05.05.2017, 08:23 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.05.2017, 08:27 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
Nie zgodzę się, Alexy. W jednym z postów Sandro napisał, że oni nie chcą całkowicie zakazywać grania w dany sposób, ale chcą być pewni, że akcja = reakcja. Czyli za pewne zachowania, które mimo wszystko nie łamią reguł gry, ponosi się konsekwencje - tym większe, im częściej robisz "złe" rzeczy. I z tym się zgodzę. Za granie w grę pownni karać rzeczami w grze.
Za łamanie zasad (cheat, exploit) powinni karać rzeczami poza grą, takimi jak shadowban na przykład.
Co do combat logging - tutaj karma nie powinna działać IMHO. Sandro przyznał, że nie mają sposobu na odróżnienie czy ktoś wyciągnął kabel z gniazdka, ubił proces czy też po prostu provider odciął prąd/internet.
Jednak CL jest jasno uznawane za EXPLOIT przez FDEV i tak powinni to traktować. Tak samo griefing (nie mylić z gankingiem - czyli np. niszczeniem innych statków bez powodu) - czyli np. ramowanie pod stacją, ciągłe zabijanie tego samego gracza, multi crew trolling itp. - także powinny być karane poza grą.
Moim zdaniem system karmy jest ciekawy, bo stopniowo karze za niemoralne/złe zachowanie w grze - najpierw odbiera możliwość dokowania poza anarchią, później zabiera ubezpieczenie i na koniec w ogóle pozbawia możliwości wykupu statku.
Trolling, cheating i griefing nie powinny być jednak objęte tym systemem, bo to zupełnie inna kategoria.
::EDIT::
No tak, źle napisałem - sorry.
Co do exit to menu - timer pojawia się tylko w sytuacji zagrożenia przecież. Jak nie jesteś atakowany, to jest instant.
Za łamanie zasad (cheat, exploit) powinni karać rzeczami poza grą, takimi jak shadowban na przykład.
Co do combat logging - tutaj karma nie powinna działać IMHO. Sandro przyznał, że nie mają sposobu na odróżnienie czy ktoś wyciągnął kabel z gniazdka, ubił proces czy też po prostu provider odciął prąd/internet.
Jednak CL jest jasno uznawane za EXPLOIT przez FDEV i tak powinni to traktować. Tak samo griefing (nie mylić z gankingiem - czyli np. niszczeniem innych statków bez powodu) - czyli np. ramowanie pod stacją, ciągłe zabijanie tego samego gracza, multi crew trolling itp. - także powinny być karane poza grą.
Moim zdaniem system karmy jest ciekawy, bo stopniowo karze za niemoralne/złe zachowanie w grze - najpierw odbiera możliwość dokowania poza anarchią, później zabiera ubezpieczenie i na koniec w ogóle pozbawia możliwości wykupu statku.
Trolling, cheating i griefing nie powinny być jednak objęte tym systemem, bo to zupełnie inna kategoria.
::EDIT::
(05.05.2017, 08:22 UTC)Baton napisał(a): Wydaje mi się, że on tam pisze, że tak mógłby wstępnie wyglądać gdyby zrobili a nie, że nad nim pracują, więc na razie to jest tylko dyskusja i no ETA no guarantees
Zwiększenie czasów wylogowania do 15, 30 sekund by mi przeszkadzało, nie widzę czemu by mnie mieli utrudniać życie jak chcę wyjść z gry bo jakieś ciołki używają tego zamiast combatlogowania.
Czytaliście, że najnowszy sposób na combatloga to użycie join multicrew, czyli jak Cię atakują to można wskoczyć komuś innemu do statku i zniknąć i wszystko jest legitne, pomysłowość graczy nie ma końca.
Teraz powinni wymyśleć jakiś system, który w rezultacie utrudni życie graczom używającym normalnie multicrew, z powodu tych którzy wykombinowali jak za jego pomocą oszukiwać :/ Niestety dlatego często jestem zdania, że się nie powinni skupiać na walce z takimi rzeczami bo co by nie zrobili to się znajdzie jakiś spec, który to obejdzie.
No tak, źle napisałem - sorry.
Co do exit to menu - timer pojawia się tylko w sytuacji zagrożenia przecież. Jak nie jesteś atakowany, to jest instant.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)