02.04.2017, 01:32 UTC
Kupiłem VR Cover 6mm. Po kilku sesjach w Elite muszę powiedzieć, że mam bardzo mieszane uczucia. Z jednej strony faktycznie pole widzenia jest lepsze i od razu dostaje się +10 do higieny. Natomiast komfort użytkowania... Średnio. Noszę okulary i jestem wyczulony na punkcie ich czystości. Z VR Cover niestety bardzo szybko na szkłach pojawiają się smugi, co jakiś czas muszę zdejmować Vive z głowy i przecierać oksy. Brak wycięć na okulary powoduje większy ucisk i lekki dyskomfort. Należy nadmienić, że okulary mam stare, bez jednego noska, więc one ogólnie są niezbyt wygodne.
Dalej, czuję o wiele większy nacisk na nos, co z kolei nieco utrudnia oddychanie, a u mnie ta część ciała jest bardzo wrażliwa, do tego mam ostatnio kłopoty z drogami oddechowymi, więc dyskomfort jest tym większy.
To takie pierwsze wrażenia - nie grałem w ogóle w inne gry, więc nie wiem jak z poceniem się twarzy i ogólnie komfortem w grach bardziej aktywnych ruchowo przy room scale.
Na razie daję 5/10. Być może w moim przypadku 14mm byłoby lepszym rozwiązaniem...?
Dalej, czuję o wiele większy nacisk na nos, co z kolei nieco utrudnia oddychanie, a u mnie ta część ciała jest bardzo wrażliwa, do tego mam ostatnio kłopoty z drogami oddechowymi, więc dyskomfort jest tym większy.
To takie pierwsze wrażenia - nie grałem w ogóle w inne gry, więc nie wiem jak z poceniem się twarzy i ogólnie komfortem w grach bardziej aktywnych ruchowo przy room scale.
Na razie daję 5/10. Być może w moim przypadku 14mm byłoby lepszym rozwiązaniem...?
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)