Ankieta: Jak oceniasz jakość patcha 2.4 The Return- w skali 1-10?
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[Wyniki ankiety]

OFICJALNY Patch 2.4 The Return - info, dyskusja i patch notes
Patch 2.4 The Return jest z nami już ponad 2 miesiące. Miał się opierać mocno na interesującej fabule, oscylującej wokół powrotu Thargoidów. 

Na Frontiera zewsząd leje się fala krytyki (moim zdaniem słusznej), za jakość tego patcha, a w szczególności samej fabuły oraz tego, w jaki sposób jest ona dostarczana, czyli przez powtarzalne i w większości nudne Community Goale. Jak nie nudne, to zabugowane. Jak nie zabugowane, to takie, które nie pozwalają na żaden zarobek lub mają tak ustawione tiery, że kończą się w 48 godzin... 

Więcej na temat samych CG jako narzędzia przedstawiania fabuły napisałem na forum Frotniera, więc nie będę się powtarzał. 

Od siebie napiszę tylko, że jestem zawiedziony, bo miał być patch mocno oparty na fabule, a po 2 miesiącach mamy trochę tekstu w opisie CG-tów oraz logi z baz, które znajdują jak zawsze tylko gracze, którzy mają czas, żeby wizualnie przeszukiwać setki kilometrów kwadratowych losowych planet. 

Osobiście oceniam The Return na 4/10. Bo o ile oprawa graficzna i dźwiękowa jest super - i tutaj jak zawsze FDEV bardzo się postarało, sama mechanika walki z obcymi jest też świetnie zrobiona - Thargoidzi to wymagający przeciwnik dla przeciętnego gracza, to jednak jakość merytoryczna patcha, a na tym miał się on przecież opierać, jest mocno dyskusyjna. 

Dałem Powrotowi 2 miesiące. Miałem nadzieję że po tym czasie będzie już się działo coś ciekawego, a tymczasem nie dzieje się w zasadzie NIC. A przynajmniej nie czuć tego ani w fabule gry (przez to w jaki sposób jest przedstawiana oraz przez ślimacze tempo jej rozwoju), ani w samym świcie gry (nikt nie wydaje się przejmować obcymi, nie czuć grozy, nie czuć paniki, strachu etc. - życie w galaktyce nadal toczy się swoim torem, podczas kiedy najstraszniejszy przeciwnik w historii gier komputerowych buszuje w Plejadach...

Jeśli ja - jeden z największych fanboyów i obrońców FDEV - krytykuję grę i to pod względem zawartości merytorycznej, to musi być naprawdę nieciekawie Biggrin

A jaka jest Wasza opinia i ocena 2.4 The Return? Dodałem ankietę do wątku - oceniajcie i piszcie o swoich doświadczeniach z patchem!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Patch 2.4 The Return - info, dyskusja i patch notes - przez Mathias Shallowgrave - 30.11.2017, 10:23 UTC