Liczba postów: 123
Liczba wątków: 7
Reputacja:
23
Platforma:
CMDR: K42X
Kompas przecież jest ;p jak dla mnie to by było mega, nawet jak takie jaskinie faktycznie miałyby kilometry, przy dużej l;iczbie rozgałęzień będzie trzeba rysować mapę na własną rękę. Klimat!
Zastanwiam sięteraz tylko co mogłoby być takim lootem z bossa. Jedyne co chyba miałoby tu sens to jakieś artefakty, które można by wykorzystać do ulepszania kompnentów statku. Ciekawe tylko kto się tym zajmie, ile to potrwa, co tak naprawdę mogłoby być potrzebne? Jakoś nie bardzo ufam Palinowi...
Tak swoją drogą, do takich rzeczy marzyłyby mi się nowe typy SRV, albo jakieś sondy, drony zwiadowcze, hmm...
Kaz
Liczba postów: 1,085
Liczba wątków: 37
Reputacja:
49
Platforma:
CMDR: Xenderr
RSI Handle: xendur
(16.06.2017, 09:16 UTC)K42X napisał(a): Kompas przecież jest ;p jak dla mnie to by było mega, nawet jak takie jaskinie faktycznie miałyby kilometry, przy dużej l;iczbie rozgałęzień będzie trzeba rysować mapę na własną rękę. Klimat!
Zastanwiam sięteraz tylko co mogłoby być takim lootem z bossa. Jedyne co chyba miałoby tu sens to jakieś artefakty, które można by wykorzystać do ulepszania kompnentów statku. Ciekawe tylko kto się tym zajmie, ile to potrwa, co tak naprawdę mogłoby być potrzebne? Jakoś nie bardzo ufam Palinowi...
Tak swoją drogą, do takich rzeczy marzyłyby mi się nowe typy SRV, albo jakieś sondy, drony zwiadowcze, hmm...
Rok 3303 - pilot pojazdu SRV ręcznie rysuje mapę, bo systemy skanujące są za skomplikowane ;P. Raczej wydział bym to jako samo rysującą się mapę w raz z przemieszczaniem się gracza.
Czemu nie ufasz Palinowi?
16.06.2017, 11:15 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.06.2017, 11:16 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
Jeśli mogę coś wtrącić, to nie nakręcajcie się za bardzo, bo później wyrobicie sobie wygórowane oczekiwania i być może będzie zawód, bo to co dostaniecie ich nie spełni - i będzie płacz i narzekanie
Pamiętajcie o modelu developmentu Elite - dodać podstawową wersję nowych rzeczy, która później jest rozwijana.
Jak wbijecie sobie do głowy, że dostaniecie rajdy z bossami i lootem, zaawansowane systemy jaskiń itd., a później okaże się, że tego nie będzie w grze, to będzie to tylko Wasza wina, bo nakręcacie się na coś bezpodstawnie
Nie mówię, że tak będzie, może a nuż dostaniemy takie coś (byłoby super, sam chętnie doświadczyłbym czegoś na kształt rajdów w ED!!!), mówię tylko żeby nie nakręcać się niepotrzebnie i nie oczekiwać że Wasze fantazje się spełnią, a później obwiniać FDEV, jeśli tak się nie stanie.
Liczba postów: 469
(16.06.2017, 10:58 UTC)Xeonary napisał(a): (16.06.2017, 09:16 UTC)K42X napisał(a): Kompas przecież jest ;p jak dla mnie to by było mega, nawet jak takie jaskinie faktycznie miałyby kilometry, przy dużej l;iczbie rozgałęzień będzie trzeba rysować mapę na własną rękę. Klimat!
Rok 3303 - pilot pojazdu SRV ręcznie rysuje mapę, bo systemy skanujące są za skomplikowane ;P. Raczej wydział bym to jako samo rysującą się mapę w raz z przemieszczaniem się gracza.
A dlaczego nie wykorzystać do tego celu istniejący planetarny skaner? Czym jesteś bliżej słyszałbyś coraz częstsze "ping".
Moim zdaniem wprowadzając walkę w jaskiniach gdzie na końcu byłby bos, zatracałby się klimat symulatora a gra niebezpiecznie zbliżała by się do Diablo.
Także małe skanowanie ok ale ostrożnie.
Reputacja:
49
Platforma:
(16.06.2017, 11:15 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Pamiętajcie o modelu developmentu Elite - dodać podstawową wersję nowych rzeczy, która później jest rozwijana.
Do tej pory to chyba narazie skupiają się na dodawaniu nowych, prostych rzeczy. Nie kojarzę żeby do tej pory rozwijali za bardzo już coś istniejącego  .
