Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(26.01.2018, 20:06 UTC)SPAZ napisał(a): Panowie, pomocy utknąłem Biggrin pominę fakt, że musiałem korzystać z pomocy Fuel Rat`sów, ale do sedna, ustaliłem sobie trasę handlową przy pomocy eddb.io, wszystko super w eravate kopiłem co trzeba i lecimy, po drodze zabrakło mi paliwa, ale jak już się dotoczyłem do Misisture (Gelfand Dock) To nie mogłem wlecieć na stacje, w kontaktach nic się nie wyświetlało a jak chciałem bez zgody wlecieć to dostałem karę 400 i musiałem szybko uciekać. Co robić? Gdzie teraz znaleźć chociaż stacje z paliwem, aby wrócić do systemu w którym zacząłem, jak planować trasy tak aby wiedzieć, że po drodze będzie gdzie zatankować i najważniejsze, czy na tą stację mogę wlecieć czy nie? i co zrobić aby w przyszłości nie wybrać się z towarem w trasę i nie zostać na lodzie jak teraz.

Wyszukiwanie usług na stacjach dopiero w nowym patchu. Teraz niestety manualnie na mapie. Wchodzisz w mapę systemu i tam po zaznaczeniu kursorem stacji masz podane Services. Refuel jest w zasadzie na każdej stacji i outpoście. 

Co do planowania, to trasę wyznaczaj dopiero po wzięciu misji LUB jeśli wyznaczasz przed wzięciem, to po załadowaniu towaru wejdź z powrotem na mapę - trasa się uaktualni, biorąc pod uwagę zwiększoną masę Twojego statku. 

Kup modu Fuel Scoop - pozwala na tankowanie paliwa z koron gwiazd. Tankować można z gwiazd typu OBAFGKM (łatwo zapamiętać: Oh Be A Fine Girl Kiss Me - tudzież KGB FOAM). Na mapie galaktyki ustaw wg Star Type i tam odznacz wszystkie gwiazdy poniżej M - zostaną tylko te, z których można tankować. Teraz - poniżej typów gwiazd masz do zaznaczenia opcję, która sprawi, że komputer wyznaczy trasę tylko po gwiazdach, które obecnie widać na mapie, czyli tych, z których można tankować Smile

Dodatkowo, w drugiej zakładce masz 2 opcje wyznaczania trasy: Economical lub Fastest. Ta pierwsza tak wybiera trasę, aby zużyć jak najmniej paliwa (ale z 9 skoków robi się np. 30).

Trasę możesz dowolnie modyfikować, filtrować etc. - zawsze będzie zmieniana na bieżąco.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - przez Mathias Shallowgrave - 26.01.2018, 20:15 UTC
temperatura - przez Plebix 007 - 06.12.2020, 16:36 UTC
RE: temperatura - przez Ganzuri - 06.12.2020, 17:23 UTC