Czy ktoś może polecić jakieś bezprzewodowe słuchawki z mikrofonem?
odnosnie tych SB Omega. To wireless czy bluetooth?

Czy odczuwalne jest jakiekolwiek opoznienie?
Odpowiedz
Wraz ze stojakiem dostajesz bazę, którą podłączasz do kompa przez USB. Opóźnień nie ma żadnych, a przynajmniej ja nigdy nie zwróciłem uwagi. Creative opracował bardzo dobrą technologię bezprzewodową, mam ich inne słuchawki, do muzyki tym razem, i jakość jest naprawdę świetna, bez straty w zasadzie.

P.S. Zaraz tu przyjdzie Rommie i mnie zwyzywa za te bluźnierstwa, ale on ma uszy z painitu, a ja z bauxitu więc to nie moja liga Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Ja również nie słyszę żadnych opóźnień.

Plus bycia nieaudiofilem - nie trzeba wydawać kroci na sprzęt Biggrin
Odpowiedz
Super!

Audiofilem tez nie jestem, wiec te sluchawki sa dla mnie idealne!

Dzieki wielkie za rekomendacje i odpowiedzi na pytania Smile

Wlasnie znalazlem na eBay za £50, biere.
Odpowiedz
(22.09.2016, 11:33 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (...)
P.S. Zaraz tu przyjdzie Rommie i mnie zwyzywa za te bluźnierstwa, ale on ma uszy z painitu, a ja z bauxitu więc to nie moja liga Biggrin

Oj Mathias Wink
O słuchawkach bezprzewodowych już się rozpisałem w innym temacie.
O jakości produktów marki creative (słuchawki) można napisać poemat o tytule " Jak sprzedać gówno za dobry hajs".
Sorki że piszę to tak dosatnie ale to jest, było i patrząc na rozwój firmy dalej będzie gówno za dobry hajs.
Po prostu to jest tandeta, jak to się bierze do ręki to to ... trzeszczy sam plastik, wykonanie przetworników woła po prostu o litość do boga.
Może i robią całkiem niezłe karty dźwiękowe (ale patrząc na innych producentów to też to jest szajs - ale już nieco lepszy) to słuchawek robić nie potrafią.
Jest tyle innych producentów którzy naprawdę w dobrej cenie robią rewelacyjny sprzęt któremu creative nie dosięga nawet do końcówki kabla.
Choćby słuchawki Sennheiser RS 185 ( http://www.agito.pl/sluchawki-sennheiser...D17BKYBBM/ )
jest też wersja 195 ale 185-tki jakoś lepiej mi się ich słuchało.
To taki przykład z czapy podałem ale na boga LUDZIE nie kupujcie tego szajsu - szkoda waszych ciężko zarobionych pieniędzy.
To już lepiej kupić najtańszy zestaw TDK <-- ta firma przynajmniej od 40lat produkuje słuchawki. I to można nazwać doświadczeniem.
A creative ? ech szkoda gadać już wolałbym tę kasę przepić.

To moje zdanie i jest oparte na moich osobistych doświadczeniach z wszystkimi wyżej wymienionymi firmami.
Creative to dno i metr mułu. Skończyło się na karcie muzycznej Live! - USB ale tej 24-ro bitowej. Potem było już tylko gorzej.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Co do jakości wykonania to po częsci się zgodzę - tak jak pisałem, poprzednia generacja tych Tacticsów 3D złamała mi się po kilku miesiącach. Na jakość dźwięku przy moim słuchu nie mogę narzekać. Oczywiście polecam bardziej słuchać Rommiego niż mnie, bo to fachura, a ja zwykły koleżka uzależniony od gier video Biggrin

Nie żartuję tutaj Smile
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Używałem kilku słuchawek bezprzewodowych wliczając te od Creative, od razu powiem, że za te to bym jednak podziękował. Zgadzam się z Rommiem na temat tych słuchawek chociaż jakość dźwięku nie była tam jeszcze najgorsza.
Od jakiegoś czasu korzystam z Logitech G930 i chyba jeszcze długo z nich będę korzystał. Są świetne i polecam je z czystym sumieniem, a kupiłem używane za około 80 euro jakieś trzy lata temu.
[Obrazek: mwqa7tM.png]
Odpowiedz
Trochę nie koniecznie z tematem ale warto zapoznać się kilkoma propozycjami z tego bloga http://www.audiofanatyk.pl/najlepsze-slu...la-gracza/
no i warto pomyśleć co będzie nam te słuchawki napędzać http://www.audiofanatyk.pl/polecane-daci...dzwiekowe/ (osobiście mam AKG K240 Studio oraz AIMSC808 i złego słowa nie mogę napisać o takim zestawieniu)
[Obrazek: ICnDx3E.png]
Odpowiedz
Wszystko się rozbija o to żeby było bez kabla i było z mikrofonem. Wiem że sporo na jakości tracą ale nie istnieje chyba produkt który spełniałby 100% moich oczekiwań.
Odpowiedz
Ja używam TB450 i sobie chwalę. działają na 2.4GHz, 

http://intl.turtlebeach.com/gb/headsets/pc/stealth-450
Odpowiedz