No może stacje w asteroidach dodali i nowe obiekty w przestrzeni.
Co do walk w "dungeonach" moim zdaniem immersji to nie psuje. Poza tym nie musi to być "boss" może być jakiś automatyczny system obrony Thargoidów, cokolwiek co będzie wyzwaniem dla czterech graczy.
16.06.2017, 11:46 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.06.2017, 11:49 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
(16.06.2017, 11:36 UTC)Xeonary napisał(a): (16.06.2017, 11:15 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Pamiętajcie o modelu developmentu Elite - dodać podstawową wersję nowych rzeczy, która później jest rozwijana.
Do tej pory to chyba narazie skupiają się na dodawaniu nowych, prostych rzeczy. Nie kojarzę żeby do tej pory rozwijali za bardzo już coś istniejącego .
System misji, system Outfittingu + storage na moduły, UI stacji, UI statków, wnętrza stacji, system USS, persistent NPC w misjach, Community Goals, audio logi zamiast samego tekstu, zachowanie piratów NPC.
Podejrzewam, że wiele więcej, jeśli przegrzebać changelogi.
::EDIT::
Modele postaci NPC, avatary graczy.
::EDIT2::
Kosmetyka statków - ship kity, kolory laserów, wkrótce kolory "wydechów"
::EDIT3::
Nazwy statków, nameplates, skórki i decale na łazika, poprawki netcode
Liczba postów: 239
Liczba wątków: 2
CMDR: Haueck
(16.06.2017, 08:57 UTC)GutenbergPL napisał(a): (16.06.2017, 08:46 UTC)Haueck napisał(a): W temacie jaskiń mam tylko nadzieję, że zrobią dobrą mapę. Bo jak nie dadzą rozkładu korytarzy, to będzie sytuacja jak w No Man's Sky. Po trzecim rozwidleniu już nie wiesz jak wyjechać, a niektóre jaskinie potrafiły się tam ciągnąć kilometrami.
Ech, w Wolfa 3D cięło się bez mapy - i nie traciliśmy orientacji. 
Ej, serio? Porównujesz NMS do Wolfa?  Zjechałeś kiedyś do takiej poplątanej jaskini w NMS? Jak nie, to polecam. Klimat klaustrofobii i dezorientacji jest ogromny. Ja kilka razy się zaplątałem i nigdy nie potrafiłem wyjechać
(16.06.2017, 09:16 UTC)K42X napisał(a): Kompas przecież jest ;p jak dla mnie to by było mega, nawet jak takie jaskinie faktycznie miałyby kilometry, przy dużej l;iczbie rozgałęzień będzie trzeba rysować mapę na własną rękę. Klimat!
Mapę to można sobie rysować w dungeon crawlerach jak poruszasz się po kratkach
Reputacja:
49
Platforma:
(16.06.2017, 11:46 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): (16.06.2017, 11:36 UTC)Xeonary napisał(a): Do tej pory to chyba narazie skupiają się na dodawaniu nowych, prostych rzeczy. Nie kojarzę żeby do tej pory rozwijali za bardzo już coś istniejącego .
System misji, system Outfittingu + storage na moduły, UI stacji, UI statków, wnętrza stacji, system USS, persistent NPC w misjach, Community Goals, audio logi zamiast samego tekstu, zachowanie piratów NPC.
Podejrzewam, że wiele więcej, jeśli przegrzebać changelogi.
::EDIT::
Modele postaci NPC, avatary graczy.
::EDIT2::
Kosmetyka statków - ship kity, kolory laserów, wkrótce kolory "wydechów" 
::EDIT3::
Nazwy statków, nameplates, skórki i decale na łazika, poprawki netcode
No dobra, trochę poprawek jest. Z drugiej strony duża część to tak naprawdę nowe niezależne rzeczy np storage na moduły, ship transfer itp. Bardziej poprzez poprawki istniejących rzeczy liczę na takie bajery jak przebudowa PowerPlaya itp. ogólnie rozbudowy dużych systemów istniejących w grze.
Liczba postów: 123
Reputacja:
23
Platforma:
CMDR: K42X
16.06.2017, 12:00 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.06.2017, 12:05 UTC przez K42X.)
(16.06.2017, 10:58 UTC)Xeonary napisał(a): (16.06.2017, 09:16 UTC)K42X napisał(a): Kompas przecież jest ;p jak dla mnie to by było mega, nawet jak takie jaskinie faktycznie miałyby kilometry, przy dużej l;iczbie rozgałęzień będzie trzeba rysować mapę na własną rękę. Klimat!
