16.01.2017, 13:44 UTC
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.01.2017, 13:45 UTC przez Mathias Shallowgrave.)
Tekst nr 1.
O Elite usłyszałem pierwszy raz kilka lat temu, stało się to przypadkiem gdy bacznie śledziłem losy mojej gry marzeń - Star Citizen. Nie zdecydowałem się na zakup odrazu, gra była w wersji beta a cena była wygórowana, pomyślałem spróbuję Star Citizena! Wiedziałem że ówcześnie jedyny dostępny tryb Arena Commander, który ma podobne założenia do CQC to znacznie mniej niż gra tworzona przez Frontier'a jednak i tak ją nabyłem. Oczywiście nie wystarczyło mi to na długo i po kilku miesiącach nabyłem również Elite. Na początku miało być dla mnie grą tymczasową, nim Star Citizen stanie się grywalny, jednak z czasem coraz bardziej przywiązywałem się do unikatowej stylistyki.
Teraz uważam że Star Citizen nie zastąpi mi klimatu ED oraz pewnych jego cech. Wiele rzeczy w grze Pana Brabena nie przypadło mi do gustu, po cichu liczę że je poprawią, ale ciężko mi sobie teraz wyobrazić że po premierze konkurencyjnego tytułu po prostu zapomnę o Elite...
Co prawda więcej czasu spędzam na forum TWH oraz Frontierowym, niż w samej grzej, to mimo wszystko jest to tytuł oraz społeczność której przez bardzo długo nie będę chciał opuścić.
Zacząłem grać w ED bo nie miałem innych alternatyw, teraz gram bo naprawdę lubię, strzelać, handlować, szmuglować oraz ulepszać mój statek. Brakuje mi trochę aspektów społecznościowych oraz kilku przydatnych funkcjonalności - dlatego jestem bardzo aktywny w dziale forum z sugestiami, świadczy to o tym jak rozwój gry oraz jej przyszłość jest dla mnie ważna. Bo mam szczerą nadzieję, że za rok, dwa, pięć, a nawet dziesięć Elite będzie jeszcze bardziej porywjące niż teraz, a każdy z nas będzie w nią grą nie tylko z przyzwyczajenia, ale ze szczerzej chęci!
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)