13.07.2017, 19:39 UTC
(13.07.2017, 19:32 UTC)Spili napisał(a): Kilka pytań...
- Podlatuję w nieznanym systemie do boi sygnalizacyjnej i.... I co mam z nią zrobić?Otiweram okienko do kontaktów a tam pisze ze Scan Required. No ale jak mam ja zeskanować? Czym?
- w Internal mam założone 4 kabiny ekonomiczne.I czasami się zdarza że do jednej 32 osobowej mogę napchać pasażerów z 3 różnych zleceń. A czasami mam 3 osoby w 32 osobowej kabinie i nikogo nie mogę im tam dorzucić. o co chodzi?
- odblokowałem drugiego inżyniera. Jako mus muszę mu dostarczyć Bounty Vouchery za 100 tys cr. Mam jakieś do skeszowania z jakichś Signal Source potyczek ale on tego nie widzi i nadal mam 0/100 000. Jak zdobyć te vouchery?
- wypuszczam limpety żeby miściągnęły złom z rozbitych statków i pościągają co mają i zostają na zewnątrz. Nie da się ich zabrać do ponownego wykorzystania? czy też to jednorazowy użytek?
Dzięki z góry
1. Boję musisz zaznaczyć jako cel (tak jak statki) i Twój skaner zacznie ją skanować. To zajmuje kilkanaście sekund. Bo skanie boi turystycznej otrzymasz wiadomość tekstową z opisem danej lokacji czy wydarzenia z historii Elite, a po zeskanowaniu boi w Nav Beacon otrzymasz pełne informacje o wszystkich planetach i bazach w danych systemie. Ciekawostka: każda boja w Nav Beacon nadaje nazwę systemu w alfabecie Morse'a. Trzeba podlecieć bardzo blisko i się wsłuchać

2. To zależy chyba od typu misji. (Transportowe vs turystyczne).
3. Te vouchery na pewno są z bounty? Czytałeś dokładnie tekst na stronie z info o tym Inżynierze?
4. Limpety są jednorazowego użytku. Kiedy wypuścisz limpet nie mając zaznaczonego celu, będzie zbierał wszystko, co może w swoim zasięgu. Jeśli będziesz miał coś, zaznaczone jako cel, to zbierze tylko to, po czym dokona samozniszczenia.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)