SRV może nie być wyposażony w skanery do modelowania przestrzennego, ale fakt, trochę się rozpędziłem, przypomniała mi się taka gra (nie pamiętam jak się nazywała) gdzie była mapa ale trzeba było ustalać i rysować swoje położenie na niej ręcznie i mnie to mega wkręcało w klimat a jeżdżąc przez godzinę łazikiem po planecie szukając kamieni i wulkanów czasem zapomniam że to już XXX wiek ;p sumie wystarczyłaby rysująca się "nitka" na podstawie np. koordynat.
Mam przed sobą jeszcze trochę lektury ale na tę chwilę podejrzewam, że Palin może być czyjąś marionetką, jego historia wydaje mi się raczej mętna i jak dla mnie już ma za dużo wspólnego z Sirius Corp.
Co do tego co faktycznie dostaniemy to będę nawet zadowolony jak po prostu wprowadzą jaskinie/ruiny/mega wraki do zwiedzania w SRV tylko po to żeby szukać w nich nowych materiałów. Resztę sobię wkręcę sam
Kaz
Liczba postów: 1,682
Liczba wątków: 46
Reputacja:
186
18.06.2017, 19:27 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.06.2017, 20:48 UTC przez Robinus.)
(14.06.2017, 19:19 UTC)Baton napisał(a): (14.06.2017, 18:56 UTC)Robinus napisał(a): Mam prawo do własnej opinii.
Masz, a jaki widzisz sens w wyrażaniu tej negatywnej było nie było opinii tutaj? Co mało kto widzi to że Mathias czyta kilkanaście takich sarkastycznych postów dziennie i pewnie ma dość, bo Husaria powinna być dla tych co ich Elita bawi, a nie po to, żeby mieli sobie gdzie wylewać żale. Taka polskość, jak się nie podoba to się upewnię, że wszyscy dookoła będą o tym wiedzieć, wielokrotnie : Rozumiem, że Ty jesteś tylko jeden ale takich jak Ty dziś to jest tu kilkunastu.
Powinno być ratio ilość dobrych postów:ilość krytykujących postów i jak ci zaczyna spadać poniżej dwóch to się zastanów, może kup sobie inną grę i tu nie pisz bo po co.
Ups, zaczynam wylewać swoje żale, idę pisać coś pozytywnego bo ratio w zagrożeniu 
[offtop warning]
Taki sens panie psychologu polskości, że odpowiadałem na pytanie które mnie nieco zdenerwowało.
Tak samo, jak odpowiadam teraz.
Chyba nie posądzacie mnie o narzekanie na grę. Co to Baton - "taka polskość", co "się nie podoba"?
Przecież patcha jeszcze nie ma - jeszcze nie podobać się nie może. To są domysły - i tyle.
Takie sobie gdybanie - Mathiasa optymistyczne, moje - pesymistyczne.
Po prostu jestem rozczarowany ostatnim patchem i po nowym nie spodziewam się niczego lepszego. Stąd wyskubałem ten wspaniały fotomontaż, żeby w obrazie przedstawić swoje domysły co do nowego patcha. Tak jak Mathias - który wrzucił zdjęcie wyjęte z trailera z pytaniem sugerującym jakieś super wypaśne nowe "dungeony" w 2.4. I moje i jego - wyssane z palca domysły.
I tyle. To co myślę przedstawiłem. Ale to był ostatni raz. Niestety widzę, że trzeba ostro cenzurować swoje forumowe wypowiedzi, czego nie zamierzam robić bo z natury mówię i piszę szczerze.
Nie traktujcie więc poważnie moich kolejnych postów - zapewniam, że będą tylko pochwalne.
W sam raz do angielskiej herbatki... (to za "taką polskość" - uwaga - żart!)
EDIT:
[MOD, Matchias - z mojej strony można przenieść tego posta gdziekolwiek. Nie pasuje tu, ale poczułem się w obowiązku odpowiedzieć]
EDIT 2:
Pozwólcie, że podsumuję, bo nie chcę kontynuować tej dyskusji dłużej:
Mój post dotyczył moich domysłów dotyczących jednego małego patcha. A niektórzy - z Mathiasem na czele - zrobili z tego narzekanie na grę. Nosz nie popadajmy w paranoję...
Nie wyrażałem opinii o Elite, której poświęciłem kawał życia. Ostatnie patche nie zachęciły mnie do dłuższego powrotu do latania więc nie oczekuję niczego w przyszłym - czekam z nadzieją na kolejny "duży sezon".
Cały czas zdumiony jestem paniczną reakcją jaki post wywołał. Podejrzewam, że to coś więcej niż tylko jego treść było przyczyną tego wybuchu. Zostawię to jednak bo to kolejny wątek do niepotrzebnej dyskusji.
Nie będę już tematu śledził. Kolejny raz nie będę tłumaczył tego samego.
|