Ankieta: Który tekst jest najlepszy?
Ankieta jest zamknięta.
Tekst nr 1
3.57%
3 3.57%
Tekst nr 2
13.10%
11 13.10%
Tekst nr 3
5.95%
5 5.95%
Tekst nr 4
11.90%
10 11.90%
Tekst nr 5
32.14%
27 32.14%
Tekst nr 6
26.19%
22 26.19%
Tekst nr 7
7.14%
6 7.14%
Razem 84 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Czym jest dla Ciebie Elite - teksty konkursowe
Tekst nr 7.

Czym jest dla mnie Elite? Jest po prostu dobrą grą komputerową.
Nie będę w końcu udawał, że gra, którą kupiłem na święta jest ważną częścią mojego życia. Ale nie da się ukryć, że ze 100h z mojego życia już zabrała. Na dodatek nie zapowiada się, aby coś miało szybko się zmienić. Pewnie za kilka miesięcy będę w stanie określić, czy dla mnie to bardziej RPG, symulacja, PvP, PvE, czy cokolwiek. Ale wiecie co? Bardzo się cieszę, że jeszcze nie potrafię. Bo wszystko jeszcze przede mną, bo mimo dziesiątek uruchomień nadal wiem o tej grze niewiele, bo wielu aktywności i możliwości nawet jeszcze nie liznąłem...

Trochę chaotycznie to wszystko piszę, ale i tak talentem literackim, ani mistrzem inwencji nie jestem. Nawet nie wiem do końca co to za nagrody. Ważne jest jednak dla mnie, aby wyraźnie uwypuklić powód, dla którego to piszę, a spory wpływ na tę decyzję miał wątek "Wypalenie Hetmana...". Wiem, jak to jest, gdy się oddaje czemuś serce, duszę, a nawet wątrobę, a odnosi się wrażenie, że robi się to tylko dla siebie. Nie piszę tego jednak z litości, ale z potrzeby. Nie czuję się jeszcze odpowiednio "kompatybilny wiedzowo i skillowo" z Wami, aby się udzielać, lecz widać nie ma co zwlekać, gdy statek zaczyna przeciekać.

Wracając jednak choć trochę bardziej do tematu. Może nie brzmi to górnolotnie, że Elite jest po prostu dobrą grą komputerową. Ale niejednej dobrej grze poświęciłem już powyżej tysiąca godzin. I choć nie wyobrażam sobie, aby Elite został grą mego życia, bo jestem przekonany, że pierwsze miejsce jest już od kilkunastu lat zajęte, to na podium ma poważne szanse. Ale szanse te wykorzystać może tylko z Waszą pomocą. Bo dobra gra, to nie tylko rozgrywka sama w sobie. To zżyta i dobrze funkcjonująca społeczność, która początkowo skupia się wyłącznie wokół gry, później już nie tylko wokół niej, a po dłuższym czasie wyrasta z tego coś większego i trwalszego.
Czy ze Skrzydlatą Husarią będzie tak samo? I czy będzie mi dane należeć do tej grupy?  Przyszłość pokaże, bo zależy to od obydwóch stron.

Przepraszam na koniec, że tak nieskładnie i nie w każdym miejscu na temat. Ale nie potrafiłem tego napisać ignorując okoliczności.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czym jest dla Ciebie Elite - teksty konkursowe - przez Mathias Shallowgrave - 16.01.2017, 13:49 UTC