30.11.2017, 10:45 UTC
(30.11.2017, 10:41 UTC)TheProRockPL napisał(a): Ciężko oceniać coś co jeszcze wychodzi, ale na podstawie obecnych zmian i tego co już wprowadzone dałem 7/10. Ludzie krytykują, że za wolno wychodzi i się z nimi absolutnie zgadzam. Brakuje narracji, wskazówek, ludzie sami odkrywają rzeczy używając data miningu co nie powinno mieć miejsca i nie powinno też być drogą czystego przypadku. Tutaj Frontier powinien się wziąć w garść i coś z tym zrobić, a nie tylko CG i nowe bronie. Moim zdaniem powinni wejść z impetem! Ataki Thargoidów? Oczywiście, niech to będzie full scale invasion gdzie się dzieje w Bańce, a nie w Plejadach. Niech każdy gracz przekona się, że oni istnieją, a nie tylko losowe hyperdiction lub USS na wypizdówie. Ale ludzie też zapominają o pewnych detalach, które moim zdaniem wpływają na moją ocenę 7/10.
Po pierwsze sami Thargoidzi i ich design jest niesamowity! Te detale, różne zachowania te bugi! (no ok może bugi nie) naprawdę różnią się od tego co było w tej grze od jej wydania. Ponadto jest kilka mega usprawnień w grze do których już ludzie przywykli dlatego zapomnieli o nich, a choćby wyznaczanie trasy do 20,000 ly, albo szybsze ładowanie tablicy ogłoszeń, i masa innych drobnostek.
Ja jestem cierpliwy i nie muszę mieć podanego wszystkiego na złotej tacy. Uważam też, że jeśli wszystko by weszło naraz to graczom by się szybko znudziło. Jak dla mnie poprawką powinna być lepsza narracja fabuły i więcej interakcji z graczami, niech się palą te stacje, niech gracze będą przechwytywani znacznie częściej nie tylko do "skanowania" ale też niech atakują. Ludzie wtedy zaczną brać udział w wydarzeniach i CG by móc normalnie żyć, albo spierdzielą do Colonii i zwalą wszystko na tych co zostali. Ale tak też może być! Równie dobrze możemy przegrywać te wojnę, chociaż na wojnę to na razie nie wygląda.
Absolutnie się z Tobą zgadzam. Fabuła miała być jednak ESENCJĄ tego patcha, jego najważniejszym składnikiem, a przez 2 miesiące dostaliśmy kilkadziesiąt linijek tekstu w Galnecie... Dlatego czuję się mocno zawiedziony i stąd jedynie 4/10. To oczywiście ocena jedynie patcha 2.4, a nie całej gry; i jedynie tego, co dostaliśmy do tej pory.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)