 stycznia zaczyna sie BETA Beyond? Czy wszyscy sa betatesterami czy jakos sie trzeba zapisac i ewentualnie jak to sie ma do wersji powiedzmy "stabilnej".

Wszyscy na PC i Mac.
--

(16.01.2018, 13:13 UTC)Kuba Wolf napisał(a): Dobra to jak rozumiem 25 stycznia zaczyna sie BETA Beyond? Czy wszyscy sa betatesterami czy jakos sie trzeba zapisac i ewentualnie jak to sie ma do wersji powiedzmy "stabilnej".

i na liście wyboru gier po odpaleniu ED pojawi Ci się kolejna opcja "bla bla bla BETA" którą trzeba będzie pobrać oddzielnie również przez launchera. Obie gry działają niezależnie i jedna na drugą nie ma żadnego wpływu.
"Make peace with life, make good of ails, make done all wins and fails, before you follow into shadows the Silver Comet's trail" - Tales From The Frontier

Przeczytałem sobie to wszystko jeszcze raz i takie spostrzeżenia mi się nasuwają: szkoda, że dostajemy kolejny statek do walki... zamiast np. dedykowanego górnika lub eksploratora. IMHO FDEV za bardzo skupia się na tym aspekcie gry (walka :/ ). Podoba mi się to, co czytam o wing missions, bo wygląda na to, że nie będą to po prostu te same misje co teraz, ale coś nowego, o większym wyzwaniu i poziomie trudności. Lubię to!

Nowa mechanika danych handlowych też wygląda ciekawie, ale zobaczymy, jak sprawdzi się w praktyce. Mam nadzieję, że przynajmniej częściowo wyeliminuje potrzebę odwiedzania zewnętrznych stron, jakich jak eddb etc.

Zobaczymy jeszcze co powiedzą na dzisiejszym i czwartkowym streamie, ale jestem dosyć pozytywnie nastawiony (aczkolwiek na pewno nie ma takiego hype'u jak przy poprzednich update'ach - na to nie dam się już nabrać Tongue ).
--

Mathias Shallowgrave napisał(a):Przeczytałem sobie to wszystko jeszcze raz i takie spostrzeżenia mi się nasuwają: szkoda, że dostajemy kolejny statek do walki... zamiast np. dedykowanego górnika lub eksploratora. IMHO FDEV za bardzo skupia się na tym aspekcie gry (walka :/ ). Podoba mi się to, co czytam o wing missions, bo wygląda na to, że nie będą to po prostu te same misje co teraz, ale coś nowego, o większym wyzwaniu i poziomie trudności. Lubię to!

Nowa mechanika danych handlowych też wygląda ciekawie, ale zobaczymy, jak sprawdzi się w praktyce. Mam nadzieję, że przynajmniej częściowo wyeliminuje potrzebę odwiedzania zewnętrznych stron, jakich jak eddb etc.

Zobaczymy jeszcze co powiedzą na dzisiejszym i czwartkowym streamie, ale jestem dosyć pozytywnie nastawiony (aczkolwiek na pewno nie ma takiego hype'u jak przy poprzednich update'ach - na to nie dam się już nabrać Tongue ).

Czy kiedykolwiek nie byles "pozytywnie nastawiony"? Biggrin
(16.01.2018, 14:33 UTC)Pienias napisał(a):
Mathias Shallowgrave napisał(a):Przeczytałem sobie to wszystko jeszcze raz i takie spostrzeżenia mi się nasuwają: szkoda, że dostajemy kolejny statek do walki... zamiast np. dedykowanego górnika lub eksploratora. IMHO FDEV za bardzo skupia się na tym aspekcie gry (walka :/ ). Podoba mi się to, co czytam o wing missions, bo wygląda na to, że nie będą to po prostu te same misje co teraz, ale coś nowego, o większym wyzwaniu i poziomie trudności. Lubię to!

Czy kiedykolwiek nie byles "pozytywnie nastawiony"? Biggrin

Tak, po wyjściu 2.3 i 2.4 strasznie się zawiodłem na hypie, który nakręciło FDEV vs to, co dostaliśmy. Więc do Beyond byłem bardzo sceptycznie nastawiony, aczkolwiek nie lubię narzekać za bardzo, więc się nie afiszowałem. Wolę konstruktywną krytykę Smile

No ale im więcej konkretnych informacji dostajemy, tym jestem bardziej pozytywnie nastawiony do sezonu 3. Nadal nie zamierzam się entuzjastycznie hajpować w każdym razie Tongue
--

Wiadomo. Tylko spokoj moze nas uratowac Wink