09.12.2016, 09:54 UTC
(09.12.2016, 09:39 UTC)Kyokushin napisał(a): Konsole gry ciągną w dół, raz że gry są pisane pod konsolowy target, nie ogarniający więcej niż 5 guzików i gałkę, dwa są nastawione na nie intymne granie przed TV, gdzie naokoło chodzą jacyś ludzie, drą ryja, a 3m dalej chodzi radio lub ktoś gotuje.
Na PC gry są intymne, jestem ja i gra, i nikogo nie ma. I nie o to chodzi, że nie mogę sobie konsoli do pokoju wstawić, bo mogę, ale idea konsoli, jak i robionych pod nie gier, jest inna niż gier pod PC.
Oczywiście, że idea jest inna - ale stwierdzenia, że konsolowy target to ludzie nieogarniający więcej niż 5 przycisków i gałkę to straszne generalizowanie i moim zdaniem kompetnie niesprawiedliwe.
Ja uważam, że konsole są po prostu mainstreamowe, nastawione na masowego odbiorcę, który kupuje konsolę po to, żeby w weekend włączyć grę i grać, zamiast bawić się ze sterownikami, ustawieniami, rozdzielczością i wszystkimi innymi "atrybutami" peceta. Czy to oznacza, że ten odbiorca automatycznie jest gimbusem i niedorozwiniętym idiotą?
Znam bardzo wielu posiadaczy konsol, którzy są o wiele bardziej dojrzali niż np. ludzie z SDC, którzy grają w Elite na PC.
--
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).
:: Oficjalny Partner FDEV - zapraszam na Twitch (KLIK) po partnerskie skórki!
:: Tapetki z Elite i nie tylko (KLIK).

.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)