26.01.2018, 20:15 UTC
(26.01.2018, 20:06 UTC)SPAZ napisał(a): Panowie, pomocy utknąłempominę fakt, że musiałem korzystać z pomocy Fuel Rat`sów, ale do sedna, ustaliłem sobie trasę handlową przy pomocy eddb.io, wszystko super w eravate kopiłem co trzeba i lecimy, po drodze zabrakło mi paliwa, ale jak już się dotoczyłem do Misisture (Gelfand Dock) To nie mogłem wlecieć na stacje, w kontaktach nic się nie wyświetlało a jak chciałem bez zgody wlecieć to dostałem karę 400 i musiałem szybko uciekać. Co robić? Gdzie teraz znaleźć chociaż stacje z paliwem, aby wrócić do systemu w którym zacząłem, jak planować trasy tak aby wiedzieć, że po drodze będzie gdzie zatankować i najważniejsze, czy na tą stację mogę wlecieć czy nie? i co zrobić aby w przyszłości nie wybrać się z towarem w trasę i nie zostać na lodzie jak teraz.
Wyszukiwanie usług na stacjach dopiero w nowym patchu. Teraz niestety manualnie na mapie. Wchodzisz w mapę systemu i tam po zaznaczeniu kursorem stacji masz podane Services. Refuel jest w zasadzie na każdej stacji i outpoście.
Co do planowania, to trasę wyznaczaj dopiero po wzięciu misji LUB jeśli wyznaczasz przed wzięciem, to po załadowaniu towaru wejdź z powrotem na mapę - trasa się uaktualni, biorąc pod uwagę zwiększoną masę Twojego statku.
Kup modu Fuel Scoop - pozwala na tankowanie paliwa z koron gwiazd. Tankować można z gwiazd typu OBAFGKM (łatwo zapamiętać: Oh Be A Fine Girl Kiss Me - tudzież KGB FOAM). Na mapie galaktyki ustaw wg Star Type i tam odznacz wszystkie gwiazdy poniżej M - zostaną tylko te, z których można tankować. Teraz - poniżej typów gwiazd masz do zaznaczenia opcję, która sprawi, że komputer wyznaczy trasę tylko po gwiazdach, które obecnie widać na mapie, czyli tych, z których można tankować

Dodatkowo, w drugiej zakładce masz 2 opcje wyznaczania trasy: Economical lub Fastest. Ta pierwsza tak wybiera trasę, aby zużyć jak najmniej paliwa (ale z 9 skoków robi się np. 30).
Trasę możesz dowolnie modyfikować, filtrować etc. - zawsze będzie zmieniana na bieżąco.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
pominę fakt, że musiałem korzystać z pomocy Fuel Rat`sów, ale do sedna, ustaliłem sobie trasę handlową przy pomocy eddb.io, wszystko super w eravate kopiłem co trzeba i lecimy, po drodze zabrakło mi paliwa, ale jak już się dotoczyłem do Misisture (Gelfand Dock) To nie mogłem wlecieć na stacje, w kontaktach nic się nie wyświetlało a jak chciałem bez zgody wlecieć to dostałem karę 400 i musiałem szybko uciekać. Co robić? Gdzie teraz znaleźć chociaż stacje z paliwem, aby wrócić do systemu w którym zacząłem, jak planować trasy tak aby wiedzieć, że po drodze będzie gdzie zatankować i najważniejsze, czy na tą stację mogę wlecieć czy nie? i co zrobić aby w przyszłości nie wybrać się z towarem w trasę i nie zostać na lodzie jak teraz.