05.01.2017, 12:25 UTC
(05.01.2017, 11:51 UTC)TeddyPanda napisał(a): A o co chodzi z tymi kontrolerami? Chcę aby moim jedynym kontrolerem był JoyJeżeli chodzi o space legs to chyba będzie można używać tego na padzie siedząc? Szczerze powiedziawszy jakoś boję się tego chodzenia po pokoju i nie zależy mi zbytnio na nim i też nie wiem jak z room scale bo mam pokój na poddaszu. Własnie przede wszystkim zależy mi na jakości obrazu i komforcie przy siedzeniu w kokpicie i nie wiem czy jest sens dokładania kasy na vive, skoro np fpsy czy gry w których się stoi mnie nie interesują, przede wszystkim Elita, może w przyszłości Star Citizen i ew. jakaś Forza Horizon czy coś takiego
Vive kupujesz od razy z kontrolerami. Oculus do tej pory był dostępny bez kontrolerów - więc był tańszy od Vive. Ale niedawno wypuścili kontrolery i po ich zakupie (osobno) łączna cena headset + kontrolery wychodziła drożej niż Vive.
Nie wiem czy nadal można kupić sam headset Oculusa bez kontrolerów, a jeśli nie można - to wychodzi drożej niż Vive.
Polecam Ci najpierw udać się na jakąś prezentację lub spróbować u kogoś gier w których poruszasz się po pokoju, bo to naprawdę spora frajda i - jak dla mnie osobiście - największa przewaga Vive nad Oculusem.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Jeżeli chodzi o space legs to chyba będzie można używać tego na padzie siedząc? Szczerze powiedziawszy jakoś boję się tego chodzenia po pokoju i nie zależy mi zbytnio na nim i też nie wiem jak z room scale bo mam pokój na poddaszu. Własnie przede wszystkim zależy mi na jakości obrazu i komforcie przy siedzeniu w kokpicie i nie wiem czy jest sens dokładania kasy na vive, skoro np fpsy czy gry w których się stoi mnie nie interesują, przede wszystkim Elita, może w przyszłości Star Citizen i ew. jakaś Forza Horizon czy coś takiego