Ankieta: Który tekst jest najlepszy?
Ankieta jest zamknięta.
Tekst nr 1
3.57%
3 3.57%
Tekst nr 2
13.10%
11 13.10%
Tekst nr 3
5.95%
5 5.95%
Tekst nr 4
11.90%
10 11.90%
Tekst nr 5
32.14%
27 32.14%
Tekst nr 6
26.19%
22 26.19%
Tekst nr 7
7.14%
6 7.14%
Razem 84 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Czym jest dla Ciebie Elite - teksty konkursowe
Tekst nr 2.

Z pewnością czymś wyjątkowym. To gra, w której możesz grać w taki sposób, w jaki masz ochotę. Możesz być bandytą, polującym z zimną krwią na innych, możesz zostać najemnikiem i walczyć w imię swoich zasad pod czyimś sztandarem – możesz także posmakować jak to jest być międzygwiezdnym handlarzem – zaopatrywać odległe stacje i bazy. Możesz być przemytnikiem, szmuglując najbardziej wyszukane towary „spod lady” tam, gdzie mimo zakazów jest na nie popyt. Możesz sam sprawdzić, jak kiedyś czuli się odkrywcy ruszając na podbój nowego świata – wybrać kurs na ekranie nawigacyjnym i ruszyć w nieznane…

Możliwości jest bez liku, i między innymi za to tak cenię sobie Elite. Niemniej możliwość zupełnie swobodnej gry to nie wszystko, tak samo jak możność skrzyknięcia się do wspólnej zabawy ze znajomymi.

Ponieważ dla mnie Elite to możliwość wczucia się w mojego pilota, bycia nim! To okazja do zastanowienia się, co ja bym zrobił w jego sytuacji, gdybym miał możliwość tak swobodnego przemierzania galaktyki – a jeśli się nad tym głębiej zastanowić, to byłoby o czym pomyśleć..

Dlatego kiedy jako Commander siadam za sterami swojego statku, zawsze zastanawiam się uważnie, co chcę robić – jakiego zlecenia się podjąć, które odrzucić już na początku, ponieważ Philip by się go nie podjął. Staram się grać ostrożnie, nie robić rzeczy głupich, które mogłyby psuć mi klimat całej zabawy – wiem, że obecnie każdy statek ma na wyposażeniu kapsułę ratunkową – niemniej gram tak, jakby zestrzelenie mnie mogło być końcem – wolę lecieć ostrożniej, może i stracić potencjalnie lukratywny kontrakt na coś – ale nie jestem wariatem, ani samobójcą. Nie każda kapsuła ratunkowa zostanie odnaleziona, niejedna dryfuje w Pustce – zimny, metalowy grób.

Dlatego też najczęściej latam sam – ponieważ wtedy najpełniej doświadczam tej gry, wtedy najlepiej „zespalam się” mentalnie z moim cyfrowym awatarem. I duża w tym zasługa tego uniwersum – pierwszego od czasu starego Freelancera, które tak mocno mnie wchłonęło.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki! 

:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK). 

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czym jest dla Ciebie Elite - teksty konkursowe - przez Mathias Shallowgrave - 16.01.2017, 13:45 UTC