Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite
(16.08.2017, 16:45 UTC)LordMcaroth napisał(a): Witam, śledzę oba fora TWH i FF, jest mowa o rozłamie i utworzeniu Renegades, chcę się dowiedzieć o jaki konflikt dokładnie chodzi. A także szukam odpowiedzi czym są Błyskawica, Pogranicze etc. Czy możemy liczyć na jakieś kilka zdań wyjaśnienia? Ja osobiście nie łapię o co w tym wszystkim chodzi. Z czego wyrósł konflikt między Rootsrat a Krutkiem?
Jeżeli to nie są jakieś tajemne sprawy Wink To czekam na słowa wyjaśnienia.

Kilkunastu pilotom przestały odpowiadać warunki panujące w TWH i nasza grupa przestała spełniać ich oczekiwania. Postanowili więc odejść i założyć swoją grupę. Poszło głównie o ograniczenia, które są w TWH, wynikające z sytuacji dyplomatycznej między Husarią a innymi frakcjami oraz fundamentalne założenia i kierunek rozwoju grupy. Być może są osoby, które chcą z tego zrobić wielki dramat i pojechać po naszej grupie. Myślę, że przemawiają przez nie emocje, zawiść, złość, nie wiem, pewnie jeszcze coś innego. 

Wiem, że toczy się jakaś emocjonalna dyskusja na FB, ale jakiś czas temu zawiesiłem swoje konta w mediach społecznościowych, więc nie mam pojęcia, o co chodzi. Sugerowałbym nie wierzyć we wszystko, co tam się czyta, bo wiadomo, jaki jest internet Wink

Nie uważam obecnej sytuacji za "rozłam" ani za wielki dramat. Myślę, że była to naturalna kolej rzeczy, która w tak dużej, ambitnej, zżytej i zaangażowanej w sprawy gry społeczności musiała prędzej czy później mieć miejsce. Myślę też, że utrzymanie w jedności grupy 200-300 osobowej (a był czas, że pod naszą banderą latało ponad 300 pilotów) przez niemal 2 lata i osiągnięcie razem tego, co osiągnęliśmy przez pierwszym odejściem jakiejś grupy graczy, to niezły wynik Smile  przynajmniej tak mi się wydaje z własnego doświadczenia z gildiami/klanami w grach online. 

Nie będę tego obszerniej komentował, bo nie ma sensu. Mamy inne punkty widzenia na to, jak powinna wyglądać i czym powinna się kierować społeczność graczy w grze Elite i tyle. Jedno nie przeszkadza drugiemu, świat gry jest duży, a rozgrywka pozwala na wiele różnych podejść i stylów gry, dlatego uważam, że na polskiej scenie może najwyższy czas na jakąś drugą, nieco inną od TWH grupę, bo do tej pory istniejące są raczej mało widoczne. 

Z frakcji odeszło 22 Komandorów (8% graczy z całej grupy), którzy założyli swoją odrębną grupę. Rozeszliśmy się po przyjacielsku i bez jakiejś spiny.

Opis The Renegades i innych polskich grup znajdziecie w polskiej sekcji na forum Frontiera: https://forums.frontier.co.uk/forumdispl...ecruitment

Co do Błyskawicy i Pogranicza - są to Skrzydła Specjalne Skrzydlatej Husarii - nieco więcej informacji znajdziesz tutaj: http://thewingedhussars.com/showthread.php?tid=1047
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto pyta, nie błądzi - wątek z pytaniami i odpowiedziami na temat Elite - przez Mathias Shallowgrave - 16.08.2017, 17:10 UTC
temperatura - przez Plebix 007 - 06.12.2020, 16:36 UTC
RE: temperatura - przez Ganzuri - 06.12.2020, 17:23 UTC