04.05.2017, 09:02 UTC
(04.05.2017, 07:04 UTC)Fenyl de Lechia napisał(a):(03.05.2017, 22:50 UTC)Arnul napisał(a): Ja na prawdę do EDDiscovery nic nie mam. Ktoś kto to napisał powinien być na etacie u FD i zgarniać grubą kasę za to! Gdyby nie to, że jestem starym, poznańskim, upartym nyrolem to bym już dawno EDD przetestował, ale nie lubię "łączyć się z bazą". Dotyczy to nie tylko eksploracji, ale wszystkich zewnętrznych programów czy do inżynierów czy np. do wyszukiwania tras handlowych, po prostu tak mi się dobrze gra i tyle. Nie twierdzę, że moje jest mojsze.
A co do ignorantów kosmicznych to jest na 2Ja jeszcze niedawno wiedziałem tylko, że to co świeci to gwiazda, a reszta to planety albo księżyce. A teraz gwiazdy ciepłe, zimne, brązowe karły, neutronowe. Jowiszowe takie i owakie, ekostrefy itp. Gierka to kopalnia wiedzy! Ostatnio syn dostał szóstkę dzięki ED ( 2 klasa podstawówki) bo miał wymienić planety na 5, a na szóstkę miał powiedzieć jak zna jakąś ciekawostkę o naszym układzie. I powiedział, że Saturn też ma pierścienie tylko ich nie widać. A kilka dni wcześniej uczyliśmy się planet z mapy elitki i tam patrzę, a Saturn ma pierścienie - no i po nitce do kłębka Wikipedia no i doczytaliśmy, że faktycznie ma tylko słabo widoczne, a na wszystkich standardowych rysunkach układu Saturn jest bez pierścieni. No i tak dzięki ED syn został kujonem
Nie chcę bruździć, ale to chyba nie o Saturna chodziło, bo o jego pierścieniach wiadomo od dawna - Jowisz albo Uran mają niewodoczne pierścienie
Racja, to był Jowisz.. Co potwierdza tylko moją "zajebistość" w astronomii.

.png)
Ja jeszcze niedawno wiedziałem tylko, że to co świeci to gwiazda, a reszta to planety albo księżyce. A teraz gwiazdy ciepłe, zimne, brązowe karły, neutronowe. Jowiszowe takie i owakie, ekostrefy itp. Gierka to kopalnia wiedzy! Ostatnio syn dostał szóstkę dzięki ED ( 2 klasa podstawówki) bo miał wymienić planety na 5, a na szóstkę miał powiedzieć jak zna jakąś ciekawostkę o naszym układzie. I powiedział, że Saturn też ma pierścienie tylko ich nie widać. A kilka dni wcześniej uczyliśmy się planet z mapy elitki i tam patrzę, a Saturn ma pierścienie - no i po nitce do kłębka Wikipedia no i doczytaliśmy, że faktycznie ma tylko słabo widoczne, a na wszystkich standardowych rysunkach układu Saturn jest bez pierścieni. No i tak dzięki ED syn został kujonem