Interstellar Initiative - Bridging The Gap
Ja na to patrzę w kontekście fabularnym. Na 100% nie spodziewam się nowych gameplayowych rzeczy, aczkolwiek fajnie, że będą nowe metody pozyskiwania materiałów.

Fabularnie natomiast zapowiada się ciekawie. Gracze mają mieć wpływ na fabułę przez swoje działania. Podejrzewam, że faktycznie będzie to coś w stylu starych CG, aczkolwiek jeżeli będzie dobra fabuła, to czekam z niecierpliwością. Tego mi od samego początku BARDZO brakowało w Elite Dangerous - jakiejś konkretnej historii, w którą można się zaangażować.

Z drugiej strony biorę poprawkę, bo IMO Frontier dobrym Mistrzem Gry nie jest...
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Jak to nie jest?
Ma wszystkie karty, rozdaje jak chce, kiedy trzeba to zmienia reguły gry.

No tak.

Popieram.
[Obrazek: 102165.png]
Odpowiedz
Już jest megaship i czeka na chętnych.
Odpowiedz
Ok to czym najlepiej lecieć tam i co najbardziej się popłaca?:>
[Obrazek: 15654.jpg]
Odpowiedz
(07.05.2019, 22:24 UTC)Pajk napisał(a): A wystarczyłby zwykły "stock market" umożliwiający handel między graczami towarami, materiałami, blueprintami, danymi, modułami itd., itp.
Chyba w końcu kupię charytatywną kolację z Brabenem, żeby mu wyłożyć podstawy ekonomii w grach komputerowych MMO.

Dokladnie. Gra z masą grindu, aż się prosi o handel między graczami. Dziwne, że tego nie ma.
Odpowiedz
(10.05.2019, 16:10 UTC)TRAWA napisał(a): Ok to czym najlepiej lecieć tam i co najbardziej się popłaca?:>

Ja mam teraz 16 skoków, po założeniu Guardian FSD. Nie wiem, kto i po co miałby korzystać z tego "transportu". Co innego nieudany lot Cannona do systemu z permitem. Szkoda, że tamtego wątku nie pociągnęli.
Odpowiedz
(10.05.2019, 16:42 UTC)Samotnix napisał(a):
(07.05.2019, 22:24 UTC)Pajk napisał(a): A wystarczyłby zwykły "stock market" umożliwiający handel między graczami towarami, materiałami, blueprintami, danymi, modułami itd., itp.
Chyba w końcu kupię charytatywną kolację z Brabenem, żeby mu wyłożyć podstawy ekonomii w grach komputerowych MMO.

Dokladnie. Gra z masą grindu, aż się prosi o handel między graczami. Dziwne, że tego nie ma.

Zapewne boją się głupio o to, że stary wyjadacz pomoże nowemu kumplowi i odda to za friko. Głupie myślenie bo mozna teraz wyrzucac drogie materiały i ktoś łapie limpetami...

A sprzedaz rzeczy nawet na ogolnym rynku ozywilaby gre
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
(10.05.2019, 21:35 UTC)szkodi napisał(a):
(10.05.2019, 16:42 UTC)Samotnix napisał(a): Dokladnie. Gra z masą grindu, aż się prosi o handel między graczami. Dziwne, że tego nie ma.

Zapewne boją się głupio o to, że stary wyjadacz pomoże nowemu kumplowi i odda to za friko. Głupie myślenie bo mozna teraz wyrzucac drogie materiały i ktoś łapie limpetami...

A sprzedaz rzeczy nawet na ogolnym rynku ozywilaby gre

Można lepiej - ja tak farmię drugie konto - na drugim kompie siedziv sobie w wingu na stacji i tylko zbiera po 50 baniek - i to właśnie jest bez sensu najbardziej teraz. Zero ekonomii. Przecież też robimy mining w HKL - kliku kopie, jeden zbiera i oddaje - można zarobić nawet bez winga setki milionów. A tu nam fundują darmowy autobus do Guardianów - zanim doleci, ja już zbiorę swoje 100 weapon parts i z głowy.
Odpowiedz
Frontier wydaje się być więźniem własnych mechanik, które może fajnie wyglądały w fazie projektowej, ale w praktyce się nie sprawdzają i nikt nie ma jaj, żeby je przemodelować od zera.
Odpowiedz
No i mamy "nowy rodzaj" CG:
https://www.elitedangerous.com/news/galn...ommodities

dostarczamy to, co znajdziemy w ruinach Guardianów na stację.
Takiego grindu to nie pamiętam - jeżdżenie cały dzień SRV od statku - do statku - od statku - do statku i wożenie po 2T złomu,

Się postarali. A w tle uzyskanie licencji na tech brokera na megashipie.
Odpowiedz