16.01.2017, 13:45 UTC
Tekst nr 3.
Czym jest dla mnie Elite Dangerous? Ciężkie pytanie.
Razem z kilkoma znajomymi zacząłem latać, głównie dla wspólnej gry, ale tak na poważnie to Elita mnie wciągnęła jak na ironię jak im się znudziła... lataliśmy tylko na RESach.
A więc gra solo - zacząłem się zajmować wszystkim po trochu - kopanie, misje, BH sporadycznie, handel, eksploracja... co mnie urzekło? Małe rzeczy, komentarze przy wlocie do stacji, grawitacja, szczegóły statków i stacji, szum w radiu... można się wczuć że faktycznie lata się w statku. Powoli zacząłem zgłębiać na forach świat Elite, historię, zależności. Doszedłem do wniosku że warto zacząć grać bardziej w stylu RPG. Jako wielki i oddany fan serii DUNE znalazłem tutaj coś co mi tamten świat mocno przypomina
Nie pytajcie o szczegóły, bo nie podam, po prostu odczucie.
Nie pytajcie o szczegóły, bo nie podam, po prostu odczucie.Więc czym jest obecnie dla mnie Elita?
Przygodą, w 100% RPG w kosmosie. Olbrzymim sandboxem, który żyje dzięki Nam wszystkim. Wiele mu jeszcze brakuje do ideału jakim w dużej mierze jest dla mnie EVE (pod kątem ekonomii i zarządzania), ale mam nadzieję że z czasem gra zostanie rozwinięta dalej pod kątem wytwarzania, handlu i rozbudowy o nowe statki, tryby, wspólną grę. Więc się zaangażowałem w Open Play i mam swoją wizję odgrywanej roli w tym wszechświecie. Dlatego też zdecydowałem się na dołączenie do polskiej społeczności – TWH (czekałem na ponowne otwarcie rekrutacji) i nie spodziewałem się ile osób tutaj faktycznie się angażuje twórczo na rzecz właśnie tej społeczności.
Mobilizujecie strasznie
przez Was, lub dzięki Wam aż się chce robić coś więcej i staram się znaleźć swoje miejsce wśród Was 
przez Was, lub dzięki Wam aż się chce robić coś więcej i staram się znaleźć swoje miejsce wśród Was 
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)