01.11.2017, 15:40 UTC
(01.11.2017, 15:07 UTC)Gerciowski napisał(a): Ja mam ten dysk który podlinkowałeś, na płycie Asrocka X99M, nic nie musiałem w biosie ustawiać specjalnie. Ale jak to Baton pisze, co płyta to obyczaj. U mnie dłużej zgłasza się bios niż potem podnosi system, no u soft który używam z pierdylionem wtyczek też zauważalnie szybciej startuje. Elita za to w porównaniu do zwykłego ssd to już faktycznie nie widze róznicy.
Yata jak nie używasz jakiegoś softu typu np Blender/ Autocad / Maya z mnóstwem pluginów to raczej nie poczujesz róznicy między zwykłym ssd a NVMe. System się szybciej podnosi ale to też nie jest jakaś rewolucyjna róznica. Co do gier to wyżej o Elicie pisałem wyżej, innych nie mam.
Miałem napisać, że skoro już nie są specjalnie droższe i mniej (a wręcz zero) problemów z instalacją to czemu by nie wziąć NVME, w końcu co odczyt 3000 to odczyt 3000
ale popatrzyłem na Amazon i nadal są dużo droższe, choć nie dwukrotnie, więc jest trochę zagwozdka.Mnie się marzy czas kiedy będziesz mógł mieć dwa takie w systemie i mieć na tyle szeroką szynę, że da razy kopiować między nimi na pełnej prędkości, ale to chyba jeszcze długo poczekamy

Jakbym musiał wybierać między 256 GB NVME a 512 Sata to bym wziął 512 GB, może trochę wolniej ale więcej się zmieści

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)