16.06.2017, 21:55 UTC
(16.06.2017, 20:58 UTC)dasketh napisał(a): Skoro chwilę dyskutowaliśmy na SB to wiem że szukasz pomocy, więc tak na początek dyskusji:
Ad.1 Bierz takie misje, które możesz wykonać - wykonuj je dla konkretnych frakcji i będziesz dostawał coraz lepsze poprawiając sobie relacje z nimi = za lepszą kasę
Trzymam się głównie TWH - wiadomo, odgórne nakazy dowództwa etc...

(16.06.2017, 20:58 UTC)dasketh napisał(a): Ad.2 W sumie trochę i pod 1 i 3 - RES, zmień statek na skoro w tym nie dajesz rady. Masz 2 mln - spokojnie możesz kupić np. Cobrę Mk III (coś koło 200 tysięcy kosztuje bazowy statek) z pełnym wyposażeniem nieinżynierowanym, stać Cię na to - i na RESach HIGH już możesz śmigać swobodnie pomagając Policji (jak latasz sam), albo lecieć na HAZ z kimś.
Tak właśnie myślę nad Cobrą... Choć też myślałem o Viperze.
(16.06.2017, 20:58 UTC)dasketh napisał(a): Przeszukaj ten dział: http://thewingedhussars.com/forumdisplay.php?fid=8
Możesz też tam napisać prośbę o radę z buildem - narzędzia znasz? (Coriolis, ED Shipyard)
Spoko - a narzędzia to znam, aczkolwiek bardzo rzadko je używam (niestety).
(16.06.2017, 20:58 UTC)dasketh napisał(a): Od razu powiem, że kupując na Cobrze napęd FSD, masz skok coś ok 18-20 (zależy od sprzętu na statku i obciążenia) = zaczynasz podróżowanie
Dobrze wiedzieć

(16.06.2017, 20:58 UTC)dasketh napisał(a): Rób statki po kolei, sprzedając poprzednie. Osobiście na RESach świetnie latało mi się po Cobrze ASPem. Kwestia gustu, ale 4 MC + 2 Beam Lasers już robiły swoje. A ten statek to już jest wolność w przestrzeni... i będzie Ci potrzebny już do normalnego przemieszczania się.
Myślałem także nad Diamondbackiem Explorer (ma dalszy zasięg niż Asp o ile mi wiadomo) jako eksplorator planetarny (tak jak w tutorialu z SRV).
(16.06.2017, 20:58 UTC)dasketh napisał(a): Inna sprawa - kwestia kiedy podejmować walkę i kiedy uciekać i jak... nie zawsze się opłaca walczyć do końca z NPC. Skoro są za silni (np. Elite, Deadly, Dangerous) to lepiej odpuść i poluj na resztę.
Tak właśnie robię. Choć czasem jak na USS z bardzo niskim Threat Level widzę statek(i) z właśnie z wymienionymi poziomami Combat Rank... Cóż, właśnie lepiej zapolować na coś, od czego się właśnie nie zginie jak sam powiedziałeś

(16.06.2017, 20:58 UTC)dasketh napisał(a): Pewnie lepsze rady dadzą Ci kolejne osoby, co się specjalizują już w rozgrywce o wiele lepiej ode mnie. Pamiętam początki więc takie luźne rady na "już" podsuwam, w listopadzie dołączyłem do Husarii mając ASPa tylko... resztę się dowiedziałem pytając ludzi o konkretne rzeczy, siedząc na TS z ekipą. Nadal tak robię
Może powinienem jednak częściej grać - mimo wszystko konkurencja (Star Citizen dla przykładu) nie śpi, a skill w PVP muszę sobie wyrobić.
(16.06.2017, 20:58 UTC)dasketh napisał(a): Odnośnie RL - no to tutaj już nie wnikamy.
Spoko, wystarczy że nieobecność zgłosiłem

(16.06.2017, 21:21 UTC)Mathias Shallowgrave napisał(a): Misje na RES warto robić w kilka osób. Jeśli nie chcesz lecieć swoim statkiem, wbij do kogoś na Multi Crew - jest świetna zabawa i kasa leci.
Masz Haulera? Załaduj na niego kabiny pasażerskie i rób misje pasażerskie. Zwiedzisz kawał galaktyki i zarobisz niezłą kasę!
Najwyraźniej będę musiał przekonfigurować mojego Haulera właśnie pod przewozy, czyli moduł Cargo won, jeszcze jedna Kabina zamiast tego, a do tego Fuel Scoop...
Bylebym wiedział, ile Zasięgu w LŚ jest OK co najmniej w naszym regionie... 15? 18 Ly?
A co do Multi-Crew - czemu by nie? Jak by była ekipa jak wtedy...

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
![[Obrazek: 32080.jpg]](https://inara.cz/data/sig/32/32080.jpg)