LORE Raxxla
Nie mówcie tylko Pajkowi

@Pajk

ups... Biggrin
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz
Moze podzielimy planete na sektory o objedziemy łazikami? Biggrin
[Obrazek: MB0ujCf.png]

ROTMISTRZ THE WINGED HUSSARS
Odpowiedz
No dobra teraz zryło mi mózg.
Wczoraj sobie chwilę polatałem po Japetusie i nawet jakaś misja mi wyskoczyła z masakrowaniem jakiś cywilów z frakcji w sąsiednim systemie, ale nieważne. Dzisiaj odpaliłem grę i skierowałem się na Japetusa (misję oddawałem gdzie indziej). Gdy zacząłem podlatywać do Japetusa usłyszałem dziwne dzwięki (mam wyłączoną muzykę - tylko dzwięki z gry chce słyszeć). Pomyślałem że to może jakiś dzwięk który jest standardowo a którego ja wcześniej nie zauważałem. Podleciałem więc do 3 sąsiednich księżyców Saturna i nigdzie indziej od nie występuje. Podleciałem znowu do Japetusa i znowu się pojawił (podczas zbliżania się). Przepraszam za jakość filmu ale na szybko ściągnąłem pierwszy lepszy program do pobierania obrazu.

film: https://www.youtube.com/watch?v=PUhRWFfWRvc

edit: Wyszedłem do pulpitu i znowu się zalogowałem, wszedłem w SC i obrałem kurs na Japetusa i dzwięk powrócił
Odpowiedz
Hm, ten księżyc ma poza bazą inżyniera kilka outpostów i kilka miejsc, w których są kanistry z różnym dobrem pilnowane przez sentinele. To wszsytko są dodatki odysejowe. Może jakaś podpowiedź będzie "wklejona na którymś?
Odpowiedz
(23.06.2023, 12:56 UTC)Pajk napisał(a): Hm, ten księżyc ma poza bazą inżyniera kilka outpostów i kilka miejsc, w których są kanistry z różnym dobrem pilnowane przez sentinele. To wszsytko są dodatki odysejowe. Może  jakaś podpowiedź będzie "wklejona na którymś?

Byłem tylko odwiedzić "Artificial Structure" ale nic ciekawego tam nie było - standardowe dwie struktury i sentinele po środku które broniły jakichś kanistrów i escapepoda. Na strukturach żadnych napisów nie było.

Przypomnę tylko: The Dark Wheel działają z bazy orbitującej wokół 8-go księżyca jakiegoś gazowego giganta. Stacja jest w formie toroidu, (stąd w nazwie organizacji Koło, ang. "Wheel") z powyłączaną większością systemów w celu uniknięcia wykrycia niewtajemniczonym (stąd w nazwie organizacji słowo Ciemne, ang. "Dark")."

Według Codeksu nie ma sensu również podejmować prób wejścia do organizacji z własnej inicjatywy - "to oni zawsze nawiązują kontakt, początkowo w 'przebraniu', ujawniając swoją prawdziwą tożsamość, gdy tylko odpowiedni sprawdzian odwagi i umiejętności został dyskretnie przeprowadzony i zdany".
Moim zdaniem wyłączona baza krąży wokół Japetusa i żeby dostać od nich zaproszenie trzeba wykonać jakieś misje "żeby pokazać odwagę i umiejętności". Jak latałem po Japetusie dostałem zdalną misję do wykonania. Przyjąłem ją (była to misja na masakrę 7 cywili w systemie Wolf 359) i teraz bym chciał zobaczyć czy od tej frakcji która mi to zleciła nie dostanę jakiś misji typu "follow-on". Problem polega na tym że tej misji którą wykonałem nie pokazuje w logach na Inara. Pamiętam że ją oddawałem na jakiejś odysejowej bazie na Enceladusie
Odpowiedz
Tak na przyszłość - nie zaznaczaj że film jest przeznaczony dla dzieci. Ta funkcja jest po to jakbyś jakąś bajkę wrzucał czy coś w tym stylu. Ta funkcja wyłącza kilka opcji filmu, komentarze
Wiem, jestem dziwny. Ale to moja dziwność, teraz wy też będziecie musieli sobie z nią radzić.

A jak się nie podoba to krzyż na drogę i kulka w łeb.
Odpowiedz
Aż się przelecę Smile
[Obrazek: 15654.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości